28 квітня 2019

Великдень

Сьогодні православні християни відзначають своє найбільше свято - Христове Воскресіння. "Святом із свят і торжеством із торжеств" називають Паску церковні піснеспіви. У народі цей день іменують Великоднем - великим днем. В усіх храмах міста з нагоди свята сьогодні відбулися урочисті богослужіння. Наталія Рибчинська разом із криворіжцями святкувала в кафедральному Спасо-Преображенському соборі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День здоров'я і безпеки на АМКР

На цьому тижні на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг" відзначали корпоративний День здоров'я та безпеки. В усіх виробничих розділах пройшли іспити з безпеки праці. Наймаштабним випробуванням для рятувальників стало навчання з ліквідації умовної аварії на дев'ятій доменній. Як впоралися з цим завданням рятувальні служби та про інші заходи Дня безпеки - у сюжеті Валерія Кожухаря.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Податкова знижка для учнів та студентів

Студенти, що здобувають освіту за контрактом, мають право на податкову знижку. Віднедавна коло тих, хто користується знижкою на навчання, розширилося. Як отримати таку допомогу, і хто не може претендувати на знижку, дізнавалась Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Патріотичний захід на козацькій землі

Де козак - там і слава. Де бої - там і герої. На землях Криворізького району, між селом Недайвода та Іскрівка, що справіку вважаються козацькими, відбувся патріотичний екскурс у минуле. Криворізьких школярів ознайомили з історією славного краю. Говорили і про майбутнє. Саме тут мають намір звести навчально-виховний комплекс "Січ". Про таємниці козацької землі та колоритне дійство розповість Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тактильна ікона в кафедральному соборі

Період Великого Посту, який тільки-но завершився у православних християн, багато хто вважає гарним часом не тільки для молитви та утримання від усякого роду надмірностей, а й для добрих справ. Зокрема, для турботи про людей із особливими потребами. Нещодавно у кафедральному Спасо-Преображенському соборі з’явилася нова незвична ікона. Зацікавилася образом і наша Наталія Рибчинська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Писанки як мистецтво

На питання що було перше - курка чи яйце, криворізькі фахівці відповідають: писанка. Мальовничий символ Великодня цікавий не тільки процесом розписування. Скільки років писанці, про різдвяну писанку, писанку-європейку та як і для чого розписують великодній оберіг, знає Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі спортсмени – призери Всеукраїнського турніру дзюдо серед юнаків

Криворізькі дзюдоїсти стали призерами Всеукраїнського турніру. Про це повідомили у Федерації дзюдо Кривого Рогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
До уваги вболівальників! Криворізький "Гірник" зіграє з нікопольським клубом

"1 травня команда Геннадія Приходька протистоятиме «Нікополю». (перше і друге коло - 2:0).

 

Гра відбудеться у Кривому Розі на стадіоні «Шахта Жовтнева», який знаходиться за адресою вул. Колонківська, 1 (зупинка «Шахтарська»; між зупинками «Піонер» і «КРЕС»).

 

Початок - о 16:00. Вартість квитка - 25 гривень. За абонементами дитячо-юнацької школи «Гірник» - безкоштовно.

 

Також можна буде придбати 16-сторінкову матчеву програму за 20 гривень. Каса працюватиме з 14:30.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
В уряді затвердили перші захищені назви для низки українських продуктів

Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило перелік пріоритетних географічних зазначень, над реєстрацією яких працюватиме проект "Географічні зазначення в Україні", що фінансується Євросоюзом. - Європейська правда.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі сьогодні тепла, сонячна погода. Без опадів. +10..+23

Сьогодні у Кривому Розі ясно й сонячно.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Христос Воскресе! У криворізьких храмах сьогодні славили воскресіння Господнє

В Україні святкують Великдень - одне з головних християнських свят Воскресіння Господнього.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА