06 червня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 06.06.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Кривий Ріг отримав грант від уряду Німеччини

Кривий Ріг залучає кошти міжнародних партнерів на створення житла для переселенців. За дорученням мера міста Юрія Вілкула був підписаний меморандум з Українським фонодом соціальних інвестицій. Мета меморандуму - реалізація двох субпроектів з поліпшення житлових умов внутрішньопереміщених осіб за грантові кошти уряду Німеччини. Сьогодні у мерії відбулась перша організаційна зустріч з представниками фонду. Сторони обговорили спільний план дій і терміни підготовки та виконання субпроектів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Чоловік постраждав на пожежі

Вогонь спалахнув вчора у квартирі одного з будинків на бульварі Маршала Василевського. Горіла кухня на 8-му поверсі 9-типоверхівки. Мешканець житла зазнав численних опіків. Деталі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Урочистий прийом з нагоди Дня журналіста у мерії

Сьогодні в Україні - День журналіста. Саме 6-го червня у 1992 році Національна спілка журналістів була прийнята до лав Міжнародної федерації. Криворізьких медійників сьогодні вітали у мерії. Найкращі - були відзначені містом. Серед нагороджених – і наші колеги.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екологів не пустили на підприємство

Щороку в травні міське управління екології починає перевірки підприємств міста на предмет виконання заходів з пилопридушення, а також благоустрою санітарно-захисних зон. Відповідно до графіка фахівці управління екології спільно з представниками громадськості та Держпродспоживслужби виїхали на перевірку об'єктів рудника «Суха Балка». Однак потрапити на підприємство екологічна комісія не змогла - завадили охоронці без пояснення причин.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Соціальне таксі" для маломобільних людей поповнилося третьою машиною

Таксі у поміч. Вже кілька років у Кривому Розі діє послуга соціального таксі. Авто перевозить тільки криворіжців з особливими потребами. Про специфіку маршруту таксі "без шашечок" розповість Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Відділ реєстрації прописує дітей

Прописати дитину до 14 років – справа обов’язкова, нагадують фахівці служби реєстрації. Ця процедура здійснюється за місцем проживання батьків. Однак мама й тато можуть бути зареєстровані за різними адресами, тоді дитину прописують за місцем проживання одного з них за умови обов’язкової присутності другого з батьків, пояснюють спеціалісти. Але інколи через зайнятість батьки не можуть прийти до органу реєстрації. У таких ситуаціях є вихід. Вчора предметна фахова комісія з історії України виявила у тестах ЗНО питання без правильної відповіді.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Місце активних розваг для тернівчан

Територія дитинства. Для малечі Тернівського району літо розпочалося активно. У їхньому розпорядженні - два нових спортивно-ігрових майданчики. Посприяв облаштуванню хелз-зони для дітей нардеп Костянтин Павлов. Атмосферою свята пройнялась Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Відгуляли випускний в Університеті третього віку

Вчитися ніколи не пізно. Це доводять випускники Університету третього віку, який діє в нашому місті за підтримки народного депутата України Костянтина Павлова. На урочистому вечорі у територіальному центрі Саксаганського району більше п'ятдесяти випускників днями отримали дипломи. На випускному побувала й наша змінальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Американський економічний досвід для Кривого Рогу

Використання напрацьованого досвіду країн з розвиненою економікою - як вектор покращень. З рецептом «американської мрії» до Кривого Рогу приїхав Роман Шеремета. Доктор філософії, доцент кафедри економіки Школи менеджменту Уезерхед зустрівся в Медіахабі з журналістами. Поділився власним баченням умов, які допоможуть Україні стати "успішною державою успішних людей".  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пройшов тренінг для студентів з теми домашнього насилля

Допомога людям, які зазнали домашнього насилля. Як діяти в критичних ситуаціях - фахівці роз'яснюють школярам і студентам. На одному з тренінгів в автотранспортному коледжі побували і наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гірничорятувальники відточували навички під землею

Підрозділи державного воєнізованого гірничорятувального підрозділу, що дислокуєиться в Кривому Розі, взяли участь у професійних змаганнях. Неподалік Запоріжжя в екстремальних умовах під землею, вони відпрацьовували необхідні для порятунку людей навички. Подробиці - далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кейс-чемпіонат Південного ГЗК

200 тисяч гривень на розвиток науково-технічної бази – такий суперприз отримав колектив Політехнічного коледжу КНУ за активну участь у студентському кейс-чемпіонаті від компанії Метінвест. Окрім грошових винагород, за найбільш здібними студентами вже зарезервовані перші робочі місця на Південному ГЗК. Підприємство надає старт для кар’єрного зростання перспективним випускникам технічних вузів і мотивує молодь до працевлаштування у рідному місті. Подробиці – далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Широке під товщею води

Залило. Третій день у селищі Широке поблизу Кривого Рогу не вщухають дощі. А проблеми з каналом відводу відчутно насолили людям: затоплено близько двадцяти домоволодінь, залито півсотні присадибних ділянок, завдано шкоди майбутньому врожаю. 9-ро людей евакуйовано. Стихію вони перечікують у рідних. У Широківській райдержадміністрації інформують - створили оперативний штаб, задіяли усі відповідальні служби для вирішення проблеми затоплення. На допомогу прийшли і криворізькі рятувальники.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Діти вирушили у табір "Парус"

Літо для дітей металургів. Стартував оздоровчий сезон-2019 для працівників «АрселорМіттал Кривий Ріг». У вихідні майже 500 дітей працівників підприємства поїхали на Азовське море до оздоровчого табору «Буревісник». На сотню більше дітлахів вирушили днями у «Парус». Із головного залізничного вокзалу, разом із батьками, проводжала дітей наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки