У Кривому Розі провели молебень за полеглими Героями-землякамм

ПАМ'ЯТЬ
22.04.23 - 12:19

22 квітня тисячі криворіжців - родини військовослужбовців, представники громадських організацій, військові й керівництво міста вшанували пам'ять земляків, які загинули, захищаючи незалежність та свободу Батьківщини.

Військові капелани провели в секторі почесних поховань на Центральному кладовищі  молебень за полеглими  Героями.

«Кривий Ріг – місто справжніх Героїв. Буквально у перші дні війни біля військкоматів вишиковувалися черги. Людей було багато. Завдяки нашим героям ми відстояли Кривий Ріг, потім було звільнено правобережжя Херсонщини. Зараз криворіжці воюють на різних напрямках. У тому числі - у найбільш гарячих точках. Вдома у них залишилися родина, друзі, робота. Цинічний ворог зруйнував нормальне життя всієї країни. Та найстрашніше те, що цей клятий ворог вбиває наших кращих синів та дочок! Рідне місто ніколи не забуде своїх Героїв! Ми будемо й надалі підтримувати наших бійців та їхні родини. Це наш святий обов’язок, адже Кривий Ріг - наш спільний дім, і ми маємо  підтримувати одне одного, особливо, у ці страшні часи. Вічна пам'ять Героям! Їхні імена назавжди вписані в історію нашого міста та всієї України. Їхній подвиг, їхня жертва - безцінний внесок у Перемогу. Вона обов'язково прийде на нашу землю, а ворог відповість за всі сльози матерів та рідних наших Героїв», - звернувся до земляків голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

 

Радник голови Ради оборони Кривого Рогу, полковник НГУ Олександр Пискун сказав:

 

«Неможливо уявити масштаби того горя, яке прийшло на нашу землю й у наші родини. Зараз ми бачимо й розуміємо, якою важкою ціною здобувається наша незалежність. Сьогодні ми прийшли помолитись і вшанувати пам’ять усіх тих, хто зі зброєю в руках загинув на захисті України. Впевнений, що нема більшого героїзму, ніж віддати життя за своїх близьких і країну. Я впевнений, що кожен з Героїв зараз поруч з Богом, але нам їх дуже не вистачає… Я розумію біль втрати рідних. Але подвиги наших захисників навіки ввійдуть в історію, і ми будемо пам’ятати їх завжди. Тому зараз ми не маємо права зупинитися, ми повинні боротися до кінця й перемогти. Слава Україні!»

 

Кривий Ріг - лідер в Україні з соціальної підтримки воїнів та ветеранів АТО. З 2014 року в місті  впроваджено комплексну Програму підтримки учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей. У межах цієї Програми передбачено надання одноразової та щомісячної матеріальної допомоги, медичної допомоги. Крім того, здійснюється виплата дітям, які мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів». Таку допомогу надають лише у Кривому Розі.

 

Також Кривий Ріг є одним із небагатьох міст, де навіть в умовах воєнного стану були збережені міські виплати та пільги ветеранам та учасникам бойових дій. У межах муніципальної програми соціального захисту мешканців на підтримку всіх учасників бойових дій з міського бюджету-2023  буде спрямовано  більше 250  млн грн.

 

Довідково: З 2014 року, коли місто у війні з агресором почало втрачати своїх мужніх синів,  останнім місцем їх спочинку стала Алея Слави на Центральному цвинтарі. З початку повномасштабного вторгнення росії, на превеликий жаль, місце поховання  довелось розширювати. Радою оборони міста було прийнято рішення про створення сектору почесних поховань. На квітневому засіданні міськвиконкому прийнято рішення щодо виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва меморіального комплексу та реконструкції Алеї Слави Центрального кладовища.  Будуть  розроблені проєкти з  благоустрою території, спорудження надгробків на місцях почесних поховань військових, ритуальної будівлі та інших необхідних споруд для організації почесних поховань загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Крім того, родинам загиблих, які поховані на інших цвинтарях міста, з міського бюджету будуть виділені кошти, які підуть на виготовлення та встановлення пам’ятників полеглим захисникам.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: