Окупанти продовжують грабувати й нищити Херсонщину, неподалік Берислава підірвали ЛЕП і сонячну електростанцію

ВІЙСЬКОВІ
09.11.22 - 9:46

На Південнобузькому напрямку ворог намагається утримати зайняті рубежі й веде вогонь по наших позиціях. Тривають обстріли населених пунктів, прилеглих до лінії розмежування, зокрема звільнених у Бериславському районі Херсонщини, а також тилових регіонів, від Дніпропетровщини до Одеської області, - повідомляє ОК «Південь» за підсумками 8 листопада.

Окупанти продовжують мародерити й знищувати цивільну інфраструктуру в населених пунктах, де евакуювались місцеві мешканці.

 

«Випробовування пропускної спроможності Каховської дамби здійснюють переправляючи вантажівки з награбованим майном - побутовою технікою та будівельними матеріалами, а також вивезенням художніх та історичних цінностей», - зазначили в командуванні.

 

Неподалік Берислава окупанти підірвали лінії електропередач та устаткування сонячної електростанції.

 

Окупанти посилюють і поліцейський терор: вишукують активістів сил спротиву, намагаються перервати інформаційне забезпечення, демонтуючи вежі мобільного зв’язку.

 

«Із застосуванням авіації з напрямку Чорного моря ворог спрямував по узбережжю Одещини Х-31, яку випустив з літака Су-30. Силами протиповітряної оборони ракету було знищено над морем», - повідомили в командуванні.

 

4 рази ворог атакував наші позиції армійською авіацією, у відповідь отримав 11 наших ударів по системах протиповітряної оборони і районах зосередження ворожих сил та техніки.

 

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали 290 вогневих завдань.

 

Втрати ворога за минулу добу на півдні становлять:

 

  • 55 рашистів,
  • 4 танки,
  • 1 зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2»,
  • 1 самохідна гаубиця «Акація»,
  • 2 міномети,
  • 9 одиниць авто-бронетехніки,
  • 2 склади ворожих боєприпасів неподалік Снігурівки й Костромки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: