27 січня 2019

Олександр Вілкул йде в Президенти

Опозиційні сили визначилися із кандидатом у Президенти на Всеукраїнському Форумі "За мир і розвиток", який пройшов у Запоріжжі. 22-го січня нардеп Олександр Вілкул подав документи до Центральної виборчої комісії. Яна Богославська докладніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Юлія Тимошенко зареєстрована кандидатом у Президенти

Назвало свого кандидата і Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Сенсаційним вибір не став. Про свої президентсьскі амбіції Юлія Тимошенко заявляла кілька місяців тому. Напередодні подачі документів до ЦВК політична сила провела масштабний Форум Єднання. Анна Паукова - детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виборча кампанія у розпалі

За календарним планом підготовки і проведення виборів Президента України, що відбудуться 31-го березня, громадяни або партії можуть висувати кандидатів на цю посаду до 3 лютого включно. Їх продовжать реєструвати до 8 лютого.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нові стандарти безпеки праці

На цьому тижні у Кривому Розі відбулась міжнародна конференція з питань безпеки і захисту здоров'я на будівельних майданчиках в Україні. На ній обговорювались перспективи запровадження у повсякденну практику роботи підприємств будівельної галузі країни стандартів безпеки праці Євросоюзу. Про нові вимоги безпечного виробницва - Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сім'я для дитини

Кривий Ріг один з перших на Дніпропетровщині придбав за державною субвенцією чотири двоповерхові споруди для дитячих будинків сімейного типу. З міського бюджету сім'ї забезпечили меблями, побутовою технікою, комп'ютерами. Відтак, чотири родини, в яких виховуються загалом 28 дітей-сиріт, напередодні нового року отримали комфортні умови для проживання. В гостях у сім'ї Блінових побували наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зберегти рідну мову

Кривий Ріг - місто багатонаціональне. Щороку у вересні про це нагадує масштабний фестиваль національних товариств "Єдина родина - моя Україна". Вірменська, російська, польська, єврейська, азербайджанська громади намагаються берегти свою культуру і свою мову. У Кривому Розі діють спеціалізовані навчальні заклади з поглибленим вивченням окремих мов. Про них - у сюжеті Людмили Васюти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інтим за згодою

Інтим за згодою. В Україні з 11-го січня набули чинності зміни до кримінального кодексу щодо насильства та зґвалтування. Вони викликали бурхливі дискусії серед правників. Тож чи може тепер потрапити за ґрати чоловік або дружина, якщо партнер не дав згоди на інтимні стосунки, і чи треба просити документальний дозвіл на близькість - дізнавалася наша Альона Ільченко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Офран Сананзаде бореться за звання кращого спортсмена

Криворізький кікбоксер - у трійці лідерів, що претендують на звання "Спортсмен року-2018". Вихованець "Барсу" Орфан Сананзаде потрапив до числа номінантів престижної міжнародної премії і продовжує боротьбу за перемогу. Цього разу - не у рингу. А поки криворіжці віддають свої голоси за земляка, наші журналісти поїхали в гості до бійця та дізналася, як все починалося. Про все розкаже Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Акція вихідного дня. Перекрити рух - не вдалося

Сьогодні на площі Молодіжній проходила акція щодо підвищення приватними перевізниками вартості проїзду для пасажирів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв цієї страшної трагедії з 2012 року.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Роксолана знову наша! У Туреччині в усипальниці Гюррем султан замінили її «російське" походження на українське

У Туреччині з усипальниці Роксолани прибрали слова про її «російське" походження і додали про справжнє, українське. - Громадське.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Ліпнина, лофт і нові меблі. У Кривому Розі осучаснили Центральну бібліотеку на проспекті Поштовому

Центральна бібліотека на проспекті Поштовому отримала новий "візуальний код" - тут завершили перший етап модернізації вхідної зони.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
До уваги криворіжців! Обережно, бурульки

Потепління й відлига вдень та приморозки вночі - найкраща погода для бурульок. Як криворіжцям уберегтися від них, радять співробітники ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні - День без Інтернету

В останню неділю січня у світі відзначають День без Інтернету.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки