14 березня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 14.03.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Відкриття асфальтного заводу

Сьогодні після зимової перерви у Кривому Розі відновив роботу другий асфальтний завод підприємства "Весташляхбуд". Його потужність - 80 тонн бетонно-асфальтної суміші на годину. Перший вироблений сьогодні асфальт використають для ремонту тротуарів. Мер міста Юрій Вілкул обговорив з дорожниками плани ремонтних робіт на цей рік. Детальніше - у сюжеті Валерія Кожухаря.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перспективи завершення опалювального сезону

Опалювальний сезон у місті буде завершено, щойно середньодобова температура не опускатиметься нижче плюс восьми градусів упродовж трьох діб. Таке рішення прийняте на останньому в часі засіданні виконкому міськради. З огляду на прогнози синоптиків, чекати оптимальних умов для завершення сезону опалення залишилось недовго. У мерії підбили попередні підсумки опалювального сезону цього року.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Реєстр виборців

Районні відділи ведення державного реєстру почали друкувати попередні списки виборців та іменні запрошення на вибори Президента України. Їх городяни мають отримати за місцем реєстрації до 25-го березня. До цього ж числа реєстратори пропонують усім дієздатним громадянам України віком від 18-ти років перевірити себе у базі даних держреєстру. Аби отримати право голосуватия, до відділів реєстрації мають звернутися і внутрішньо переміщені особи, а також уповноважені від громадян, котрі не можуть пересуватися самостійно.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Урочистий прийом працівників ЖКГ та сфери побуту

Свято тих, чия робота - повсюди. У неділю,17 березня, особливий для професії день відзначатимуть представники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Сьогодні на урочистому прийомі у мерії привітали працівників цих сфер та ветеранів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кампанія з декларування доходів

До другого травня українці мають задекларувати свої доходи. Податкові інспекції звертаються до криворіжців з проханням дотримуватись закону і вчасно подати річну декларацію. У південній податковій інформують - торік мешканці трьох районів міста сплатили до бюджету п'ять з половиною мільйонів гривень податку з доходів фізичних осіб. Військового збору - вісімсот тисяч гривень. Як триває цьогорічна кампанія - в сюжеті Ігоря Кононенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Помер визволитель міста Анатолій Тягнибіда

Їх залишилося лише троє. У 75-ту річницю визволення Кривого Рогу городяни вшановували чотирьох визволителів міста, які були поряд із нами. Сьогодні на 96-му році життя пішов із життя ветеран війни, визволитель Кривого Рогу Анатолій Тягнибіда. До останніх днів життя він був радий гостям, ділився спогадами про історичні події, учасником яких був сам. Завтра почесного земляка проведуть в останню путь.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День добровольця

Воїни з доброї волі. Новітня історія диктує нові дати. Сьогодні в Україні відзначили День добровольця. Як виник цей день у календарі та як вшановували добровольців у Кривому Розі - дивіться у нашому наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Чейз їде до столичної клініки

У найближчі вихідні пес, який постраждав у Довгинцівському районі від жорстокості людини, поїде до приватної столичної клініки. Повезуть Чейза - так назвали його волонтери - Лейла Магеррамова та Яна Караулова, які опікуються твариною. Розповідають, песикові необхідне подальше лікування. З ветеринарами та зоозахисниками поспілкувалась Олена Павловець.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Врятували кота

Врятували кота. На даху балкона одного з будинків по вулиці Адмірала Головка застряг кіт. За словами очевидців, бідолашний просидів там декілька днів. Врешті відгукнувся криворізький екстремал. Він і дістав кота з 9-го поверху. Із Даманського - сюжет наших кореспондентів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ремонт труб у військовому містечку-35

Оновлення мереж - пріоритетне завдання для комунального підприємства «Кривбасводоканал». Торік близько 20-ти кілометрів старих трубопроводів було замінено на сучасні поліпропіленові. У нинішньому році така робота продовжується. На цьому тижні ремонтують труби у Військовому містечку-35 в Центрально-Міському районі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новації Криворіжгазу

Передача показників газових лічильників та оплата за послуги газу – відтепер у вайбері. Таку інновацію презентував «Криворіжгаз». Скористатися послугою може кожен власник смартфона. Детальніше про вайбер-бот - у нашому сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Благодійний концерт

Почути світ і бути щасливим. Такий благодійний захід пройде 16 березня в палаці культури «Центральний». На концерті проводитиметься збір коштів для відеооператора цього закладу культури Юрія Неміча. 23-хлопець внаслідок травми голови практично повністю втратив слух. Але можливість його повернути є, для цього потрібен дороговартісний імплант. Із Юрієм та його колегами спілкувався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підсумки конкурсу наукових робіт

Сьогодні визначили кращих у конкурсі наукових робіт від Донецького університету економіки і торгівлі. Майже сто сорок учасників - учні шкіл, студенти коледжів і технікумів з Кривого Рогу та інших українських міст долучилися до «Дня науки у ДонНУЕТ». Секції фізики, хімії, української мови та літератури, іноземної філології - розмаїття наукових дисциплін відповідало напрямкам інтересів сучасних молодих людей. Із форуму інтелектуально обдарованої молоді - сюжет Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підготовка до конкурсу робототехніки

Бої роботів-сумоїстів і перегони автономних роботів на швидкість по чорній лінії. Такі видовищні бої відбудуться на Відкритому чемпіонаті Кривого Рогу з робототехніки “ROBOBATTLE”. Змагання відбудуться 24 березня в педагогічному університеті. Як готуються до чемпіонату представники Покровського ліцею - дивіться в сюжеті Яни Чоботаренко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки