29 жовтня 2019

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 29.10.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Інвестфорум в Маріуполі: мер Юрій Вілкул підписав Меморандуми про співпрацю з ЄБРР та Метінвестом

Меморандум із Європейським банком реконструкції та розвитку підписав сьогодні мер міста Юрій Вілкул у Маріуполі. Документ має дати новий поштовх у співпраці щодо вирішення проблем довкілля, планування розвитку міста та інфраструктурних інвестицій у межах програми ЄБРР «Зелені міста». Перший інвестиційний форум RE:think. Invest in Ukrainе зібрав іноземних інвесторів і вітчизняних підприємців. Відкрив масштабний захід Президент України Володимир Зеленський. Кривий Ріг на інвест-зустрічі додатково уклав Меморандум про соціальне партнерство з компанією Метінвест.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Від столу до реанімації: за дві доби в Кривому Розі зареєстрували два випадки отруєння грибами

Для грибників - сезон у розпалі. Та медики застерігають, гриби - це не лише вітаміни і білки, а ще й токсини. І отрута зберігається навіть після приготування. Два випадки отруєння грибами сталися цими днями в Кривому Розі. Постраждалі - в лікарні. Наскільки дорого може обійтися прогулянка із кошиком на території Криворіжжя - розповіли у міському управлінні Держпродспоживслужби.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворіжця підозрюють у причетності до замаху на замовне вбивство

Криворіжця підозрюють у причетності до замаху на замовне вбивство неподалік села Княжичі Київської області. Про це повідомляє прес-служба поліції регіону. З екскурсом у методи розбірок 90-х - далі Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ДТП учорашнього вечора у Кривому Розі

Вчора у місті сталися дві резонансні ДТП. Обидві - у житломасиві Інгулець. Внаслідок аварій загинула літня жінка, чотири людини отримали травми. На вулиці Каткова "дев'ятка" здійснювала маневр із розвороту і зіткнулася з "шестіркою". Травмувалися водії і пасажири обох автівок. Із забоями та саднами учасників ДТП доправили до лікарні. На цьому ж житломасиві водій за кермом Опеля наїхав на пішохода. Жінка перетинала дорогу у невстановленому місці. Постраждала померла у машині швидкої допомоги.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Доступність соціальних об'єктів для людей з інвалідністю: у мерії звітували представники Покровського району

У Покровському районі - близько шести тисяч мешканців з особливими потребами. За останній рік людей з порушеннями опорно-рухового апарату, зору та слуху там побільшало на три відсотки. Як у районі забезпечують безбар'єрне середовище на соціально важливих об'єктах для людей з інвалідністю, - з'ясовували сьогодні члени міського комітету з доступності та громадськість.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізький госпітальний округ: умови отримання державного фінансування

Криворізький госпітальний округ одним із перших в Україні підготувався до реформування вторинної ланки надання медичних послуг. Таку інформацію оприлюднили на останньому спільному засіданні постійних комісій міськради. Нині у місті реформуванню підлягають 48 медичних закладів із майже п'ятьма тисячами ліжок. Загальна кількість населення у госпітальному окрузі - 830 тисяч осіб. Тему продовжить Валерій Кожухар.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Всесвітній день боротьби з інсультом: криворізькі медики інформували про симптоми, першу допомогу і профілактику

Сьогодні світова спільнота відзначає День боротьби з інсультом. Провідні фахівці неврології відзначили дату прес-конференцією у міському центрі здоров’я. Про лікування та профілактику хвороби, від якої в Україні щорічно помирає 40 тисяч людей – далі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лікарі і благодійні організації - проти туберкульозу: нові можливості лікування хвороби

Приблизно 22 тисячі хворих на туберкульоз в Україні, понад 2 тисячі - мешканці Дніпропетровщини. Близько півтисячі з них - криворіжці. Нові підходи до амбулаторного лікування таких хворих розглядають криворізькі медики спільно із благодійними організаціями.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Очільник Криворізького відділу поліції щотижня проводить особистий прийом громадян

Місяць тому Криворізький відділ поліції очолив новий керівник. На особистий прийом до Сергія Лукашова громадяни можуть потрапити щопонеділка, згідно із графіком. Вирішення яких питань люди шукають у керівництва поліції - знають наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Курси самооборони проведуть для всіх бажаючих криворожанок

Курси самооборони для жінок стартують у місті вже незабаром. Започатковані вони проектом “Публічна безпека спільними зусиллями поліції та громади”. П’ять занять націлені на те, аби дати жінкам базові навички захисту не тільки від фізичного, а й від психологічного насилля. Детальніше про безкоштовний курс самозахисту - в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інноватика в сучасній освіті: криворіжці гідно представили місто на професійному форумі у столиці

Сім золотих медалей, чотири срібних і одна бронзова – результат успішного виступу криворізьких освітян на Одинадцятій міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті». Педагогічну спільноту нашого міста у Києві представляло майже 60 закладів-учасників. Свої інноваційні здобутки криворіжці презентували на виставковому стенді «Освіта міста: інвестиції в майбутнє». З переможцями поспілкувалась Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки