16 серпня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 16.08.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
До школи - з 63-ою формою: криворізькі медики про необхідність вакцинації дітей

Щеплення - за перепустку до школи. Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки звернулися із закликом до батьків - до 1 вересня зробити дітям усі передбачені національним календарем щеплення. Чи зможуть невакциновані діти відвідувати дитсадки та школи? Що робити тим батькам, які мають протипоказання до вакцинації і тим, які свідомо відмовляються від вакцинації як такої? Дивіться у першому сюжеті нашого випуску.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В лікарні імені Мечникова рятують криворізького бійця ЗСУ

Учора до обласної лікарні імені Мечникова вертольотом доправили важкопораненого бійця. Дмитро - солдат ЗСУ, родом із Кривого Рогу. Нашому земляку - 34 роки. Численні осколкові поранення він отримав у Луганській області, під час артилерійського обстрілу російськими найманцями. У населеному пункті Селідово стан бійця стабілізували, і після цього пораненого відправили до Дніпра. Тепер за життя криворіжця борються "мечниківці" - рятівники тисяч українських бійців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
«Кривбасводоканал» завершує роботи з заміни гілки напірного каналізаційного колектору

У травні на "Кривбасводоканалі" стартував проект із заміни правої гілки напірного каналізаційного колектору від сьомої насосної станції до восьмої. Це - у Саксаганському районі. Фінансується проект з міського бюджету. Роботи із заміни двох кілометрів трубопроводу вже вийшли на фінальний етап. А з осені комунальне підприємство планує розпочати реконструкцію лівої гілки колектора.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві рибалки

Риболовля, що обернулась трагедією. Днями в Інгулецькому районі двоє приятелів вирішили відпочити на березі річки. Та алкоголь довів до вбивства. Під час розпиття спиртного між чоловіками виникла сварка, яка переросла у бійку. Жертвою сутички став 65-річний чоловік. По гарячих слідах підозрюваного затримала поліція.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Презенти до 1-го вересня: благодійні акції для школярів пільгових категорій

Трохи більше двох тижнів залишається до новго навчального року. Традиційно цей період сповнений організаційних турбот для школярів та їхніх батьків. На вимогу часу криворізькі підприємці вже розгорнули свої шкільні ярмарки та відділи у магазинах з широким асортиментом товарів - від одягу до канцелярії. Традиційно у цей час у місті проходять благодійні акції для дітей пільгових категорій.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В Україні - понад 270 двохсотбальників

В Україні - 274 двохсотбальники. Результати цьогорічної сесії ЗНО оприлюднили в Українському центрі оцінювання якості освіти. Восьмеро учасників отримали по 200 балів з двох предметів, а випускниця однієї з загальноосвітніх харківських шкіл - зареєструвалась на три предмети й отримала три оцінки по 200 балів. У топі областей з найбільшим числом двохсотбальників - і Дніпропетровщина. У нашій області 20 учасників з відмінним результатом. Найбільше учасників ЗНО з двомастами балами - у Києві. Там їх 63.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новий одяг для квіткового годинника

Нові квіти на циферблаті: до Дня Незалежності України у Кривому Розі оновили барвисту візитівку міста. Знаменитий квітковий годинник одягнули у вишиванку. Для створення оригінального геометричного візерунку використали близько 15-ти тисяч квітів. Новим одягом унікальної споруди милувалися сьогодні перехожі і наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ті, що рятують життя: в місті відбулись обласні змагання рятувальників

Азартними та видовищними видались сьогодні в нашому місті змагання серед рятувальників усієї області. Швидко подолати смугу з перешкодами, здійснити бойове розгортання та дістатися четвертого поверху здатні лиш фізично загартовані та витривалі спортсмени-рятувальники. Були серед них і чотириногі вірні помічники людей. Змагання відбулось на території 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Звідти - сюжет Яни Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Криворіжгаз" - учасник півфіналу Всеукраїнських змагань серед аварійно-газових служб

Неподалік міста Ромни, що на Сумщині, відбувся півфінал Всеукраїнських змагань серед аварійно-газових служб. Cім команд з п'яти міст Східного регіону на п'яти локаціях змагалися у професійній майстерності. За діями газовиків в умовах легенд турніру спостерігала і наша знімальна група.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Менші, та чи брати? У Центрі поводження із тваринами чекають господарів для своїх вихованців

Завтра Україна долучиться до відзначення Всесвітнього дня бедомних тварин. Традиція з'явилась на початку 90-х з ініціативи волонтерських організацій із захисту домашніх тварин, які залишилися без нагляду. Цей день вважається не стільки святом, скільки приводом звернутися до проблеми менших братів-безхатченків і розповісти якомога більшій кількості людей про їхню долю. Як живеться вихованцям криворізького Центру поводження з тваринами - Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Театр для наймолодших: лялькарі готуються до відкриття сезону

У Криворізькому театрі ляльок незабаром - новий творчий сезон. Шостого вересня його відкриває відома малим театралам вистава “Коза-дереза”. Будуть у новому сезоні і прем’єри, обіцяють артисти. Та й літня пора видалась для театру доволі плідною. Щільний графік гастролей, спілкування з малечею в дитячих таборах та підготовка до міжнародного фестивалю: детальніше про це - в нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Їздити без страху? У Кривому Розі капітально відремонтували ліфти в багатоповерхівках

У місті підходить до завершення реалізація програми модернізації ліфтового господарства.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворіжці стурбовані загибеллю риби та раків в річці Інгулець. Фахівці провели дослідження

У ЗМІ Кривого Рогу з'явились публікації від імені стурбованих мешканців міста щодо загибелі риби та раків в річці Інгулець (у районі Гданцівки в Центрально-Міському районі).

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Опалювальний сезон у Кривому Розі може зірвати Теплоцентраль, - Фонд держмайна

Розпочати опалювальний сезон у Кривому Розі буде складно. Надто великий борг населення і місцевих підприємств за спожите тепло перед Криворізькою теплоцентраллю.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки