У Львові зараз прощаються з криворізьким Героєм, капітаном Богданом Добробабенком

ЖАЛОБА
19.11.22 - 12:22

У ці хвилини в останню путь проводжають загиблого 46-річного криворізького Героя, капітана Богдана Добробабенка (позивний Ялта). Бійця ховають у Львові, де останнім часом він жив із родиною. 

Богдан Добробабенко був уродженцем села Седнівка Кіровоградської області. З відзнакою закінчив школу і  Луганський університет внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка. Був різноплановою особистістю, захоплювався дайвінгом. 

 

У 2016 році разом із родиною переїхав із Кривого Рогу до Львова. Проходив військову службу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Двічі був нагороджений відомчими відзнаками Міністерства оборони України.

 

Із початком агресії росії, Богдан добровольцем став до лав Збройних Сил, пройшов «бойовий шлях» від гранатометника до командира роти Інтернаціонального легіону оборони України.

 

Згодом служив командиром піхотної роти у складі 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Брав безпосередню участь у звільненні Іванівки, Миколаївки, Новопетрівки, Високопілля, Архангельського, Трифонівки та Ольгиного на Херсонщині.

 

Указом Президента України від 8 липня 2022 року за особистий героїзм був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III-го ступеня.

 

Сьогодні, 19 листопада, Львів прощається з Героєм. Поховають військовослужбовця та ще двох його загиблих побратимів на Личаківському цвинтарі. У Богдана Добробабенка залишилися дружина та двоє синів.

 

Вічна пам'ять і шана захисникові!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: