13 жовтня 2019

Жити дорого

Долар падає, а ціни ростуть. На українських ринках рекордно здорожчала картопля, посунули вгору ціни на молоко та м’ясо. Що спричинило такий ціновий стрибок, якими продуктами варто запастись, і як долар впливає на гаманець простого українця - намагалася з’ясувати Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Цирк без звірів

Чи стане цирк без тварин – цирком без глядачів? У середу на засіданні парламентського комітету з питань екології були прийняті декілька резонансних рішень. Серед таких - повна заборона цирку з тваринами до 2025 року та заборона контактних зоопарків. Тепер ці ініціативи розглядатимуть нардепи. Вони ж і прийматимуть остаточне рішення. Як живеться цирковим артистам і як гостро чотириногі потребують законодавчого рішення про захист їхніх прав - досліджувала Олена Павловець.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Джерело у нечистотах з приватного домоволодіння: активісти виявили факт порушення екологічного законодавства

Джерело у фекаліях. Екоактивісти допомогли виявити і бодай тимчасово ліквідувати трубу, якою просто до місцевого природного джерела стікали нечистоти з приватного будинку. Небайдужі криворіжці обіцяють і надалі оберігати екологічну перлину верхнього МОДРу, яку за складом води колись порівнювали навіть з миргородською. У еколгічній операції порятунку джерела брав участь Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зупинки як об'єкт знущань вандалів. Очікування під козирком з матюками - невеселі реалії пасажирів міського транспорту

Їх у нашому місті понад дві сотні – нові сучасні, старі, але комфортні та навіть - історичні пам’ятки. Це все про зупинки громадського транспорту. Вони різні, та проблему мають єдину - це вандалізм. Вивчав зупинки як місце очікування громадського транспорту і як об'єкти хуліганських посягань Євген Клусовський.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Індивідуальне навчання

Разом з навчальним роком стартував і рік так званого хомскулінгу. Відтепер батьки школярів зможуть наповну скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання: домашньою освітою, екстернатом або педагогічним патронажем. Такий підхід зорієнтований на індивідуальність дитини, коментує Міносвіти у новому Положенні. Раніше підставою для індивідуального навчання могла бути лише поважна причина, схвалена місцевим управлінням освіти. Відтепер - хомскулінг не потребує додаткового погодження. Більше про домашню школу розповість Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Модні тенденції 19-20: зручно і модно водночас - це можливо

Шкіра, сукня на запах та розмір оверсайз – цьогорічні тренди не змушуватиуть виходити із зони комфорту. Новий осінньо-зимовий сезон дивуватиме яскравими принтами, блискучими матеріалами і нестандартними поєднаннями, - стверджують міланські дизайнери. Які тенденції диктує нам столиця fashion-індустрії та що ми будемо носити у сезоні 19–20, приміряла на себе Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ФК «Гірник» Кривий Ріг переміг на виїзді «Миколаїв-2». Рахунок 1-2

Сьогодні у Миколаєві на стадіоні «Парк перемоги» відбувся матч в межах 15-го туру чемпіонату України-2019/2020 Другої ліги групи Б. На полі зустрілися місцевий «Миколаїв-2» та криворізький «Гірник». Наші хлопці зробили «камбек» та перемогли на останніх хвилинах гри, - повідомляє пресслужба ФК «Гірник».

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Столиця – у Кривому Розі? Українці просять Президента перенести столицю з Києва

На сайті Президента України 11 жовтня зареєстрували петицію. Її автор просить Главу держави перенести столицю з Києва до Кривого Рогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Дві криворізькі самбістки привезли срібло з молодіжного чемпіонату світу в Ташкенті

11-13 жовтня в Ташкенті проходить молодіжний чемпіонат світу (до 18-ти і до 20-ти років). Серед переможців другого дня – дві криворожанки, – повідомляє пресслужба Федерації самбо України.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворіжці висадили 150 кущів троянд у сквері імені Гутовського

Учора криворіжці висадили на мікрорайоні Східному півтори сотні кущів королеви квітів – троянди.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Роздавав дизельне пальне посеред вулиці. Криворіжець облаштував нелегальну заправку у власному авто

12 жовтня пильні криворіжці повідомили до поліції про функціонування незаконної мобільної автозаправки на території Саксаганського району, - повідомляє пресслужба Криворізького відділу поліції.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Завтра криворіжців запрошують на фестиваль бойових мистецтв

14 жовтня о 14.00 у "Палаці молоді та студентів" відбудеться фестиваль бойових мистецтв, - повідомляє Криворізька федерація рукопашного бою.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Дебютний бій українця: Олександр Усик переміг суперника технічним нокаутом у надважкій вазі

Бій Олександра Усика та Чазза Візерспуна у надважкій вазі відбувся в Чикаго в ніч з 12 на 13 жовтня (за київським часом). Поєдинок завершився відмовою американця виходити на ринг після 7-го раунду.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зранку в Кривому Розі похмуро, вдень проясниться, без опадів. +12 +21 градус

У Кривому Розі на зміну похмурому ранку може прийти ясний день, та хмар на небі не буде до самого вечора. Без опадів. +12 +21 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА