02 грудня 2018

Криворіжці про воєнний стан в Україні

На цьому тижні набув чинності Закон про введення воєнного стану в Україні. 26-го листопада Верховна Рада затвердила відповідний указ президента. За проголосували 276 народних депутатів. В сесійному залі були і нардепи від Кривого Рогу. Виступили проти цього рішення і не підтримали указ депутати від Опозиційного Блоку Олександр Вілкул, Костянтин Павлов, Дмитро Колесников, Андрій Гальченко і Дмитро Шпенов. За ініціативу президента ввести воєнний стан голосував депутат від Блоку Петра Порошенка Костянтин Усов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Туризм і воєнний стан

Відтак до 26 грудня цього року воєнний стан діятиме в десяти областях на 30 днів. Дніпропетровщина - не в цьому списку, та багатьох криворіжців турбують питання переміщення в цей період - хоч країною, хоч за кордон. Наближаються новорічно-різдвяний період, і в людей - давно намічені плани на свята. Воєнний стан і туризм. Чи сумісні такі два поняття - досліджував Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Прес-тур Кривим Рогом

Тим же, хто за кордон їхати не наважується або ж просто поки не збирається - є що побачити і в себе вдома. Індустріальний туризм - визначальна особливість Кривого Рогу. Охочих оглянути унікальні промислові об’єкти Кривбасу стає дедалі більше. Цього року наше місто відвідало близько 27-ми тисяч українських туристів, майже на третину більше, ніж торік, до нас приїхало іноземних екскурсантів. Серед гостей міста - туристи з Канади, Італії, Туреччини, США, Великобританії та Північної Ірландії. На цьому тижні побачити шахти і кар'єри до Кривого Рогу дісталися медійники з кількох країн.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День боротьби зі СНІДом

1-ше грудня у світі пройшло під знаком червоної стрічки. Міжнародний день боротьби зі СНІДом відзначають уже 30 років. В Україні щорічно реєструють десятки тисяч випадків ВІЛ-інфекції. А статистика свідчить - 240 тисяч українців мають ВІЛ-позитивний статус. Кожен 12-ий із них - криворіжець. Офіційно в нашому місті зареєстровано майже 27 тисяч людей, у яких виявлені антитіла до ВІЛ. Понад 800 випадків - тільки в цьому році. Тетяна Васильєва досліджувала тему поширення ВІЛ-СНІД в Україні і в Кривому Розі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
90-річний ювілей 15-ої школи

П’ятнадцята школа святкує ювілей. Вік у дев’яносто років свідчить - пройдено шлях довжиною майже в століття. А це роки удосконалення, радість перемог, низка поколінь, добрі традиції. Цей заклад унікальний у своєму роді – в школі діє патріотичний музей. Тут є свій, єдиний у місті шкільний центр дитячої творчості. У школі - свої усталені звичаї і своя атмосфера. Відчула її і Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Божественний Малахов в Україні

Кращий танцівник сторіччя родом з Кривого Рогу вкотре спричинив подію у світі балету. Свою особисту дату відомий танцівник і балетмейстер приїхав відзначити на Батьківщині. В Національній опері України з аншлагом пройшов ювілейний концерт Володимира Малахова. За роки кар'єри танцівника він отримав незліченну кількість нагород за перемоги в найпрестижніших світових конкурсах. Понад десять років керував Берлінським державним театром опери і балету. Зараз один з найвідоміших артистів балету свого покоління - постановник у Нью-Йорку і Токіо.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Здійснити мрію

16-річна Алевтина з дитинства бореться з тяжкою недугою. Підтримують її найрідніші люди, друзі, а ще - творчість Діми Монатіка. Кожна його нова пісня - стимул до одужання дівчини. З творчістю артиста пов'язана давня мрія Алі. Здійснити її допомогла дівчині творча команда телеканалу Рудана. Про це - у сюжеті Карини Душкевич.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ