СБУ вирахувала шахрая, який збирав гроші через фейковий акаунт начальника ВА Кривого Рогу

КРИМІНАЛ
23.11.22 - 13:42

СБУ викрила 20-річного шахрая, який від імені начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула організував фейковий збір грошей для Тероборони.

Під виглядом збору благодійної допомоги для ЗСУ, зловмисники розкрадали гроші місцевих мешканців. Шахраї називали організатором «проєкту» керівництво Військової адміністрації Кривого Рогу.

 

Організатор цієї оборудки створив фейковий Телеграм-акаунт очільника міської ВА, з якого «розганяв» повідомлення і намагався від імені посадовця ошукати громадян на сотні тисяч гривень.

 

Це був уродженець Херсонщини, який на початку повномасштабного вторгнення прибув до Дніпропетровської області. Злочинець вирішив «розкрутити» аферу і  наповнив фейковий акаунт даними з реального Телеграм-каналу посадовця. Наприкінці вересня шахрай розмістив там інформацію про відкриття банківського рахунку та збір коштів начебто на потреби підрозділів Тероборони.

 

Але завдяки швидкій реакції СБУ, він не зміг розгорнути свою шахрайську схему «на повну». Молодику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюють суму збитків та кількість потерпілих, - повідомили в СБУ.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: