12 травня 2019

Запалення факелів пам'яті у Кривому Розі

Шана крізь покоління. На цьому тижні криворіжці приєдналися до масового відзначення дат, пов'язаних з історією Другої світової війни. Щороку до Дня пам'яті та примирення і свята Перемоги на проспекті Миру відбувається церемонія запалення факелів. Учасники заходу покладають квіти до пам'ятників героям трьох воєн. Цього року прийшли прийшли і до нового меморіалу - на честь криворізьких ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Як усе було - нагадаємо в першому репортажі нашого випуску.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Наркотики

Жити поза життям, не мати свободи дій та вибору. Проблема наркозалежності в Україні набула загрозливих масштабів. Скільки людей вживають наркотики - точно вирахувати складно. Медичні дані скромніші, а незалежні експерти називають цифри від одного до півтора мільйона українців. Кривий Ріг у цій статистиці - на видному місці. Своєрідний шлях вирішення проблеми започаткували в місті спортсмени та активісти. Вони взялися замальовувати на стінах рекламу каналів продажу наркотиків. Кажуть, через інтернет дурман став надто доступним. Проблему досліджував наш кореспондент Олександр Карамушка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Утилізація ртутних ламп

Токсичне джерело світла. Чимало криворіжців задля економії електроенергії використовують ртутні лампи. Відпрацьовані, вони часто опиняються на звичайних смітниках. Екологи занепокоєні ситуацією, адже такі засоби освітлення є надзвичайно токсичними і мають утилізовуватись із дотриманням встановлених норм. Куди подіти ртутні лампи, що своє відпрацювали - дізнавався наш кореспондент Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День матері

Ще один привід сказати мамі, що вона найрідніша. Сьогодні - свято усіх, хто дав життя. День матері в Україні святкують у другу неділю травня вже 20 років. У нашому наступному сюжеті - усі мами. Є в ньому й мами-рекордсменки, і ті, хто радість материнства відчув уперше. Ірина Павленко поспілкувалася з людьми, для чиїх дітей вони - найголовніші люди в світі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Цвіте бузок

Неможливо уявити весняні сади без квітучого бузку. Такі запашні кущі ростуть повсюдно в Україні. Квіти бузку милують очі, наповнюють повітря тонким ароматом. У міському ботанічному саду всіма барвами квітне ця дивовижна рослина. В ботсаду - близько вісімдесяти сортів цієї рослини. І це далеко не все, чим можна там помилуватись нині. Красу весняного ботанічного саду бачила Людмила Васюта.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізький каратист здобув срібло на чемпіонаті України у Львові

З 10 по 11 травня у Львові відбувся чемпіонат України з кіокушинкай карате серед дітей та молоді. У турнiрi взяли участь 560 спортсменів з усієї країни.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Залізла - злізти не змогла. Криворізькі рятувальники зняли 9-річну дівчинку з дерева

Удень 12 травня на  вулиці Ньютона 9-річна дитина застрягла на дереві.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
700 учасників привезли на виставку до Кривого Рогу своїх чотирилапих улюбленців

Різноманіттям порід та великою кількістю учасників відзначилась чергова виставка собак у Кривому Розі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Результативний старт. Криворізькі баскетболісти перемогли спортсменів з Рівного у матчі Вищої ліги

11 травня  БК «Кривий Ріг-КНУ-КДПУ» на своєму полі зійшовся у першому матчі 8-го туру другого етапу Вищої ліги України з баскетболу з БК «Рівне»-ОШВСМ, - повідомляє "Спортивний Кривбас".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Непроста перемога. Криворізький "Гірник" розгромив "Мир" у Горностаївці

11 травня на стадіоні «Затіс»  у Горностаївці "Гірник" зіграв матч з місцевим «Миром», - повідомляють у прес-службі криворізького клубу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Скотилися з кручі. Криворізькі рятувальники витягнули двох чоловіків

Увечері 11 травня у Центрально-Міському районі на вулиці Херсонська під час прогулянки два чоловіки скотилися з кручі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
З вашим святом, берегині! Сьогодні в Україні відзначають День матері

Мама – слово, яке є першим й найдорожчим на всіх мовах світу, на всіх континентах. Усе скороминуче, і тільки мамина любов - безкінечна й вічна.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі сьогодні ясно, без опадів. +7 + 20 градусів

Ранкові хмари у Кривому Розі швидко розсіються, у другій половині дня буде панувати ясна погода. Без опадів. +7 + 20 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА