03 лютого 2019

Публічна дискусія "Україна завтра"

Виборча кампанія - в активній фазі. А виборчий процес породжує і дискурси, і пропозиції, і аргументи "за" та "проти". На цьому тижні в декількох містах України пройшли публічні дикусії на тему "Україна завтра". Представники політологічної еліти, аналітики, експерти з права у широкому колі спілкувалися про майбутнє України, проблематику політсистеми і можливості громадян. Зокрема, говорили про розбудову багатопартійної системи, стабілізацію демократії і суспільний договір як фундаментальну основу для нової Конституції.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Стоп-інфаркт

Більше половини мешканців України страждають на серцево-судинні захворювання. Вони зумовлюють майже дві третини всіх випадків смерті і третину причин інвалідності. Кардіологи радять регулярно обстежуватись у спеціалістів та не зволікати із зверненням при перших ознаках хвороби чи загостренні стану. Вже третій рік криворіжці мають можливість безкоштовно отримувати високотехнологічну медичну допомогу в ургентних випадках. Торік завдяки міській програмі "Стоп-інфаркт" більше двохсот пацієнтів отримали другий шанс на життя. Більше про це - Тетяна Васильєва.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Робота для криворіжців

У Кривому Розі рівень зареєстрованого безробіття на початок року склав менше одного відсотка. Співвідношення кількості запропонованих місць та шукачів роботи у 2018-му було майже однаковим. І кількість актуальних вакансій продовжує зростати - повідомляють у службі зайнятості. Яких спеціалістів не вистачає на підприємствах, та чому пропозиції роботодавців не завжди задовольняють попит тих, хто шукає роботу у місті, - з'ясовувала Тетяна Васильєва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Шкідлива їжа

За даними соціологічних досліджень, третина української молоді харчується фаст-фудом, або ж так званою вуличною їжею. Найбільш популярний такий асортимент - на автобусних зупинках та у найбільш людних місцях. Прихильники фаст-фуду говорять про зручність - на приготування вуличної їжі йде мінімум часу. Із чого та в яких умовах готують продукцію у кіосках на вулиці, цікавилась Олена Павловець.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Герої року

Герої серед нас. Наступний сюжет про тих, хто ризикує. Для них - це просто виконання службових обов язків, для врятованих - героїзм. Про міських професіоналів і патріотів розкаже Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'яті Кузьми

Друге лютого дві тисячі п'ятнадцятого року стало останнім днем для культового українського артиста Андрія Кузьменка, відомого під псевдонімом Кузьма Скрябін. ДТП неподалік Кривого Рогу обірвала життя видатної людини не тільки сфери шоу-бізу, а й усієї країни. Композиції Кузьми і сьогодні популярні на радіохвилях, а пам'ять про нього, і через чотири роки без нього - у серцях мільйонів. У Кривому Розі в день загибелі Кузьми традиційно проходить автопробіг та акція-реквієм на місці трагічної аварії. До заходу пам'яті приєднався наш кореспондент Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Школярів Дніпропетровщини запрошують до участі в обласному конкурсі «На крилах єдності»

«На крилах єдності» - щорічний конкурс, який проводиться для учнів 8-11 класів, студентів технікумів та вишів. Доступні три номінації: історія, літературно-мистецькі дослідження, екологія та охорона навколишнього середовища. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Три популярні лоукостери анонсували рейси з України до Греції

Три популярних лоукостери анонсували відкриття навесні 2019 року нових рейсів між Україною та Грецією. – Обозреватель.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Дніпрі відбудеться турнір із кульової стрільби серед АТОвців, їхніх рідних і волонтерів

9 лютого об 11:00 у Дніпрі відбудеться турнір із кульової стрільби. До участі запрошують АТОвців з родинами та волонтерів. Про це сповістив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.
 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізький кікбоксер Сергій Адамчук поступився супернику у міжнародному турнірі.

2 лютого на міжнародному турнірі з кікбоксінгу Glory в Г'юстоні криворіжець Сергій Адамчук поступився супернику.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізька поліція за наркозлочини розшукує уродженця Абхазії Гезо Чхетія

Криворізьким ВП ГУНП в Дніпропетровській області розшукується гр. Чхетія Гезо Роландович, 26.09.1965 р.н., уродженець АР Абхазія, м. Галі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
3 лютого у Кривому Розі похмуро, + 7 + 4 градуси

Третій день лютого у Кривому Розі видасться похмурим.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА