28 травня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 28.05.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Результати перевірки "замінованих" об'єктів

Це було псевдозамінування. Так сьогодні в поліції прокоментували результати вчорашньої перевірки 19-ти об’єктів, про замінування яких повідомив анонім. У жодному з об'єктів небезпечних предметів не виявили. Правопорушників-псевдомінерів шукають. Справу вчергове кваліфікують як терористичний акт.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Затримка рейсу

Птах зіпсував початок відпустки. 174 пасажири рейсу Кривий Ріг - Анталія майже на цілий день затрималися в криворізькому аеропорту. Все через те, що до двигуна літака потрапила чайка. За правилами безпеки, повітряне судно підлягає обов'язковій перевірці фахівцями. Спеціалісти, які проводитимуть діагностику літака, вже їдуть до Кривого Рогу з Києва. Відтак пасажирам залишається лише чекати.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Подарунки мамам дітей, що народилися в День міста

Сьогодні у криворізьких пологових будинках за доброю традицією вітали мам, які народили малюків у День міста. 25-го травня на світ з'явились дев'ятеро нових криворіжців. У подарунок молоді сім'ї отримали дитячі візочки.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Скиди в річку

Водойми Кривого Рогу - під контролем міських екологів. Регулярний моніторинг міського управління екології свідчить про забруднення Інгульця та Саксагані забороненими стоками. Здебільшого - з приватного сектора. Тож на часі в екологів - виявлення та ліквідація таких джерел забруднення. Допомагають у цій роботі служби районних виконкомів та громадськість.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Проект "Подаруй туристу місто"

Проект минулорічного Громадського бюджету "Подаруй туристу місто" спрямований на підтримку іміджу Кривого Рогу. Старт проекту поклала зустріч його ініціаторів з представниками готельного, ресторанного, транспортного і туристичного бізнесу. Саме від їхньої обізнаності про індустріальні принади міста багато в чому залежить реноме криворізького промислово-туристичного бренду. Сьогодні підприємці дізнавалися, як заохотити шанувальників подорожей з України та зарубіжжя завітати до Кривого Рогу. Тему продовжить Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підсумки роботи інспекції з питань праці

Понад три з половиною тисячі обстежень суб’єктів господарювання. Інформування підприжмців та найманих працівників про необхідність дотримання законодавства про працю. Офіційно працевлаштовані понад 600 криворіжців. Інспекція з питань праці та зайнятості департаменту соцполітики підбила підсумки роботи за рік з часу створення підрозділу. Начальник інспекції наголошує, у пріоритеті - попередження порушень законодавства, а не фіскальний тиск. Бо покарання для порушників передбачені жорсткі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Заборона на вилов раків

У зоні обслуговування криворізьких рибінспекторів - річки Інгулець та Саксагань. А також ріки та озера в П'ятихатському і Софіївському районах та Макортівське водосховище. Загалом це - сто кілометрів водної території. Найбільш гаряча пора для рибного патруля - період нересту риби. Кажуть, браконьєрів у цей час не меншає. Завдання ж інспекторів - запобігати та припиняти незаконний вилов риби і раків.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Стихійне звалище на КРЕСі

Звалище просто неба посеред вулиці. Жителі Покровського району обурені безвідповідальністю людей, з чиєї вини в самому центрі селища КРЕС утворилося сміттєзвалище. Як боротися з несумлінними сусідами - самі знайти рішення не можуть. Так само не можуть і змиритися з купою відходів посеред житломасиву. Із КРЕСа - сюжет наших кореспондентів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Проднабори хворим у Мережі

Продуктові набори хворим на туберкульоз представники благодійного товариства "Мережа" надають уже другий рік. Проект охоплює райони Дніпропетровської області та Кривий Ріг. Для реалізації акції у місті за кошти міжнародних донорів закупили 700 продуктових наборів. Окрім продовольчої підтримки, "Мережа" надає і психологічну допомогу. Одна з цілей – мотивувати хворих не кидати на півшляху курс лікування, і зупинити розповсюдження хвороби.

 

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Терапія рок-музикою

Одна з основних проблем в Україні - підліткова злочинність. Торік майже сім тисяч злочинів скоїли неповнолітні. Серед факторів зростання цього показника фахівці називають не тільки складний економічний стан у країні, але й небажання окремих батьків приділяти час своїм дітям. Не маючи батьківської уваги, діти залишаються наодинці з вулицею. Аби уникнути небезпечного впливу, з підлітками працюють фахівці сектора ювенальної пробації.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Переможці конкурсу дитячої журналістики

Навчальний рік, що минає, був успішним для юних журналістів Кривого Рогу та їхніх наставників. Переможці і призери одразу двох журналістських форумів - міжнародного "Прес-весна на Дніпровських схилах" та обласного "Юнтелепрес" - герої нашого наступного сюжету.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На пожежі по проспекту Миру врятували 40- та 34-річного чоловіків, 61-річний криворіжець постраждав

Удень 28 травня по проспекту Миру на останньому поверсі триповерхової офісної будівлі сталася пожежа, - повідомляють у прес-службі ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Рідкісна пташка. Червонокнижну совку помітили неподалік Кривого Рогу

27 травня на схід від нашого міста фотограф Анатолій Сальник закарбував на знімку рідкісного для наших країв птаха – совку (сплюшку). Про таку пригоду він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки