Із Дніпропетровщини у Херсон уже прибули 4 вантажівки з продуктами та 20 комунальних машин

ВАЖЛИВО
19.11.22 - 12:40

Допомагаємо містам і селам Півдня України. Із Дніпропетровщини у Херсон уже прибули 4 вантажівки з продуктами та 20 комунальних машин. 4 фури - з продуктами: вода, борошно, олія, цукор, молоко, консерви, дитяче харчування. Ще 15 одиниць комунальної техніки та 5 автобусів. Привезли херсонцям і українські прапори.

«Привезли херсонцям безліч всього з Дніпропетровщини. Все, що знадобиться для відновлення знекровленого, але нескореного міста. Те, чого потребують люди, які стільки місяців страждали в окупації. І багато-багато наших прапорів. Це найважливіша річ, яка має бути тут», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. 

 

Допомогу для херсонців збирала вся Дніпропетровщина. Долучилися Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Марганець, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград, Покров, Тернівка. 

 

«Українці завжди допомагатимуть українцям. До гумконвою приєднався і Кривий Ріг. Передали понад 20 тонн продуктів, побутову хімію, генератори, комунальну техніку», – розповів начальник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

 

У поміч від Дніпропетровщини прибули 15 екскаваторів, самоскидів, автовеж, 5 пасажирських автобусів.

 

«Нам привезли дуже потрібні речі. Орки забрали велику частину нашої комунальної техніки. Через це місто – у колапсі. Отримані машини відразу використовуватимемо за призначенням», – сказав голова Херсонської ОВА  Ярослав Янушевич.

 

«Поки їхали селами, бачили усмішки людей. Щасливих, що знову вільні. Вони просто світилися, коли бачили нашу колону і техніку, яка допоможе відновлювати місто після орків», – каже водій Микола.

 

Дві вантажівки привезли олію і борошно, ще дві – воду, рибні та фруктові консерви, тушонку, сіль, молоко, каші, квашену капусту, дитяче харчування.

 

«Я з хати своєї дивлюся – машини великі. Це гуманітарна допомога всім людям, які вистояли. Ми вистояли!» – поділилася радістю мешканка села Надеждівка Херсонської області Ірина.

 

Жителька Херсонщини Надія каже, що в її селі окупанти збиткувалися над людьми. Кричали, що допомагають, але насправді люди голодували.

 

«Ми 8 місяців прожили під постійними обстрілами, – поділилася мешканка села Надеждівка Херсонської області Антоніна. – Зараз побачили купу машин із допомогою – немає слів. Це як уві сні». 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело - ДніпроОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: