Ситуація дуже складна, працюють всі служби, триває рятувальна операція, - О.Вілкул про наслідки ворожих ударів у Кривому Розі

ВАЖЛИВО
15.11.22 - 19:42

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про наслідки ворожих ударів по Кривому Рогу:

У Кривому Розі дві ракети ППО збила, три ракети вдарили по об’єкту енергетичної інфраструктури, який фактично зруйнований. Рятувальники боряться з масштабною пожежею (це те заграва, яку бачить частина містян).

 

Електрика. Без світла декілька районів міста. Йде переключення на інші лінії там, де це можливо.

 

Тепло. У частині Тернівського району зупинені котельні через відсутність електрики. Наслідки гідроударів з’ясовують.

 

Вода. Декілька насосних станцій запущені з генераторів. Можливий слабкий тиск води. Особливо в районі 129 кварталу, Мусоргського, 20-го Партз’їзду. Будуть місця, де воду продавимо до другого-третього поверху. Прохання до мешканців верхніх поверхів набирати воду на нижніх.

 

Транспорт. У метро на 15 хвилин була зупинка потягів, переключилися на резервні лінії, всіх вивезли. Тролейбус не працює з Тернів до 44 кварталу. Випускаємо автобуси: РОФ-1 – 44 квартал через житломасив Північного ГЗК та РОФ-1 – 44 квартал через Даманський.

 

Лікарні. Всі запущені на генераторах. Все добре.

 

Шахти. Під землею під час вибухів у чотирьох шахтах перебували 566 шахтарів. Триває рятувальна операція. Вже виведено на поверхню 457. Під землею ще 109 людей. Ще треба декілька годин. Застосовуються контргрузи та ручні лебідки. 

 

Ситуація дуже складна, працюють всі аварійні, комунальні та рятувальні служби.

 

Зберігаємо спокій, ми знаємо що робити, - зазначив начальник ВА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: