14 серпня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 14.08.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Головна тема засідання міськвиконкому - протидія стихійній торгівлі у місті

Стихійна торгівля - вічний бій, де виграно лише окремі битви. Незаконні торгові точки порушують благоустрій територій, до того ж, небезпечні ризиком розповсюдження інфекційних захворювань. Наскільки успішні заходи з протидії несанкціонованій торгівлі у Кривому Розі і які є підводні камені? Про це сьогодні йшлося на засіданні виконкому міськради. Ігор Кононенко - докладніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ліквідація наслідків стихії в місті - досі актуальна

Сьогодні у місті представили нового очільника управління СБУ в Кривому Розі Сергія Лазуренка. Під час засідання виконкому міськради розглянули питання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста. Та невідкладні завдання, пов'язані з благоустроєм та підготовкою міського господарства до зими.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тепло для півдня міста: завершується реконструкція котельні в 11-ій лікарні

Минулий опалювальний сезон багатьом криворіжцям запам’ятався пізнім підключенням до тепла об'єктів державного підприємства “Криворізька теплоцентраль”. Тоді морози зустрічали в холоді не тільки будинки, а й школи та медзаклади. Серед таких - і одинадцята міськлікарня. Аби й надалі не залежати від Теплоцентралі, міська влада прийняла рішення про реконструкцію котельні, що знаходиться на території лікарні. Нині роботи - на завершальній стадії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Є ідеї – поспішіть: прийом проектів на «Громадський бюджет» подовжено

Ініціюй, перемагай, реалізовуй. У Кривому Розі триває прийом проектів на участь у п’ятому конкурсі «Громадський бюджет – 2020». Через великий попит на реалізацію ідей для покращення Кривого Рогу з ініціативи мера Юрія Вілкула в місті вирішено подовжити термін прийому проектів. Про це у сюжеті Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На вулиці Лермонтова ремонтують тротуар

У місті продовжують ремонтувати тротуари. На сьогодні такі роботи вже завершені на вулицях Туполєва, Авраменка, Бульвар Вечірній, Невській, Дишинського та на площі Визволення. Відновлено загалом більше восьми тисяч квадратних метрів. На цьому тижні стартувало оновлення тротуару на вулиці Лермонтова, у районі Центрально-Міського ліцею. Саме тут пройшла виїзна робоча нарада за участю мера міста. Чотири тисячі квадратних метрів - такі завдання з заміни мають перед собою будівельники.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Послуга муніципальної няні в Кривому Розі

Послуги няні з догляду за малими дітьми стали більш доступними. З початку року в Україні діє новий вид допомоги сім'ям, що виховують дітей до трьох років. Проект “муніципальна няня” частково компенсує вартість послуг для батьків. Куди звертатись тим, хто вирішив скористатися цим проектом, як обійти труднощі у вирішенні такого важливого питання у родині - дивіться в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Легалізація працівників у сфері освіти

Нелегальна зайнятість негативно відбивається як на персоналі, так і на працедавцеві. На сьогодні не всі роботодавці і працівники усвідомили ризики такого працевлаштування, кажуть спеціалісти. І вкотре нагадують - отримуючи зарплату в конверті, працівник позбавляє себе соціального захисту і державних гарантій. А несплата податків – це шлях до мізерної пенсії. У місті не завершується кампанія з легалізації ринку праці. У сфері освіти з початку року понад півсотні обстежень оформлення трудових відносин із найманими працівникамиперевірок дали позитивний результат.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екологічний рейд на ПрАТ "Суха Балка"

Міські екологи разом з депутатами сьогодні планово моніторили виконання заходів з пилопридушення на території промзони підприємства "Суха Балка". Спеціалісти кажуть: це вже друга спроба провести екорейд на приватному акціонерному товаристві. Після додаткових перемовин міста з керівництвом "Сухої Балки", сьогодні вона видалась вдалою.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Аби пляжний відпочинок не обернувся лихом: рятувальники застерігають

Небезпечний пляжний сезон. Кар’єри, річки, ставки - можуть стати місцями загибелі людей. З початку року у Кривому Розі потонуло четверо людей, з них двоє - діти. Рятувальники вкотре нагадують городянам - у спеку варто думати не тільки про свіжість відпочинку біля води, а й зважати на небезпеку, яка чатує у ризикованих місцях.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Розпал сезону баштанних: як вибрати і чим корисна велика ягода?

Смугасто-жовтий комплект для споживача. Нині сезон динь та кавунів у самому розпалі. Як не помилитися з вибором, дізнавалась Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дівчата, ляльки та літо: літнє дозвілля для наймолодших

Дівчата, ляльки та літо. Поки мама на кухні, лялька - класична альтернатива пісочниці, електронній няні та мультикам. Але це - не просто забавка, стверджують спеціалісти. Які уподобання сучасних дітей? Чи вийшла лялька за гендерні межі? Про класичні дівчачі забави – у нашому сюжеті для дівчаток, їхніх мам та бабусь.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мусульманська громада в Кривому Розі святкує Курбан-Байрам

З 11 по 15 серпня мусульмани всього світу святкують Курбан-Байрам. Відзначили його і в Кривому Розі. Релігійна громада мусульман організувала святкування в парку імені Мершавцева. Традиційного жертовного барана куштували і учасники святкувань, і просто перехожі, і наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Подолати не можна залишити! Кривий Ріг бореться зі стихійною торгівлею

Стихійна торгівля - вічний бій, де виграно лише окремі битви. Незаконні торговельні точки порушують благоустрій територій, є джерелом розповсюдження інфекційних захворювань. Наскільки успішні заходи з протидії несанкціонованій торговельній діяльності на території нашого міста? Саме цю проблему порушили сьогодні на засіданні виконкому міськради.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Минув рік по трагедії Софійки Касьян, яка вистрибнула з 6 поверху. Мама дівчинки виклала щемне відео про донечку

Мама криворожанки Софійки Касьян, яка рік тому вистрибнула з балкону своєї квартири на 6-му поверсі, виклала в мережу зворушливе відео про свою донечку.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки