Про наших героїв, повернення додому, перемогу й мирне майбутнє. Криворізький художник Богдан Шиптенко презентував нову роботу «Розмови про війну»

КУЛЬТУРА
10.11.22 - 16:51

Відомий криворізький художник Богдан Шиптенко представив свою нову роботу під назвою «Розмови про війну».

Митець зобразив будні українців у містах, де немає бойових дій. Де завдяки нашим захисникам життя триває, де все виглядає як і раніше, але водночас наповнене іншими сенсами. Адже всюди тепер говорять про війну. Де б ми не були і що б ми не робили, нас об’єднують схожі думки: про наших героїв, про повернення додому, про перемогу й мирне майбутнє.

 

«Фрази, написані на полотні, символізують загальний настрій людей. Я занотовував собі те, що найчастіше чув серед містян. Фотографував собі якісь моменти життя і потім їх змальовував. Ринок, перехрестя, пішоходи, велопрогулянки, зустрічі за кавою, вуличні музиканти тощо. Звичайні життєві ситуації. Але всюди тепер розмови про війну: на пробіжці, в черзі, на зупинці, на касі в супермаркеті, на заправці чи просто на вулиці. Все це тепер наша звична, але водночас нова реальність», - розповів художник.

 

Богдан каже: вдячний ЗСУ за можливість далі жити й малювати. Від продажу своїх робіт хлопець перераховує 10% на допомогу захисникам. Свою картину "Незламна Україна" Богдан продав за 10 тисяч гривень і всі кошти перерахував на потреби армії.

 

Нова робота митця на воєнну тематику наразі найбільша і не менш актуальна за попередню. «Розмови про війну» вже зібрали чимало гарних відгуків у соцмережах, каже Богдан.

 

«Зараз найбільше хочеться жити тут і зараз. Продовжити працювати над роботами у такому форматі. Змальовувати наше сьогодення, те, що близьке кожному», - поділився художник.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: