16 жовтня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 16.10.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 16.10.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Тепловики продовжують підключення об'єктів

У Кривому Розі стартував опалювальний сезон. Тепловики продовжують підключення об'єктів. Думки криворіжців щодо необхідності оперативної подачі тепла різняться. Хтось радіє теплим батареям, а хтось волів би перечекати доволі теплі дні без опалення, аби зекономити. Тим часом синоптики не обіцяють довгого бабиного літа. Про початок сезону - в сюжеті Олени Павловець  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В опалювальний сезон - з боргами: тепловики проводять зустрічі із споживачами

Чверть загального боргу по місту за раніше спожиті енергоносії та комунальні послуги - у мешканців Покровського району. Вчора з жителями чотирьох будинків по вулиці Рекордній зустрічалися представники Криворізької теплоцентралі та райвиконкому. Слухали розмову і наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Дзержинському суді слухали справу про вбивство Олександра Лютова

Суд у справі про викрадення та вбивство криворізького студента Олександра Лютова продовжується вже більше року. Злочин скоєно на початку 2018-го. Слідство встановило - 20-річного хлопця викрали та закатували. У батьків Олександра вимагали викуп. Обвинувачуваних у справі троє. Сьогодні у Дзержинському суді проходило чергове слухання. Та на засідання не з’явилися свідки.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Облили кислотою машину поліцейського

Автівку начальника слідства міського відділу поліції облили ймовірно кислотою. Сліди їдкої речовини на поверхні свого Фольксвагена Олександр Гоптарєв помітив сьогодні вранці. Небезпечна рідина роз’їла дах і подекуди лобове скло машини. В поліції за фактом інциденту відкрили кримінальне провадження.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ВІЛ-СНІД у Кривому Розі: темпи поширення ВІЛ уповільнились

Фахівці Криворізького центру боротьби зі СНІДом констатують: вперше за 10 років кількість виявлених в регіоні віл-інфікованих не сягнула за тисячу. Переконані: це результат впровадження міжнародних проектів та державних програм, спрямованих на доступність тестування, лікування, а також на соціальний супровід пацієнтів. Однак лікарі та волонтери розуміють: це тільки перший успіх на шляху до безпекової ситуації у боротьбі з епідемією.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Адмінпослуги - тепер доступніші для працівників УТОСу

15-те жовтня - Міжнародний день білої тростини. Так називають дату, мета якої – підтримка людей з вадами зору, створення для них доступного середовища. Такий крок назустріч слабозорим і незрячим людям у Кривому Розі зробив центр адмінпослуг "Віза". Один із його мобільних офісів прибув до Криворізького підприємства УТОС. Муніципальні та державні послуги будуть доступнішими для утосівців і надалі, - обіцяють у "Візі".  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Куди подіти 5 копійок? - коментар представника банку

З першого жовтня із грошового обігу офіційно вилучені монети номіналом одна, дві та п’ять копійок. Втім, накопичені у скарбничці дрібні монети можна обміняти у банку. Де саме та у який термін - фахівці дають роз'яснення.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Правила благоустрою про утилізацію опалого листя

Куди подіти сухе гілля, траву і листя? Правила благоустрою в місті Кривому Розі забороняють вивозити й звалювати їх у місцях, не відведених для цього. В міській інспекції з благоустрою наголошують - не можна виносити сухостій та опале листя на контейнерні майданчики. Втім, з настанням осені усе більше бажаючих скористатися місцями збору побутових відходів як листєзвалищами. Щойно стартував сезон листопаду, як інспектори вже склали за такими фактами 24 приписи та до десятка адмінпротоколів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Від Люблінської унії до Європейського Союзу: у місті відбулись дебати між представниками Польщі та України

“Від Люблінської унії до Європейського Союзу” - з такої теми у Кривому Розі пройшли дебати між представниками Польщі та України. Захід зібрав близько ста учасників - переважно молодь. У форматі круглого столу питання євроінтеграції обговорювали через суспільно-історичні теми. Адже історія - це досвід минулих поколінь, а значить - уроки на майбутнє. У цьому впевнені організатори дебатів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"ЕКОмісто" - нова соціальна акція ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Благоустрій майданчиків, висадження дерев, створення зон відпочинку. За кращу екологічну ідею в конкурсі «ЕКОмісто» змагалися сотні криворіжців. Ініціатор проекту – "АрселорМіттал Кривий Ріг". Підприємство виділило на втілення кращих екологічних ідей один мільйон гривень. З церемонії нагородження авторів проектів-переможців - наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки