10 жовтня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 01.10.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Сезон опалення стартував: з подачі тепла в бюджетні заклади в місті розпочався опалювальний сезон

Сьогодні у Кривому Розі стартував опалювальний сезон. Заявки на підключення тепла першими подають бюджетні установи. Зважаючи на нестійкі погодні умови й різкі коливання температури повітря, за дорученням мера міста розпочаті заходи із запуску котелень усіх теплогенеруючих підприємств. Сьогодні тепло вже почали подавати до лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів бюджетної сфери. Де уже тепло - знає Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Комунальні пільги відтепер видаватимуть готівкою

Комунальні пільги - готівкою. З першого жовтня запущено процес монетизації пільг. Відповідно до рішення уряду, їх надаватимуть готівкою та в безготівковій формі. Системи нарахування працюватимуть паралельно для обох способів отримання. Пільговикам радять своєчасно звернутися до районних служб соціального захисту, аби визначитися зі зручним для себе форматом.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У місті масово затримують наркоторговців

Це кадри облави квартири, в якій виготовляли опій. Серед затриманих - три чоловіка та одна жінка. Група осіб виготовляла та збувала так звану «ширку» на території Кривого Рогу. Організатору наркоугрупування всього 22 роки. Затриманим загрожує значний термін позбавлення волі - до десяти років.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обшуки у торгово-розважальному центрі тривають

Вчора криворізькі правоохоронці, за участю полку спецпризначення, розпочали обшуки у торговельно-розважальному комплексі "Юніон". Процесуальне керівництво у справі здійснює Криворізька прокуратура №3. Нині обшуки тривають, підприємців підозрюють у самовільному захопленні земельної ділянки.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Джерело у фекаліях: активісти виявили, звідки течуть нечистоти на МОДРі

Джерело у фекаліях. Місцеві активісти допомогли розсекретити ганебні факти побутової діяльності окремих мешканців верхнього МОДРу, що в Центрально-Міському районі. Господарі одного з домоволодінь вирішили зекономити. Аби не платити за послуги Сансервісу - позбавлялися від стічних вод самотужки. І ніскільки не бентежились тим, що їхній непотріб із труби виливався у джерело, а вода звідти впадає у річку Інгулець. Досліджував проблему разом з екоактивістами Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Учасників фестивалю «INDUSTRIAL FEST» відзначили у мерії

Сьогодні до мерії запросили учасників фестивалю індустріальної культури «INDUSTRIAL FEST». Відзначили усіх, хто долучився до справи популяризації промислового туризму в Кривому Розі. Назвали і нашу телерадіокомпанію. З форуму учасників індастріал-фесту - сюжет Вікторії Добровольської.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Центрально-Міський ліцей презентував реалізацію STEM-центру - проекту-переможця конкурсу "Громадський бюджет"

Проекти "Громадського бюджету 2019" - на фініші реалізації. Найактивніші в конкурсі - навчальні заклади. Результат перемоги Центрально-Міського ліцею - впровадження "STEM-центру "Юніор-винахідник". Експериментальні дослідження, програмування та конструювання розумних пристроїв - такі можливості тепер у ліцеїстів. Презентація зібрала багатьох захоплених наукою. Зацікавив "STEM-центр" і мера міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Андрій Полтавець пройде стажування в Америці

У конкурсі для молодих спеціалістів у сфері держслужби, органів місцевого самоврядування і недержавних громадських організацій на можливість стажування в США, пройшов відбір і наш земляк - заступник міського голови Андрій Полтавець. За програмою, що фінансується Сполученими Штатами, він проходитиме стажування разом із фахівцями у галузі міжнародного права, політології та представниками державного управління з десяти країн.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Участь ветеранів у парламентських слуханнях

На початку жовтня відбулось засідання комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під головуванням Галини Третьякової. У ньому взяли участь Міністри соціальної політики, у справах ветеранів, голови обласних ветеранських організацій. Від Кривого Рогу - голова міської ради ветеранів Микола Дабіжа. Спонукали комітет до обговорень старіння українського суспільства та значний відток працездатного населення за кордон. Урядовці інформували про майбутні плани та прагнення, які запропонують на розгляд у Верховній Раді та Кабміні.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виставка до Дня захисника України

День українського козацтва та захисника України студенти художньо-графічного відділення факультету мистецтв КДПУ відзначили тематичною виставкою. Український дух і козацьку відвагу на світлинах і в образотворчих роботах відчула і наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки