20 жовтня 2019

СНІД

Цьогоріч Україна офіційно перейшла на нові стандарти лікування ВІЛ. Новації - у профілактиці, тестуванні, та головне - в підході до лікування. Все це необхідно, щоб досягнути глобальних цілей - 90 відсотків ВІЛ-інфікованих мають знати про свій діагноз, з них 90 - отримувати АРВ-терапію, 90 відсотків - досягти зниження вірусного навантаження. За роки підтримки Глобального фонду та інших міжнародних організацій темпи епідемії в Україні уповільнилися. В Кривому Розі цьогоріч уперше виявлено менше інфікованих, ніж торік. І не тому, що погано виявляли.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День білої тростини

15-те жовтня - Міжнародний день білої тростини. Його мета – підтримка людей з вадами зору, створення для них доступного середовища. Щороку до відзначення цієї дати приєднується і Кривий Ріг. У нашому місті - майже 600 сліпих і слабозорих людей. З якими труднощами стикаються вони у повсякденні? Які проблеми цих людей може вирішити держава і яку допомогу може запропонувати громадськість? Валерій Кожухар шукав відповіді на ці питання.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Асоціація європейських міст спорту

На цьому тижні наше місто приймало делегацію Асоціації Європейських столиць і міст спорту. Гості взяли участь у святкуванні разом з криворіжцями Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва та української армії. Відвідали чимало спортивних об'єктів та взяли участь у презентації Кривого Рогу як кандидата на звання "Європейського столиці спорту-2023". Що дивилися і чим ділилися, - знає Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вручення спортсменам і тренерам міських стипендій

На цьому тижні сорок чотири кращі тренери і спортсмени отримали міські стипендії. Грошовими сертифікатами місто відзначило їхні досягнення у цьому році на змаганнях різних рівнів. Нагородження стипендіатів відбулося в театрі імені Шевченка. Підсумували і роботу міської федерації руцкопашного бою та традиційного карате-до. З подробицями Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лебедина доля

Упав із неба на город. На одному з подвір`їв Софіївки приземлився ослаблений птах. Господарі нежданому гостю були раді. Нагодували його та поселили у себе в дворі. Бачив лебедя у товаристві домашніх птахів Євген Клусовський.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі дзюдоїсти стали призерами Всеукраїнського турніру "Патріот" в Дніпрі

Учора в Дніпрі відбувся Всеукраїнський турнір "Патріот" серед юнаків 2003-2005 років народження, - повідомляє пресслужба Федерації дзюдо Кривого Рогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізькі нацгвардійці посіли 3 місце на змаганнях із чотирьох дисциплін в Кропивницькому

18-19 жовтня у Кропивницькому відбувся обласний чемпіонат з рукопашного бою серед військовослужбовців, - повідомляє пресслужба ВЧ 3011.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ФК «Кривбас» переміг у товариській зустрічі ФК «Патріот» 5-2

Учора у Кривому Розі відбувся товариський поєдинок. На полі зустрілися «Кривбас» та місцевий «Патріот». Кривбасівці впевнено перемогли з рахунком 5-2, - повідомляє пресслужба ФК «Кривбас».

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
БК «Кривий Ріг» переміг на виїзді у першому матчі БК «Новомосковськ» з рахунком 80-111

19-го жовтня у Дніпрі відбувся 1-й матч 2-го туру Вищої ліги з баскетболу. На паркеті зійшлися БК «Новомосковськ» та «Кривий Ріг». Наші хлопці здобули впевнену перемогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Застряг на 13-му поверсі. Криворізькі рятувальники допомогли коту

Сьогодні о 9:35 небайдужі криворіжці повідомили рятувальникам, що на 13-му поверсі по вулиці Олександра Поля на вікні сидить кіт, - повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
160 каратистів у Кривому Розі змагалися в рейтинговому чемпіонаті. Фоторепортаж

Сьогодні в Криворізькій Федерації фунакоші шотокан карате-до відбувся рейтинговий чемпіонат, - повідомляє пресслужба Федерації.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Дві криворізькі бодібілдерки привезли золото та срібло з Відкритого чемпіонату на Полтавщині

Учора, 19 жовтня, у Кременчуці відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з бодібілдингу та 16-ий Всеукраїнський турнір з бодібілдингу, фізик та фітнес-бікіні на Кубок ПАТ "Укртатнафта", - повідомляє пресслужба Національної федерації бодібілдингу України.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Вперше у Кривому Розі. У місцевому гіпермаркеті незабаром відкриють каси самообслуговування

У гіпермаркеті "Ашан" готують новинку для покупців - каси, де криворіжці зможуть розплачуватися за товар без допомоги касира.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Без води у вихідний. У Саксаганському районі криворіжцям підвозять живильну вологу

Кривбасводоканал проводить аварійно-відновлювальні роботи щодо переврізання Ватутінського водоводу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки