16 липня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 16.07.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 16.07.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
КП "Криворіжтепломережа" готує господарство до зими

Комунальне підприємство "Криворіжтепломережа" технічно готове до початку нового опалювального сезону на 60 відсотків. Із 75-ми котелень цього підприємства повністю підготовлені до роботи 44. Замінено 8 кілометрів теплових мереж із запланованих 10-ти. Детальніше - Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Спільно - до роботи з благоустрою: комунальники та волонтери прибирають сліди буревію

В місті продовжуються роботи з подолання наслідків буревію. Наводити лад представникам комунальних служб допомагають волонтери. Подробиці - у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Поліція затримала нападника на продавчиню магазину

Учора увечері в одному з магазинів на Східному скоєно розбійний напад. Постраждала жінка – продавчиня. Зловмисник завдав їй ножового поранення, викрав з каси гроші та втік. Проте бігав недовго. Подробиці в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В окружкомах - завершальний етап підготовки до дня голосування

У Кривому Розі на позачергових виборах до Верховної Ради України діють чотири окружні виборчі комісії - 31-го, 32-го, 33-го та 37-го округів. Наразі триває завершальний етап підготовчої роботи до проведення голосування. Уточнюються списки дільничних виборчих комісій, продовжується реєстрація офіційних спостерігачів. З 33-го округу - сюжет Валерія Кожухаря.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Внесок криворізьких науковців у зниження шкідливих викидів при вибухах у кар'єрах

Для Кривого Рогу як регіону масштабних промислових потужностей стан довкілля є одним з найактуальніших питань. Серед основних екологічних факторів у зоні діяльності промислових підприємств - забруднення атмосфери внаслідок масових вибухів у кар’єрах. У фахівців інституту безпеки праці та екології є рішення для проблеми: як майже утричі знизити викиди пилу та шкідливих речовин. Дію розробленого науковцями спеціального засобу бачили наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Рада конкурсу "Громадський бюджет" приймає проекти від криворіжців

Ще місяць триватиме прийом проектів на конкурс "Громадський бюджет-2020". Цьогоріч у ньому - кілька нововведень. Серед найпомітніших - поява категорії молодіжних ідей. Зазнав змін і Фонд конкурсу - він відчутно виріс. Правила участі в Громадському бюджеті, секрети планування успішних проектів - про все це потенційні учасники конкурсу дізнаються на спеціальних тренінгах та семінарах. Продовження теми - в наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сьогодні набув чинності мовний закон, - коментар юриста

В Україні сьогодні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Верховна Рада ухвалила його 25 квітня. Мовний закон гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа. Він також передбачає відповідальність посадовців за незнання державної мови. Втім, ця норма діятиме лише через три роки від дати ухвалення закону.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вступна кампанія: до завершення прийому заяв - менше тижня

Понад півмільйона електронних заяв. Стільки документів уже прийняли вітчизняні виші. Вступна кампанія - у розпалі. П'ятірку найпопулярніших вузів серед цьогорічних вступників складають наразі три столичних і два львівських університети. Найбільше - майже 20 тисяч заяв, подано до Київського національного університету імені Шевченка. Триває прийом документів і у вузах Кривого Рогу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Питання протидії ВІЛ/СНІД обговорили представники "Мережі", мерії та Корпусу миру

Волонтери корпусу миру, медики, представники мерії та громадської організації "Мережа" зібрались разом, аби обговорити ефективні шляхи протидії поширенню ВІЛ-інфекції. Головна увага - питанню діагностики. Досвідом роботи у цьому напрямку поділилися з криворіжцями представники корпусу миру США в Україні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перевантажувальний термінал будують у Мар’янському

У селищі Мар’янське розпочинається будівництво перевантажувального терміналу для зерна. Робочу нараду провели на березі Каховського водосховища. Про три роки розробки проекту і отримання дозволів – у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зустріч фахівців соцполітики з чорнобильцями

Фахівці міського департаменту соцполітики провели чергову зустріч з ліквідаторами. Криворізькі чорнобильці отримали відповіді на найбільш актуальні запитання. Вони стосуються пенсійного забезпечення, змін у пенсійному законодавстві, охорони здоров’я, а також нарахування субсидій та виплати пільг. На зустріч прийшли сімейні лікарі, представники міського управління охорони здоров’я, медики реабілітаційного відділення для чорнобильців, що діє в 3-ій міськлікарні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Річниця організаціїї ветеранів Афганістану "Шураві"

Двадцяту річницю з дня заснування відзначила організація ветеранів Афганістану Покровського району “Шураві”. У ювілейний день колишні афганці та родини загиблих вшанували пам’ять земляків покладанням квітів до знаку воїнам-інтернаціоналістам. А потім - згадували побратимів в музеї воїнів-афганців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ікони зі Львова - віднині в музеї Координаційного центру

Музей воїнів АТО в координаційному центрі допомоги поповнився новими експонатами. Цього разу - витворами сакрального художнього мистецтва. Чотири ікони передав криворіжцям давній друг центру, професор Львівської академії мистецтв Роман Василик.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки