04 січня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 04.01.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 04.01.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Презентація проекту ЄБРР з енергоефективності шкіл

Енергоефективна модернізація шкіл і дитсадків. У місті презентували проект з впровадження енергосервісного контракту. Це реалізація ще одніє інвестиційної програми у Кривому Розі за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Експерти прогнозують - вже у перші місяці нового року фахівці одночасно опрацюють тендерну та юридичну документацію. А ближче до літа енергосервісний контракт буде підписаний.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Монетизація субсидій

1-го січня в Україні розпочався процес монетизації субсидій. Мова йде про нормативний документ – це Постанова Кабміну, прийнята під завісу минулого року. Як працюватиме монетизація субсидій - ми дізнавались у фахівців міського департаменту соціальної політики і юристів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обслуговування будинкових газових мереж

Нововведення цьогоріч торкнуться і сфери технічного обслуговування газових приладів. Відтепер криворіжці мають можливість вільно обрати компанію, яка здійснюватиме обслуговування таких приладів та внутрішньобудинкових газових мереж. Раніше планове технічне обслуговування здійснювалось виключно газорозподільчими компаніями. Тепер ця послуга стала ринковою. Такі зміни вводяться з першого травня поточного року.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Собака допоміг знайти дитину

Знайти і повернути втікача. Учора службовий собака обласного кінологічного центру розшукав восьмирічного хлопчика, який загубився у Центрально-Міському районі. Історію з хепі-ендом розкаже Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізький кікбоксер став номінантом на звання "Спортсмен року 2018"

Криворізький кікбоксер Орфан Сананзаде - у числі номінантів на звання "Спортсмен року 2018". На сайті The World Games уже стартувало голосування. Криворіжці можуть підтримати своїми голосами талановитого земляка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Робота комунальних служб у подовжені вихідні

Вихідні перед Різдвом в Україні пройдуть зі снігопадами і морозною погодою. Починаючи з п'ятого січня, синоптики прогнозують хуртовини, ожеледицю та зниження температури. Попереду - святкові вихідні, тож варто зважити на нагадування фахівців про необхідність дотримання правил особистої безпеки. Підготувались до посиленої роботи в негоду і комунальні служби міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Різдвяні зустрічі у колі журналістів

У центрі дитячо-юнацької творчості "Терноцвіт" пройшли різдвяні зустрічі. Вони зібрали представників шкільних прес-центрів. Познайомитися між собою, а також пізнати різні грані журналістської професії дітям допомогла інтелектуальна гра "Шість капелюхів мислення".  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виставка "Різдвяна казка"

Напередодні Різдва у місті запрацювала виставка робіт криворізьких митців «Різдвяна казка». В експозиції - роботи відомих майстрів пензля, а також художників-початківців. Творча різдвяна атмосфера - в нашому наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На порозі Різдва Христового

У католиків, частини християн східного обряду та протестантів зараз святки. Але для більшості православних: ченців Афону, віруючих Української, Єрусалимської, Сербської, Грузинської, Польської, Руської Церков - ще тривають суворі дні Різдвяного посту. Ці церкви живуть за юліанським календарем, який був у вжитку в часи Ісуса Христа. За ним до 25 грудня, дня Різдва Христового, лишилося ще два дні. Більшість криворіжців зустрічає Різдво за старим стилем. Яким видався для них цьогорічний піст - мова піде далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Різдво - сімейне свято

Святкова вечеря все ближче, тож у родинах тривають приготування. Обов`язкові дванадцять страв - правило різдвяного столу для господинь. Та найголовніша із них - кутя. Готуватимуть її практично в кожній сім'ї. А от як саме - цікавилась у городян Людмила Васюта.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Як створити різдвяний дідух

Свято - на порозі. Щороку дедалі більше родин звертається до традицій питомого українського Різдва. Один із його символів - дідух. Цей солом'яний оберіг плетуть у всіх куточках України. Та в різних регіонах він має свої особливості. Як дотриматися звичаїв і врахувати усі прикмети - з такими запитаннями напередодні свята ми вирушили до народної майстрині з соломоплетіння. Все, про що дізналися - в сюжеті Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Святвечір відбудеться перше сонячне затемнення у новому році

6 січня 2019 року відбудеться перше сонячне затемнення у цьому році. 

Затемнення почнеться о 5:28 за київським часом. У січні очікуємо ще й на затемнення Місяця, побачити це явище можна 21 січня. 

Сонячне затемнення буде видно у північно-східній Азії, включаючи Японію, Північну і Південну Кореї і схід Китаю, північній частині Тихого океану і крайнього південного заходу Аляски, а також сходу Монголії.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Прем’єру українського мультфільму «Мавка: Лісова пісня» перенесли на 2020 рік

Найочікуваніший український мультфильм «Мавка: Лісова пісня», режисером якого є наша колега, колишня журналістка "Рудани" Олександра Рубан, вийде у прокат у 2020 році.

Така інформація з’явилась на офіційному сайті проекту. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки