Єдина країна. Національні меншини Кривого Рогу гуртом виготовляли окопні свічки для бійців ЗСУ

ПОДІЯ
20.11.22 - 17:22

Сьогодні у Кривому Розі відбулася своєрідна толока - ГО "Арт-культура" ініціювала проведення благодійного заходу на підтримку наших захисників. Участь у заході взяли представники національних спільнот, які мешкають у Кривому Розі. Місцеві азербайджанці, корейці, німці, вірмени виготовляли окопні свічки для бійців ЗСУ, єврейська громада плела шкарпетки.

Віск для заготовок свічок, які можуть горіти до восьми годин, надала криворізька ГО «Травневий мед». Цього дня учасники заходу виготовили майже пів тисячі свічок, близько двохсот надали освітяни.

 

"Сьогодні кожен щось робить для перемоги, - каже голова організації «Арт-культура» Валентина Бєрлін. - Наші національні товариства теж волонтерять, везуть продукти на Херсонщину, в'яжуть шкарпетки, освітяни плетуть сітки та кікімори. Тож ми вирішили зібратися разом. Сьогодні робимо окопні свічки, щоб солдати могли розігріти собі їжу та чай, засвітити вогники у шанцях. Кожне національне товариство відгукнулося на наш заклик зробити щось гуртом. Хтось долучився вперше. Діаспори принесли свої смаколики, прийшли музиканти. Хочеться, щоб це зібрання стало традиційним і корисним, щоб наблизити нашу перемогу. Ми всі хочемо допомогти. Ось купили два рулони білої тканини - і в Довгинцівському ліцеї вже плетуть білі сітки. 58-а гімназія виступила з ідеєю зібрати гроші на дрон - і ми вже зібрали разом з пасічниками, які об’єдналися між собою, зібрали 16,5 тисячі. Ми - єдина родина". 

 

Наше місто – багатонаціональне. Лише офіційно у Кривому Розі зареєстровані 10 національних меншин. На цікаву ініціативу пристав Ігор Кім, президент Всеукраїнської асоціації корейців:

 

«Асоціація розташована в Києві, але мене запросили до Кривого Рогу, і я з задоволенням заїхав. До нашої спільноти входять до 5 тисяч корейців. І вони, і наше посольство надають фінансову та гуманітарну допомогу українському народу. Ми тісно переплетені з вами і не відділяємо себе як вузьку етнічну групу. Ми підтримуємо ЗСУ, надаємо допомогу людям у зв’язку з переселенням в інші регіони. Знаю, що Кривий Ріг завжди був активним учасником мистецьких фестивалів, які об’єднують національності, тож ми охоче взаємодіємо, бо у нас спільний ворог». 

 

Подібні зібрання стануть традиційними. Наступного разу, у грудні, національні меншини знову зберуться на тематичну акцію задля підтримки ЗСУ.

 

Тим часом, учасники ГО «Травневий мед» закликають усіх небайдужих криворіжців та місцевих бджолярів допомогти у спільній патріотичній справі. Додатково потрібні парафін та віск. Деталі за номером телефону 067 584 6914 – Олександр.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: