Уперше в історії України до нас приїхав міністр оборони Нової Зеландії. Чим поможуть?

ВАЖЛИВО
20.11.22 - 15:09

Уперше в історії України до нас приїхав міністр оборони Нової Зеландії. Піні Хенаре зустрівся з українським колегою Олексієм Резніковим, висловивши підтримку українцям у боротьбі з агресором.

Про це 20 повідомила пресслужба Міноборони України:

 

"Під час зустрічі, міністри докладно обговорювали співпрацю в оборонній сфері та реалізацію спільних проєктів із посилення Сил оборони України. Резніков поінформував членів делегації про ситуацію на фронті і подякував Піні Хенарі та його країні за активну участь у підготовці українських військових".

 

Сторони обговорили двосторонню співпрацю, підготовку українських захисників та допомогу Нової Зеландії в розмінуванні. Представники делегації Нової Зеландії висловили беззастережну підтримку українцям у боротьбі з країною-окупантом, а сам Піні Хенаре наголосив, що головним є якнайшвидше досягнення справедливого миру, побудованого на принципах міжнародного права та поваги до суверенітету України.

 

Гості дуже високо оцінили волю та сміливість наших громадян та захисників України. За їхніми словами, український народ їх надихає.

 

"Я почув про необхідні потреби українських воїнів, які героїчно захищають свою землю. Будемо й надалі вирішувати питання подальшої допомоги українцям спільно з нашим урядом. Ми підтримуємо Україну, застосовуємо санкційний тиск на Росію та віримо у вашу перемогу. Ви вільний народ!" – сказав міністр оборони Нової Зеландії.

 

Джерело - Обозреватель.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: