29 січня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 29.01.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Рейд по маршрутках

Сьогодні на світанку фахівці міського відділу транспорту та зв’язку провели рейд на виявлення недоліків рухомого складу перевізників. Перевіряли автобуси та маршрутки таких підприємств, як «Північтранс» та «Одіум-престиж». З ранкового рейду - сюжет Олександра Хрищенка.У Кривому Розі працює 5 . Серед них – «Північтранс», «одіум-престиж», «Приват-транс», «приват-авто-транс» та «АТП-11205 місто Дніпро».

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перевізники прагнуть діалогу

Діалог порозуміння. Криворізька спілка власників пасажирського автотранспорту ініціювала зустріч городян з представниками найбільших підприємств-перевізників, які надають послуги криворіжцям. Мета зустрічі - розробка конструктивних заходів з покращення маршрутних перевезень у місті. Іван Проводов детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Голос переселенців

Понад 60% вимушених переселенців не знають, як проголосувати на виборах президента, які відбудуться 31 березня. Процедура голосування й досі залишається для них малозрозумілою. Тим часом в опозиції наголошують - з їхньої ініціативи центрвиборчком спростив цю процедуру для внутрішньо переміщених осіб. Деталі - в наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Аварія на мережі Криворізької теплоцентралі ліквідована

Аварію на магістральному трубопроводі у Покровському районі ліквідовано. Щоправда замість обіцяної півночі фахівці державного підприємства Криворізька теплоцентраль почали подавати тепло вже сьогодні вранці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ситуація з кором у місті

Спалах кору в Україні не йде на спад. Вже в новому році на кір захворіли понад 11 з половиною тисяч людей, переважно - діти. Найвищі показники захворюваності у Львівській області. Значне поширення вірусу - на Вінничині, Рівненщині, Хмельниччині та в Києві. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я. У Кривому Розі різкого підвищення рівня захворюваності кір немає, кажуть медики. Тему продовжить Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Петро Порошенко заявив про свою участь у виборах Президента

Сьогодні в Міжнародному виставковому центрі в Києві пройшов "Форум демократичних сил". Офіційною назвою форуму став лозунг: "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своим шляхом". На заході Петро Порошенко заявив про висунення своєї кандидатури на участь у виборах президента України, що заплановані на 31 березня 2019 року.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Безбар'єрний доступ до Феміди

Доступ без перешкод для людей з вадами зору організували у своєму приміщенні співробітники Саксаганського суду. Там встановили тактильні таблички, на яких дублюються написи шрифтом Брайля. Нагадаємо, так називають рельєфно-точкову технологію для читання і письма людьми з вадами зору або незрячими, яку свого часу розробив французький вчений Луїс Брайль. Працівники Саксаганського райсуду кажуть, раніше люди з такими проблемами приходили до них з помічниками. Тепер же - можуть вирішувати свої справи самі із допомогою тактильних підказок.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День пам'яті героїв Крут

29-го січня в Україні вшановують пам'ять героїв Крут - юних курсантів та студентів, які поклали свої життя у нерівному бою з Червоною армією. Сьогодні виповнився 101 рік із часу кривавої битви поблизу залізничної станції Крути під Києвом. Про цей день в історії розпитували істориків наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зимова риболовля

Чимало криворіжців захоплюються рибальством. Такий вид дозвілля традиційно набирає обертів із настанням теплої погоди. Однак і у зимовий період на водоймах міста можна побачити відчайдухів зі снастями. Що необхідно знати, аби не стати жертвою несприятливих обставин під час риболовлі на кризі, досліджував Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Майстер-клас для підлітків від Криворіжгазу

Компанія "Криворіжгаз" запровадила і вже презентувала черговий соціальний проект. Його учасники - криворізькі учні, для яких фахівці влаштовують тематичні майстер-класи. На одному з таких побувала наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Переможці обласних олімпіад

Переможцями одразу двох обласних олімпіад стали учні Центрально-Міського ліцею. Старшокласники відзначилися максимальною кількістю балів у олімпіадах з математики та історії. З ліцею - сюжет Євгена Клусовського.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екскурсоводи готуються до свята

"Я вам покажу". Під такою назвою команда Інституту розвитку міста запровадила новий конкурс для активних туристів та шанувальників якравих миттєвостей у Кривому Розі. Наше місто одне з небагатьох, де святкують День екскурсовода як професійне свято великої команди однодумців. Як відзначатимуть цього року - знає Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зводи бабусю в кіно

“Зводи бабусю в кіно” - соціальний проект, який стартував позаторік одразу в кількох містах України. Зараз ця акція набула всеукраїнського масштабу, не оминула вона і Кривий Ріг. Вже другий рік криворізькі бабусі та дідусі отримують можливість безкоштовно подивитися кіно на великому екрані.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мілоша шукає господаря

Бути уважнішими до братів наших менших закликають зоозахисники. Нагодувати і пустити погрітися до під’їзду чи авто – п'ять хвилин уваги можуть врятувати комусь життя. Адже зима у розпалі, і тварини також потерпають від холоду. Одну з таких «мерзлячок» нещодавно врятували наші колеги, тимчасово прихистивши її на телеканалі. Тепер Мілоша - таке ім’я дали ій журналісти, шукає господаря.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки