О. Вілкул: Закликаю всіх криворіжців вчити українську й долучатися до руху «Єдині»

ВАЖЛИВО
20.04.23 - 17:09

Криворіжці прагнуть вільно володіти українською мовою. Ще з липня 2022 року, за ініціативи Голови Ради оборони міста Олександра Вілкула, у 23 міських бібліотеках розпочалися онлайн-курси «Говоримо українською правильно» та заняття мовного клубу «Спілкуймося українською».

У квітні Кривий Ріг долучився і до Всеукраїнського руху «Єдині». За підтримки ГО «Українська гуманітарна платформа» у міській бібліотеці для дорослих, що на проспекті Поштовому, стартували безкоштовні мовні курси. Кожен охочий може практикувати та вдосконалювати українську. Протягом 28 днів учасники щодня отримують завдання та навчальні матеріали, беруть участь у вебінарах та розмовних клубах з модераторами.

 

До засідання розмовного клубу «Єдині» долучився й голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

 

«У Кривому Розі живуть люди багатьох національностей. І ми бачимо, як зараз усі вони, як єдине ціле, працюють на нашу спільну Перемогу. Об'єдналися всі, незважаючи на те, якою мовою звикли розмовляти. Багато містян виявили бажання удосконалити свою українську, і ми охоче в цьому допомагаємо. Цікаво, що активно вивчають мову саме криворіжці пенсійного віку й молодь. Ми створюємо всім комфортні умови. Тож, я впевнений, що такий курс буде дуже корисним і ефективним. Закликаю всіх криворіжців вчити українську мову. Разом наближаємо Перемогу!» - сказав Олександр Вілкул.

 

Базовий курс проєкту - для тих, хто прагне перейти на українську мову у щоденному спілкуванні, подолати мовний барʼєр і позбутися русизмів. Поглибити знання можна на граматичному курсі.

 

Зустрічі проходять у теплій атмосфері. За підсумками курсу учасники отримують сертифікат.

 

«Дякуємо міській владі та Раді оборони за організацію та надання приміщення для мовного проєкту, який допоможе перейти на українську тим, хто цього ще не зробив. На цьому курсі наших учасників чекає не лише опанування навчального матеріалу, але й цікаві зустрічі, вебінари, будемо обговорювати різні теми, наприклад, як практикувати українську в побуті. Ми розуміємо, як важливо подолати мовний бар’єр, тому кожен може скористатись і порадами психолога. Надаємо цілодобову підтримку у Friendly-чатах. У такий складний час варто згуртовуватись та підтримувати одне одного. Тож пам’ятаймо про це і про те, що мова – це генетичний код нашої нації», - сказала представниця руху «Єдині» у Кривому Розі, консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Криворізької міськради Марина Павленко.

 

Студентка Христина поділилися враженнями від курсу:

 

«Я вважаю, що українська мова дуже важлива. Потрібно переходити на рідну мову. Я завжди розмовляла суржиком. Тож такі курси чудова можливість удосконалити своє мовлення.  Мене привела сюди подруга, і нам дуже сподобалось».

 

«Єдині» - проєкт психологічної та освітньої підтримки у переході на українську мову. Вже 25 міст та територіальних громад долучилися до проєкту. Понад 75000 українців пройшли навчання.

 

Зареєструватись на курс можна за посиланням: https://forms.gle/bqMhUrHpBF5gjoGh6.

 

Або за номером 096 340 36 12.

 

Також можна записатися, завітавши до бібліотеки на проспекті Поштовому, 40.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: