16 грудня 2018

День ліквідатора

Аварія, що сталася у квітні 1986-го на Чорнобильській атомній електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14-го грудня того ж року на ЧАЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Цю подію тоді назвали важливою перемогою над атомом, що вирвався з-під контролю людини. Втім, самі люди, які поклали здоров'я на ліквідації аварії в Чорнобилі, гіркий ужинок збирають досі. 14-го грудня в Україні відзначали День ліквідатора. З криворізькими чорнобильцями спілкувався Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Маркування продуктів

Нові правила маркування незабаром регулюватимуть ринкові відносини в гастрономічній сфері. Верховна Рада прийняла закон про інформацію для споживачів щодо харчової продукції. Він передбачає нововведення, що наближають маркування до стандартів, визнаних Європою. Наскільки це актуально сьогодні для українських споживачів та чи не вдарить закон по кишенях підприємців та по кон’юнктурі самого ринку, розбирався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вручення премії Голден файтер

У п'ятницю в Кривому Розі пройшла церемонія вручення премій Голден файтер. Відзначення кращих представників Федерації рукопашного бою і традиційного карате-до і вручення сертифікатів на виплату щорічної міської стипендії кращим тренерам і спортсменам 2018-го року відбулося в театрі Шевченка. Про шлях до успіху криворізьких рукопашників і відзначення кращих спортсменів за підсумками року - в сюжеті Олександра Хрищенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Родина бійця Першої світової

Історія пошуку ще не знала подібної історії. Волонтери "Союзу "Народна Пам'ять" під час експедиції на горі Кукул знайшли останки кількох десятків бійців Першої світової війни. При одному з них був смертний медальон з інформацією про бійця. Розшифровували її два роки, і зрештою - прізвище було прочитане. А зовсім недавно вдалося віднайти і родичів молодого солдата. Наші колеги - пошуковці познайомилися з ними і разом відвідали місце поховання. Розповідає Вікторія Сімкіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новорічний атрибут

Українці - в очікуванні Нового року. Понад 100 тисяч ялинок вже продано. Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України. Там наголосили - лісгоспи заготовляють новорічні ялинки із спеціальних плантацій або під час проведення рубок з оздоровлення лісів, що не завдає шкоди лісу. Вирощують у лісгоспах і ялинки у горщиках. А для посилення контролю за хвойними насадженнями Держлісагентство створило мобільний додаток yalynka.info, який дає змогу перевірити легальність походження новорічних деревець за номером бірки або штрих-коду.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Старовинні традиції в бісері

Модна прикраса, у яку бісером вплетені старовинні традиції. Мистецтво створення жіночих прикрас із бісеру підкорилося криворізьким народним майстриням. Які орнаменти поширені в нашому регіоні, що вони символізують та де в Кривому Розі можна побачити широку експозицію ґерданів - знає Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День футболу

П'ять років. Саме стільки часу на футбольній мапі елітного вітчизняного дивізіону немає позначки "Кривий Ріг". Попри непростий час, спорт №1 у нашому місті не зник. Та про гру в Українській прем'єр-лізі криворізькі футболісти поки що тільки мріють. Утім, вони упевнені - мрії мають властивість здійснюватися. Які перспективи гри мільйонів у місті та коли до нас приїдуть "Динамо" і "Шахтар"? Відповіді на ці питання у Міжнародний день Футболу, що відзначався 10-го грудня, шукав Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Невдала зимова риболовля. У Кривому Розі під лід провалився 47-річний чоловік

   Сьогодні о 12:00 водолази КП «Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді» дістали з водойми (вул. Бикова) тіло 47-річного криворіжця, знайдене за 30 м від берегу на 2-метровій глибині.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні у Кривому Розі хмарна погода. Без опадів. -5 -2 градусів

   У Кривому Розі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. -5 -2 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА