20 вересня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.09.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Депутати профільної комісії міськради обговорили електронну петицію про долю 8-ої лікарні

Наступного року в Україні має запрацювати реформа медичних закладів вторинного рівня. Новина про майбутню реорганізацію медичних закладів додає хвилювань як пацієнтам, так і медикам. Сьогодні майбутнє 8-ої міськлікарні обговорили депутати міськради на засіданні постійної комісії. Ця лікарня, в рамках реформи, має стати виключно дитячим багатопрофільним закладом інтенсивного лікування.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Програма "Стоп-інфаркт" рятує життя криворіжців

Показник смертності від гострого інфаркту міокарда серед людей працездатного віку торік зменшився у місті на понад 40 відсотків. Медики пов'язують це із впровадженням міської програми «Стоп-інфаркт» щодо запобігання та лікування серцево-судинних захворювань. За вісім місяців цього року медики 9-ої міськлікарні провели вже понад 180 безкоштовних процедур стентування пацієнтам, фактично врятувавши їм життя. Щороку зростає фінансування програми «Стоп-інфаркт» з міського бюджету.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Електронна картка криворіжця буде впроваджена вже у січні 2020-го року

Проект рішення про впровадження муніципальної програми "Картка криворіжця" затвердили на останньому в часі засіданні виконкому міськради. Ним передбачений порядок отримання держреєстру та дозволу на впровадження електронного виду платежу. Розроблений механізм застосування карток масового вжитку у комунальній сфері міста. Тему продовжить Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Злочинці за кермом: 135 п'яних водіїв за тиждень затримали патрульні на вулицях міста

За даними Нацполіціїї, у Кривому Розі почастішали випадки кермування авто водіями у нетверезому стані. Яку відповідальність несуть водії за порушення ПДР та чи можна сфальсифікувати результати медичної експертизи, дізнавалися наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Реконструкція скверу на Інгульці

Відновлюють сквер 7-ої річниці Незалежності на Інгульці. Робочу нараду на місці реконструкції провів сьогодні мер міста Юрій Вілкул. Перевіряли хід виконання ремонтних робіт. Про майбутні обнови у сквері розкаже Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лікарі Охматдиту сьогодні ділилися з криворізькими медиками досвідом лікування рідкісних захворювань

Кращі спеціалісти України - криворізьким лікарям. Сьогодні у Кривому Розі пройшла медична конференція за участю провідних фахівців з орфанних хвороб. Про рідкісні хвороби та методи їх лікування дізнавалися і наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На порозі сезону грипу медики нагадують про необхідність вакцинації

Вакцинація - на варті здоров'я. Принаймні такої думки дотримуються медики. Запобігти супутнику сезонних холодів - грипу - епідеміологи радять за допомогою вакцини. Чи популярний такий метод боротьби з недугою в Україні та наскільки він дієвий, - дивіться далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Покладанням квітів до пам'ятних знаків криворіжці відзначили День партизанської слави

22-го вересня відзначається День партизанської слави України. Вшанували пам’ять підпільників та партизанів сьогодні в різних районах Кривого Рогу. Детальніше – у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У День пам'яті журналістів руданівці згадують тих, хто робив телебачення у Кривому Розі

Щороку в третю п’ятницю вересня в Україні відзначають День пам’яті українських журналістів. Дату встановили у 2007 році з ініціативи Національної спілки журналістів України для вшанування усіх, хто загинув, виконуючи свої професійні обов’язки. Телерадіокомпанія «Рудана» також має свій скорботний список і згадує сьогодні колег, яких вже немає разом із нами.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ще кілька криворізьких двориків облаштували за програмою соцпартнерства Метінвесту та міста

У Тернівському районі облаштували одразу сім подвір'їв та прилеглий сквер. Профінансувала такі маштабні ремонти компанія Метінвест в рамках програми соцпартнерства з містом. Проект благоустрою має назву «Криворізький дворик». За сприяння підприємств Метінвесту двори відновили вже в чотирьох районах міста - Довгинцівському, Тернівскому, Покровському та Центрально-Міському.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вихованці центру реабілітації традиційно на порозі холодів отримали мед від криворізьких пасічників

Криворізькі пасічники провели благодійну акцію для людей пільгової категорії та дітей-сиріт. Міська спілка бджолярів Криворіжжя "Травневий мед" організовує благодійний медовий ярмарок щорічно. Солодку продукцію сьогодні можна було придбати у Саксаганському районі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вік живи - вік учись: Переможці конкурсу "Громадський бюджет" втілили ідею сучасного класу для студентів поважного віку

Навчання для найдосвідченіших. Новий студентський курс із комфортними умовами розпочнуть у Саксаганському терцентрі. Він став одним із переможців конкурсу "Громадський бюджет - 2019". Тепер для студентів Університету третього віку навчання стане зручнішим та якіснішим. З Саксаганського району – наш сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підмінили SIM-картку - відсидять 8 років? Криворізькі шахраї ошукали людей на півмільйона гривень

У Кривому Розі група шахраїв підмінила SIM-картку клієнта банку та викрала з його грошового рахунку близько 525 тисяч гривень, – йдеться у постанові Кіровського суду Дніпра.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Руданівці, яких уже немає з нами... Спасибі вам за те, що ви були

Щороку в третю п’ятницю вересня в Україні відзначають День пам’яті українських журналістів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки