09 січня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 09.01.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 09.01.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Засідання виконкому міськради

Готуємо сани з попередньої зими. На першому у цьому році засіданні виконкому міськради пріоритетним питанням стала підготовка міста до нового опалювального сезону. Кривий Ріг найпершим в Україні почав готуватися до наступної зими. Вже створений штаб, до складу якого увійшли постачальники житлово-комунальних послуг, підрозділи виконкому і відповідні підприємства міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підвищення пенсії

У цьому році вперше буде здійснений автоматичний перерахунок пенсій у рамках пенсійної реформи. Так зване осучаснення пенсій проходитиме щороку. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. Перерахунок пенсій із першого січня торкнувся майже двох мільйонів українців. Це пенсіонери з великим стажем та військові, пояснили в управлінні застосування пенсійного законодавства.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Муніципальна няня

В Україні запрацював проект "муніципальна няня". Передбачається, що держава компенсуватиме частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років. У Міністерстві соцполітики наголошують, що компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків. Про новий проект і його оцінку криворіжцями дізнавалась Яна Чоботаренко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Купівля валюти через термінали

Нові правила в українській банківській системі. З початку 2019-го українці можуть здійснити обмін валют у банкоматах і терміналах. А купити валюту до 150 тисяч гривень можна онлайн. Нацбанк України прийняв відповідне рішення торік у червні і дав банкам півроку на підготовку. У Криворізькій філії державного банку повідомляють - за новими правилами ще не працюють. І обіцяють сповістити городян, щойно така можливість буде забезпечена.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі випускники реєструються на пробне ЗНО

Відучора в Україні розпочалася реєстрація для участі в пробному ЗНО. Заявити про бажання перевірити свої знання випускники можуть на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти. Пробне тестування відбудеться в березні. І хоч його результати не зараховуються як оцінки та не впливають на конкурсний бал під час вступу, фахівці наголошують - така психологічна підготовка допоможе краще зорінтуватися в своїх силах. Як готуються до головного шкільного випробування випускники педгімназії, дізнавалася Ірина Павленко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Конкурс "Натхнення"

Написати картину, презентувати її фахівцям мистецької справи та порівняти свої можливості з творчими однолітками. Такий крок на шляху художника можна було зробити сьогодні на конкурсі академічного живопису. Про це у наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Різдвяні вітання вихованців 10ї музичної школи

Зразковий театральний колектив «Крок» десятої музичної школи та волонтери Центру допомоги бійцям АТО із щедрівками та колядками вирушили сьогодні на північ міста. Завітали до Будинків милосердя, пологового будинку та до Тернівського райвиконкому. А в фіналі пересувного концерту піднімали настрій бійцям та ветеранам. Святкове дійство спостерігала і наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі жорстоко побили депутата Центрально-Міської ради від ВО "Батьківщина" Вадима Мірзояна

Щойно стало відомо про жорстоке побиття Вадима Мірзояна  - депутата Центрально-Міської районної ради від ВО "Батьківщина", голови Інгулецької районної організації цієї партії.

Про це повідомила голова депутатської групи ВО "Батьківщина" у Криворізькій міській раді Ольга Бабенко.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізькі старшокласники реєструються на пробне тестування ЗНО

Відучора в Україні розпочалася реєстрація для участі в пробному ЗНО. 

Заявити про бажання перевірити свої знання випускники можуть на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти.

Пробне тестування відбудеться в березні. І хоч його результати не зараховуються як оцінки та не впливають на конкурсний бал під час вступу, фахівці наголошують - така психологічна підготовка допоможе краще зорієнтуватися у своїх силах.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Мешканців Дніпропетровщини запрошують на «битву вертепів»

Мешканців Дніпропетровщини запрошують на «битву вертепів». Краще різдвяне шоу обиратимуть серед об’єднаних громад регіону.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі для абонентів "Криворіжтепломережі" зросли тарифи на тепло

З 1 січня тепло обходитиметься криворіжцям дорожче.

"Криворіжтепломережа" з початку нового року нараховує плату за тепло своїм споживачам за новими тарифами. Вони встановлені Нацкомісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Вісім жінок із Дніпропетровщини працювали в борделі, організованому громадянином Росії

Поліція затримала іноземця та його спільницю, які організували у Дніпрі дім розпусти, - повідомляє Національна поліція у Дніпропетровській області. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки