09 грудня 2018

Консул Німеччини в Кривому Розі

Через російську агресію проти України багато вищих навчальних закладів були вимушені переїхати з регіонів, підконтрольних сепаратистам. Така доля спіткала і Донецький юридичний інститут. Нині він став частиною Кривого Рогу. Поволі відновлює науковий потенціал і матеріально-технічну базу. Вагому підтримку вузу надала німецька федеральна компанія джі ай зет. На цьому тижні урочисто відкрили реконструйований навчально-виховний комплекс інституту. Подія привернула увагу і державних чиновників. Тетяна Васильєва поспілкувалася з учасниками і причетними.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Польська допомога" професіоналам криворізького самоврядування

На цьому тижні в столиці відбулась підсумкова конференція "Активні органи місцевого самоврядування у процесі впровадження реформи самоврядування". Польські партнери і представники восьми українських міст були запрошені для підбиття підсумків програми "Польська допомога". Протягом року міста-партнери навчалися основам регіонального розвитку і впровадження децентралізації. Зі столичного форуму - Яна Богославська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Життя на візку

Нові будинки – тільки з пандусами. Верховна Рада на цьому тижні проголосувала за важливий закон, що має посилити захисту людей з інвалідністю. Законопроект забороняє вводити в експлуатацію житлові будинки та громадські об'єкти без облаштування пандусів чи іншого безбар'єрного простору. Нові державні будівельні норми "Інклюзивність будівель і споруд", набудуть чинності навесні 2019-го року. Кілька годин з супутницею на візку провела наш журналіст Олена Павловець. Результати соціального експерименту - в сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
40 років трагедії на шахті імені Фрунзе

П’яте грудня – знакова дата для гірничорятувальників. Сорок років тому в цей день у тисяча дев’ятсот сімдесят восьмому році на шахті імені Фрунзе сталася аварія. Внаслідок обвалу майже на півкілометровій глибині, під товщею гірничої маси опинився один із шахтарів. Два підрозділи рятувальників разом із працівниками шахти вирушили на допомогу. Наступний обвал застав зненацька і виявився фатальним для сімох людей. Пам'ятати, аби не допустити, так кажуть про щорічну традицію вшанування загиблих у воєнізованому гірничорятувальному загоні. Денис Пляц знає більше про це.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Життя за євроґратами

"Чужого навчайтеся, та свого не цурайтеся", навіть коли мова йде про в'язницю. Пенітенціарна система України продовжує реформуватися у бік євростандартів. Досвідом гуманізації і конструктивних змін ділилися на учбових методичних зборах керівники виправних установ Південно-Східного міжрегіонального управління з питань кримінальних покарань та пробації. Яна Богославська чула про новації у в'язницях.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лосі не винні

Чи можна назвати лося вимираючою твариною та чи варто вносити його до Червоної книги? Ці питання зумовили неочікувано бурхливі дискусії й навіть мітинги. Впродовж кількох тижнів у Києві триває протистояння мисливців та екоактивістів. Завершити його має відповідь на питання - чи можна полювати на донедавна червонокнижну тварину. Аргументи сторін слухав Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Фестиваль-премія ГРА

Фестиваль-премія “ГРА” - нове явище в українському культурно-мистецькому житті. Цьогоріч її заснувала Національна спілка театральних діячів України. Там розповідають - щорічний конкурсний захід презентуватиме глядачеві і міжнародній спільноті кращі досягення українських професійних театрів. Перший фестиваль уже визначив переможців. За кращу пластичну виставу на нагороду "ГРИ" претендував Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв "Академія руху". Та в останній момент цю номінацію було знято.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гран-прі фестивалю Riga Symphony їде до Кривого Рогу

        З Гран-прі вітаємо криворіжанку Валерію Фурман! Наша землячка отримала нагороду на Riga Symphony.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА