Криворізькі рукопашники представлять місто на чемпіонаті Європи в Польщі

СПОРТ
20.04.23 - 12:19

12 вихованців Криворізької федерації рукопашного бою у складі збірної України виступатимуть на чемпіонаті Європи, який відбудеться з 21 по 23 квітня в польському місті Імелін.

Напередодні змагань на тренування до спортсменів завітав заступник голови Ради оборони міста Олександр Пискун.

 

«Рада оборони міста на чолі з Олександром Вілкулом робить усе можливе, щоб юні криворіжці навіть в умовах воєнного часу могли фізично розвиватися, займатися спортом та виступати на змаганнях. Для спортсменів це дуже важливо. Рукопашним боєм у місті займається понад 740 спортсменів, 133 з яких  - в спортивних школах №3 та №8. Мені дуже приємно сьогодні зустрітися з нашими рукопашниками, які представлятимуть нашу державу та місто на престижних змаганнях. Наші бійці завжди демонструють неймовірні результати. Впевнений, що в Польщі вони покажуть справжню криворізьку міць! Кожна наша перемога нагадує усім людям про Україну і незламність нашого народу. Від щирого серця бажаю учасникам успіхів та вдалого виступу!» - висловив підтримку спортсменам О. Пискун.

 

Криворізька міська федерація рукопашного бою працює вже 29 років й має 10 клубів в різних районах Кривого Рогу. Федерація виховала понад 18 000 дітей, серед яких більше 200 переможців та призерів чемпіонатів Європи та світу. Федерація підготувала 360 кандидатів у майстри спорту України, 37 майстрів спорту України, 15 майстрів спорту України міжнародного класу, 1 Заслуженого працівника фізичної культури і спорту та 1 Заслуженого тренера України.

 

Голова міської Федерації рукопашного бою Анатолій Волошин сказав:

 

«Для нас велика честь представляти Кривий Ріг на чемпіонаті Європи з рукопашного бою. Змагання дуже важливі для наших вихованців, адже вони матимуть змогу випробувати нові техніки та показати свою майстерність. Весь час ми тренуємось та працюємо над різними прийомами. Величезна подяка міській владі та Раді оборони за те, що маємо змогу розвиватись. Спортсмени нашої федерації постійно виїжджають на обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання. Також ми тренуємо представників правоохоронних органів і військовослужбовців. Для українського спорту сьогодні важлива єдність, як і для всього українського народу. І ми повинні працювати заради єдиної мети - спільної Перемоги. Разом зі спортивною спільнотою ми об’єдналися з перших днів війни. Криворізькі бійці тримають не лише спортивний фронт, але й активно волонтерять і допомагають військовим».

 

«Я із 6 років займаюсь рукопашним боєм. Мені дуже подобається цей вид спорту – я відчуваю себе впевненішим. На чемпіонатах та турнірах завжди намагаюсь здобувати призові місця. Для мене дуже важливо представити  рідне місто на змаганнях такого рівня. Ми сильні спортсмени. Тому сподіваємось показати найкращий результат», - поділився вихованець Криворізької федерації рукопашного бою Артемій.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: