23 квітня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 23.04.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Гурт "Почуй першим" КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Диван"
Прощання з бійцем

Чергова втрата. В ніч на 22 квітня поблизу села Новоолександрівка на Луганщині загинув наш земляк родом із Широкого Олександр Цапенко. Хлопець служив навідником-оператором у 54-ій бригаді. Сьогодні героя провели в останню путь. Як повідомили в штабі ООС, за проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження посмертно.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День кар'єри Європейського Союзу

День кар'єри у Донецькому юридичному інституті. Організатор заходу - представництво Європейського союзу в Україні. Молоді та закладам вищої освіти розповідали не лише про можливості навчання і працевлаштування у країнах Європейського Союзу, а й про актуальні професії Криворізького регіону. Журналістику на ярмарку вакансій представляла команда телеканалу Рудана.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Презентація мобільного офісу

У День кар’єри ЄС команда центру Віза презентувала мобільний офіс муніципальних послуг. Нагадаємо, цей унікальний проект впроваджений міською владою вперше в Україні. Третій рік поспіль криворіжці користуються адмінпослугами у найвіддаленіших куточках міста. Більше розкаже Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Відкриття дитячого ігрового комплексу

Новий ігровий майданчик для малечі. У парку імені Гагаріна в Центрально-Міському районі відкрився сучасний дитячий комплекс. З першими відвідувачами поспілкувався Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ОСББ - переваги об'єднання

З 2011-го року у місті діє програма підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Вона спрямована на фінансування потреб ОСББ у капремонтах, на запровадження енергозберігаючих технологій, заміну ліфтів та утримання внутрішньоквартальних і прибудинкових територій. Про комфортні умови для життя - у сюжеті Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Віддала трьох дітей

Прийшла до служби у справах дітей та залишила там трьох синів з усіма речами. Кожному - по сумці. Таке вчинила 31-річна жінка у Саксаганському райвиконкомі на минулому тижні. Завадити горе-матері не вдалося навіть поліції. Дітей тимчасово відправили до Центру реабілітації. У мотивах такого вчинку намагались розібратися наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Жінка впала у люк

Допомогли рятувальники. У Саксаганському районі на вулиці Генерала Радієвського літня жінка упала в каналізаційний колодязь на власній садовій ділянці. Деталі - у сюжеті Яни Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тиждень охорони праці (коментар)

Відучора в Кривому Розі триває тиждень з охорони праці. Завершиться він 28-го квітня - у день охорони праці, який відзначають більше ста країн світу. Цьогорічне гасло тематичного дня і тижня - Безпечне та здорове майбутнє праці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Європейський тиждень імунізації

Учасники процесу вакцинації - не лише медики, а й їхні пацієнти. Європейський тиждень імунізації цього року проходить під гаслом "Захищаємо разом: вакцини працюють!" Концепція є частиною великої кампанії, яка закликає людей усього світу поширювати науково обґрунтовану інформацію про щеплення. Всесвітній тиждень імунізації триває з двадцять четвертого по тридцяте квітня. Про імунізацію говорили і в Кривому Розі. З міського Центру здоров'я - сюжет Ігоря Кононенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Програма "Доступні ліки" (коментар)

Паперовий рецепт на одиниці і нулі. З першого квітня в Україні ввели систему електронних рецептів для всієї мережі аптек, що працюють за програмою "Доступні ліки". Так чи отримають люди свій електронний квиток до здоров'я разом із цими змінами? Відповідь на таке питання дають самі фармацевти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екологічна акція на Південному ГЗК

Комбінат за екологію. Мешканці житломасиву Південного ГЗК вийшли на суботник - разом прибирали сміття та висаджували дерева. Організували екозахід представники Південного комбінату в ході корпоративної акції "Чисте місто". Тему продовжить Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ВІЧеринка

Україна залишається одним зі світових лідерів за швидкістю поширення ВІЛ-інфекції. Дніпропетровщина продовжує очолювати сумний рейтинг серед українських областей. Фахівці стверджують, найбільш уразливі до вірусу - молодь і підлітки. Так звану "ВІЧеринку" провела в Кривому Розі молодіжна організація «Тінерджайзер». На неформальній вечірці можна було пройти експрес-тестування на ВІЛ.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки