25 липня 2019

«Синій птах» - у Кривому Розі. Фотограф-анімаліст «піймав» кадр

У Кривому Розі фотограф-анімаліст Віктор Севідов сфотографував одного з найрідкісніших птахів України — сиворакшу звичайну. Цей вид пернатих занесено до Червоної книги України. У більшості областей ці птахи зустрічаються украй рідко, або й взагалі ніколи. Фотограф зізнається – полює за сиворакшею з 2015-го року, коли вперше побачив казкову птаху в Кривому Розі. Тоді зробити вдалий знімок не вдалося. Але цього разу Віктор і сам не очікував, що зустрінеться з пташкою знову, більше того – зробить таке незвичне фото.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екомоніторинг: у місті модернізували пости

У місті удосконалюють автоматизовану систему моніторингу якості повітря. Два пости у Довгинцівському та Саксаганському районах вже дообладнані метеостанціями. Тепер вони додатково визначатимуть напрямок та швидкість вітру, відносну вологість, атмосферний тиск і температуру повітря. Така модернізація передбачена міською екологічною програмою.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Війна з амброзією. У місті косять карантинні бур'яни

Сьогодні міська інспекція з благоустрою перевіряла, як борються з каратинними рослинами у Кривому Розі. Не тільки прибудинкові території, парки, дитячі майданчики, а й ділянки поблизу об'єктів бізнесу мають бути очищені від амброзії - таке передбачено правилами благоустрою. Сьогодні у центрі уваги були Довгинцівський та Покровський райони.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Браконьєр виловив понад півтисячі карасів

Коли риболовля не в радість. Представники рибоохоронного патруля затримали чоловіка, який незаконно виловив 620 карасів. Інцидент стався вчора на Красінському водосховищі поблизу села Садове. За допомогою двох сіток горе-рибалка розжився сімдесятьма шістьма кілограмами риби, аж поки його промисел не зупинили рибінспектори під час рейду. 

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ЦЕЙ ДЕНЬ" (25.07.19) КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Як допомагають виправитись без грат? Альтернативні види покарання у службі пробації

Два роки тому в Україні на законодавчому рівні запровадили альтернативні види покарання для тих, хто оступився. Служба пробації займається виконанням вироків суду за кримінальні правопорушення, не пов’язані із позбавленням волі. Як допомагають виправитися без ґрат, розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В Інгулецькому районі нагородили учасників ліквідації наслідків буревію

Сьогодні в Інгулецькому районі нагороджували ліквідаторів липневої стихії. 75 криворіжців отримали подяки. Вікторія Добровольська - детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ультрафіолет. Як обрати дієві сонцезахисні окуляри?

В літню пору року багато людей носять сонцезахисні окуляри. І модно, і стильно, і рятує від сонячного світла. Та саме про останню, і найголовнішу функцію мало хто замислюється при виборі аксесуару. За яким принципом обирати окуляри, досліджував Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ремонт дахів після буревію - триває

Три тижні тому в місті відшуміла стихія, але наслідки буревію криворіжці досі відчувають. Одне з головних завдань на сьогодні - якомога швидше відремонтувати постраждалі дахи будівель. З Покровського району - наш репортаж.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День працівників торгівлі. Урочистий прийом у мерії

Головні гасла "Бажання клієнта -закон!" та " "Покупець завжди правий" визначають основний принцип діяльності представників торговельної галузі. Так кажуть криворізькі підприємці. З нагоди професійного дня працівників торгівлі у мерії сьогодні влаштували урочистий прийом. З подробицями -Ігор Кононенко

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі пройшла конференція підприємців Українського союзу промисловців та підприємців

Чи має шанс на успіх сировинний характер економіки і що насправді вирішують кадри? Про кадровий відтік, податкову політику й інші глобальні економічні проблеми сьогодні у Кривому Розі говорили на конференції підприємців.Організатором виступив Український союз промисловців і підприємців. На зустрічі був присутній Голова всеукраїнського об'єднання Анатолій Кінах, члени правління УСПП, міський голова Юрій Вілкул та представники малого і середнього бізнесу. Які больові точки позначили на мапі підприємництва-2019, і яку роль у змінах може відіграти об'єднання - знає Анна Паукова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У мерії обговорили доступність інвалідів до об'єктів інфраструктури міста

Доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до транспортних засобів, об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та відділень поштового зв’язку. Тему безбар'єрного простору сьогодні обговорили на черговому засіданні комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю до об’єктів міської інфраструктури. Олена Мухіна - детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
«Була давня мрія, птаха гарна, спочатку робив знімки в небі», – криворізький фотограф про фотополювання

Як ми сьогодні писали, у Кривому Розі фотограф-анімаліст Віктор Севідов сфотографував одного з найрідкісніших птахів України – сиворакшу звичайну.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
«Ми захоплюємося роботою людей, які самовіданно працюють на виборах в Україні», – спостерігачі від ОБСЄ у Кривому Розі

Як ми вже писали, 19 червня до нашого міста завітали офіційні спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі – Акінола Акінсанья з Великої Британії та Кріста Мюллер з Німеччини.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворожанка сплатила компенсацію сусідці за опік під час конфлікту

Жовтневий районний суд ухвалив вирок стосовно 30-річної громадянки Н., обвинуваченої у заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень – ч. 1 ст. 125 КК України, – повідомляє пресслужба суду.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки