22 серпня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 22.08.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 22.08.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Міська екологічна програма: перспективи виконання

Міська екологічна програма вимагає від промислових гігантів міста дотримання природоохоронного законодавства. Та до підприємств-забруднювачів зібралось чимало питань - і від екологів, і від громадськості. Відповіді представники підприємств давали сьогодні за круглим столом.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дослідження якості повітря на Східному: перші результати

Екологи продовжують дослідження якості повітря у місті. Вже відомі результати замірів, які відбулися 19го серпня на Східному. Для достеменного визначення концентрації забруднюючих речовин вимірювання проводили чотири рази протягом доби, через рівні проміжки часу. Криворізький міський відділ лабораторних досліджень оприлюднив такі дані - виявлені перевищення за діоксидом сірки, формальдегідом, фенолом, аміаком та пилом. Інші показники: діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, бензол - відповідають нормам.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
АМКР добудує для міста газопровід

Забезпечити безперебійне постачання газу для мешканців міста та без проблем увійти в опалювальний сезон. Таке завдання передусім ставить мерія у зв'язку з аварійною ситуацією на газопроводі в районі шлакових відвалів АМКР. Десять мільйонів гривень на добудову для міста газопроводу готовий викласти "АрселорМіттал Кривий Ріг". Рішення прийняли спільно з мерією та фахівцями Криворіжгазу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Найпопулярніший електронний сервіс фіскальної служби України

Зберегти свій час і не стояти у чергах. У податковій службі пропонують скористатися електронним сервісом дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом без особистої присутності. Такі можливості надає платнику податків сервіс "Електронний кабінет". Як він працює - продемонстрували в криворізькому північному управлінні державної фіскальної служби.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Попередження і профілактика: безпека дітей на вулиці

Червоний "Вольксваген" і безпека дітей. Чутки про машину, з якої загукували дітей пропозицією підвезти і яку бачили на першому Східному, швидко розлетілись соцмережами. Батьки забили на сполох. Долучилась поліція. Нині правоохоронці констатують - таких сигналів більше не отримують. Утім, батькам радять регулярно нагадувати дітям правила безпечного поводження на вулиці. Ірина Павленко продовжить тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Алергологи про сезонні ризики

Що могло об'єднати представників газуей медицини та ботаніки за круглим столом? Сьогодні у Центрі здоров'я обговорювали алергічні реакції криворіжців на карантинні рослини. Про найпоширеніші захворювання, а також способи моніторингу шкідливого пилку – далі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мапа-модель Дніпропетровщини

Дніпропетровщина стане областю п'яти районів. Принаймні таку модель оприлюднили в Мінрегіоні. В нашій області після адміністративно-територіальної реформи з 22-х районів залишаться лише Криворізький, Нікопольський, Дніпровський, Кам’янський та Павлоградський. Загалом в Україні кількість районів зменшиться з 468 до 102. Тобто, 92 райони підконтрольної території України та ще 10 – на тимчасово окупованій на Донбасі і в Криму. Про це у соцмережах повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізька вчителька - у півфіналі щорічної національної премії

Криворізька вчителька математики та інформатики Анжела Артюшенко подолала півфінал щорічної національної премії GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя. Національну премію два роки тому заснувала громадська спілка "Освіторія", після підписання меморандуму з фондом арабської освітньої корпорації. Завтра конкурсне журі розпочне визначати десятку фіналістів з півсотні кращих педагогів країни. Абсолютний переможець отримає приз - 250 тисяч гривень.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підготовка до школи - не тільки канцелярія. Поради медиків

До школи готові. Батькам школярів, а надто - молодших класів, медики радять завчасно звернути увагу на організацію робочого місця для дитини вдома. Значення мають висота меблів, їхнє розтащування, якість і кут освітлення. Рекомендації від фахівців - у наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Імена як дивина: криворіжці частіше називають дітей незвичними іменами

Рідкісне ім'я. Воно одразу впадає на слух і часто - тішить своєю незвичністю. Люди з незвичними іменами - особлива каста. І добре, якщо ім' я і його носій створені одне для одного. Питання вибору імені - на часі в усіх, хто чекає на лелеку. Тим часом у зведеннях РАГСів про імена, дані новонародженим, дедалі частіше з'являються екстраординарні слова. Про тих, хто народився під зіркою незвичного імені, далі наш сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виставка робіт криворізьких митців до Дня незалежності

Традиційна патріотична виставка – художній презент до Дня Незалежності. Сьогодні у міському виставочному залі відкрилась експозиція - привітання Україні від криворізьких художників. Глядачі побачили близько півтори сотні робіт. Побувала на вернісажі і Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі гвардійці вклонились пам'яті загиблих побратимів

Сьогодні День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули, виконуючи свій обов'язок перед державою та суспільством. У Криворізькій 21-й бригаді вшанували пам'ять полеглих побратимів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Убивство адвоката в Кропивницькому: у Кривому Розі затримали авто з підозрілими чоловіками та зброєю

У межах плану перехоплення "Сирена", який був оголошений поліцією через резонансне убивство адвоката у місті Кропивницькому, в Кривому Розі спинили схожу автівку.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки