У Кривому Розі провели воркшоп щодо боротьби з домашнім насильством

ВАЖЛИВО
29.11.22 - 16:24

Сьогодні в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». у Криворізькому навчально-науковому інституті ДонДУВС провели воркшоп «Зупинити насильство зможемо разом». 

Говорили про проблеми подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми та захист прав жінок. 

 

«Наше головне завдання - активізувати роботу відповідних органів і служб у протидії домашньому насильству. У Кривому Розі не збільшилась кількість випадків домашнього насильства, але ми вже зараз маємо працювати на випередження. Адже війна вже травмувала всіх. І, на жаль, навіть після нашої перемоги, ми ще довго будемо боротися з наслідками негативного впливу війни на психіку. Зокрема, збільшиться кількість випадків насильства і тяжкість правопорушень», - розповіла завідувачка кафедри правоохоронної діяльності поліцеїстики ДонДУВС Надія Носевич. 

 

У роботі воркшопу було застосовано плейбек-театр - різновид інтерактивного театру імпровізації, що складається з двох основних комплементарних практик: розповіді глядачами особистих історій на публіку та миттєвої художньої інсценізації акторами цих розповідей у специфічних формах.

 

Участь у заході взяли заступник голови Криворізької міської ради Сергій Мілютін, начальник полку патрульної поліції у Кривому Розі Олексій Нікіфоров, а також керівники департаменту освіти і науки, адвокати, психологи, представники районних відділів у справах сім"ї. 

 

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Владислав Онищенко наголосив на важливості подолання стигматизації домашнього насильства та покращенні реагування на відповідні звернення громадян.

 

«На жаль, досі є випадки, коли до уповноважених з прав людини звертаються громадяни, яким було відмовлено в допомозі. Наприклад, фіксують заподіяння тілесних ушкоджень або зовсім не розглядають звернення людини. Хочу наголосити, що всі жертви домашнього насильства можуть звертатися до уповноважених з прав людини,  мають право на отримання належної правової, медичної допомоги, мають звертатися до правоохоронних органів та органів соціального захисту», - зазначив Владислав Онищенко.

 

Як ми писали, у Кривому Розі 24/7 працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства. Звертатись за допомогою можна за телефонами: 067-452-45-12, 099-452-42-12.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: