Родом із Кривого Рогу. Як голосували і як учили в рідному місті кандидата Зеленського?

ЦІКАВО
21.04.19 - 20:13

Про Кривий Ріг - рідне місто лідера президентських перегонів Володимира Зеленського - за час виборчої кампанії не згадав тільки ледачий. Найчастіше, на жаль, не в позитивному ключі.

А між тим, нашому місту є чим пишатися. Це одне з найдовших міст Європи, один із найпотужніших промислових центрів України. А ще кажуть, що тут живуть найкращі дівчата.

 

«Тому що наш». Голос Кривого Рогу.

Володимир Зеленський теж у певному сенсі є «візитівкою» Кривого Рогу. Представляти його місцевим мешканцям точно не треба. Напевно, тому одна з найпоширеніших реплік на запитання про те, кого підтримуєте, звучить досить коротко і ясно: «Володю. Тому що наш».

 

 У першому турі рідне місто презентувало кандидату майже 50% довіри (49, 3%), у його нинішнього опонента, Президента України Петра Порошенка, - 6,6%.

Настрої перед вирішальним другим туром особливо не змінилися. Хоча тут краще довіряти фінальним цифрам.

«Тільки не за Порошенка», «Дорогу - молодим, набридло все старе», «Проста людина, вибився нагору з народу», - мабуть, це ТОП-3 найбільш популярних коментарів на вулицях міста.

 

Будинок родини Зеленських розташований у центрі. У народі його називають Соцмістом, а сам будинок - «мурашником», в силу особливої ​​форми і щільного розташування декількох висоток ще при забудові.

До уваги журналістів сусіди вже звикли. Ось правда, раніше їх цікавив «Володя - зірка сцени», а тепер ось «Володимир - кандидат у Президенти». Одні пишаються тим, що добре знайомі і зіграли не одну шахову партію зі старшим Зеленським (щоправда, останнім часом він у двір виходить рідко), інші згадують завжди веселого хлопчика з жартом в кишені, хтось налаштований насторожено. Мовляв, поживемо - побачимо...

 

 

Батьки Володимира - інтелігенти. Олександр Семенович Зеленський - людина науки, відомий у Кривому Розі і за його межами професор, доктор технічних наук. Працює завідувачем кафедри інформатики та інформаційних технологій у Криворізькому економічному інституті КНЕУ ім. Вадима Гетьмана. Римма Володимирівна - інженер, зараз - на пенсії. До такого ажіотажу довкола своєї сім'ї до сих пір звикнути не можуть.

 

На виборчу дільницю, за давньою традицією, прийшли рано-вранці. Семенович, як його люблять називати студенти, у впізнаваній бейсболці з хештегом # 95. В інтерв'ю журналістам - на позитиві, з властивим їм, Зеленським, хитруватим примруженням. Нарікають на те, що всю інформацію сприймають близько до серця.

 

«Учора був дуже хвилюючий день, тому що був суд, незрозуміло з якої причини, черговий фейк, напевно. Зараз легше. Вчора після суду ми заспокоювали його, а він - нас», - ділиться з журналістами батько. У майбутнє Зеленські дивляться з оптимізмом: «Думаємо, що все в Україні має змінитися на краще».

Про минуле згадують - не очікували, що син стане артистом (школа з поглибленим вивченням англійської, юридичний факультет), бачили його в іншій спеціальності, проте успіхами Володимира завжди пишаються.

 

 «Завзятий живчик» і зірка гімназії. Шкільні роки.

 

Криворізька гімназія №95 - «центрова» в місті. Славиться якісними знаннями учнів та поглибленим англійським. З іншого боку - типова будівля, яскраві велосипеди на «паркуванні», сувора літня вахтерка на вході і смачні булочки в їдальні.

      

«Ними пишається гімназія» - напис на саморобному стенді, де з фотографій дивляться Олег Чорний, Анатолій Анатолійович і звичайно ж, Володимир Зеленський. Гасло цілком відображає ставлення освітян до відомого випускника.

 

Алла Шепілко, директор Криворізької гімназії №95:

«Цей випуск був дуже сильним. Що відрізняло Володю? Напевно, вміння організувати всіх навколо себе і, мабуть, ексцентричність. Активний, сміливий, не соромився мати і висловлювати свою думку».

 Навчався у класі гуманітарного напрямку, в табелі - всього кілька «4». На загальних фото - завжди в центрі. На одному з новорічних ранків - в ролі ковбоя.

 

 

Наталія Бачар, вчитель біології:

«Він завжди був на коні. Якісь особливі флюїди від нього йшли. Сказати, що поводився на уроках зухвало, не можу. Він був як той «завзятий живчик», якого і поважали, і любили».

 Одна з історій, що стала вже легендарною, - перший шкільний КВК між учнями і вчителями. Ідея - старшокласника Зеленського.

 

Володимир Тігнян, учитель фізики, учасник КВК-батлу:

  «Погодилися, зіграли, діти перемогли. А зараз ось нам є привід поговорити (сміється). Сказати про Володю, що віддавав сили фізиці -- не можу, але до занять завжди ставився відповідально. Відповідальності у нього не відняти. Наскільки мені здається, в юності був м'якшим. Може, тому що обставини не вимагали йти наперекір. Обертався в колі однодумців.

Зараз, як розумію, став більш жорстким. Хоча я розумію, що цього вимагають нинішні обставини».

 

 

Успіх – у числі «95».

Чому «Квартал - 95»? На це питання сам Володимир Зеленський відповідав не раз. Криворіжцям добре відомо, що назва команди КВК виникла від назви одного з районів Кривого Рогу.

Це локальний центр, в якому сходяться дороги, що ведуть в будь-який кінець нашого неймовірно довгого міста.

Прикметно, що й гімназія, яку закінчував Зеленський, має номер 95. Більш того, рік випуску – 1995-ий.

Погодьтеся, в цьому є певна символічність...

 

 

А що говорить про значення числа 95 нумерологія? Стверджується, що дев'ятка панує в цій парі і має на цифру значний вплив. Вона ж відповідає за творчий потяг, прагнення до любовних стосунків і гуманізм. Носії цього числа, на думку науки, - романтичні особи, які володіють схильністю до творчих професій. Однак завдяки сильному характеру, вони здатні досягти поставленої мети і насолодитися отриманими результатами.

 Що ж, саме результатів чекають від майбутнього Президента українці. Кредит довіри - неймовірно високий. Як говорить соціологія, на зміни виборці чекають вже в найближчі 3 місяці - півроку. Чи зможе Володимир говорити про такі, припустімо, після 95 днів президентства?

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: