01 листопада 2019

История музыки КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Музпросвет"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 01.11.2019 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Людська жорстокість: у Покровському районі невідомі потруїли вуличних собак

Жорстокі невідомі. У Покровському районі на вулиці Співдружності вчора ввечері місцеві мешканці знайшли двох дворових собак з ознаками інтоксикації. Тварин взялися рятувати - доправили до ветеринарних клінік. Подробиці розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Рятувальники витягли собаку з колектора

У Покровському районі життя собаки рятували ДСНСівці. Жителі повідомили - тварина впала в каналізаційний колектор завглибшки 6 метрів. На допомогу прийшли рятувальники 12-ї пожежно-рятувальної частини. З мотузкою собаку дістали з каналізаційного колодязя і передали власниці.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Штрафуватимуть за прогули: сьогодні набув чинності закон про штрафи для нардепів за прогули

Відсьогодні набув чинності закон про штрафи для народних депутатів за прогули. Штраф передбачений, якщо протягом місяця нардеп не братиме особистої участі у більше як 30-ти відсотках голосувань на пленарних засіданнях або пропустить понад половину засідань свого комітету. Кошти вираховуватимуть із передбаченої законом щомісячної державної компенсації на депутатські витрати. Вона складає розмір місячної зарплати. Саме цю надбавку не відшкодують "прогульщикові". Таке рішення може прийняти спікер відповідно до відомостей про робочий час депутата за реєстрацією в електронній системі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Капітальний ремонт: за міською програмою оновили квартиру для дітей під опікою

Дев'ятий рік у місті виділяють кошти на ремонти квартир, де власниками є діти-сироти чи позбавлені батьківського піклування. Сьогодні мер Юрій Вілкул вручив ключі від оновленої двокімнатної квартири, яка належить братові і сестрі Касанам. Дівчина нині - студентка одного з вишів Дніпра, тож радісну подію 12-річний хлопчик розділив зі своєю бабусею, що є для дітей опікуном.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Родина для дитини: у дитбудинку сімейного типу Чернявських - поповнення

Максим, Вікторія та Валерія знайшли свою родину. Тепер вони разом житимуть у дитячому будинку сімейного типу Чернявських у Довгинцівському районі. Тут нині - десять прийомних родин і дитбудинків сімейного типу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вакцинація проти дифтерії: криворізькі медики інформують

З початку року в Україні, за даними МОЗ, зареєстровано 20 випадків дифтерії. 18 осіб - захворіли в жовтні. Переважно це мешканці Київської, Луганської, Закарпатської та Хмельницької областей. Тим часом медики констатують - в Україні вкрай низький рівень охоплення щепленнями від цієї інфекції: вакциновані лише 59% дітей до року, і 52% дорослих. З приводу тенденції та статистики щеплень в Кривому Розі міські лікарі зібрали прес-конференцію у центрі здоров’я.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кваліфіковані кадри робітничих професій: у Всеукраїнській науково-практичній конференції взяли участь роботодавці регіону

Попит на кваліфікованих робітників щорічно зростає. Кузня таких кадрів - Криворізький професійний гірничо-технологічний ліцей, учора відзначив 75 років з дня заснування. Там провели всеукраїнську науково-практичну конференцію щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців. Деталі – у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Друга осіння подія EdFest: форум майбутніх педагогів

Сьогодні у місті продовжив свою роботу педагогічний форум EdFest. Організатори запросили сто молодих учителів, а також студентів педагогічного університету до спілкування на тему «Я буду вчителем!» у рамках педагогічних майстерень.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі відкрили навчальну програму фонду ООН "Успішна кар'єра"

Як побудувати власну бізнес-кар’єру, досягти успіху в професії, і не втомлюватись розвиватися? Цьому навчали молодих криворіжців. Учора в місті стартував другий етап тренінгової програми для молоді Skills lab: успішна кар’єра. Ініціатори - "Центр розвитку корпоративної та соціальної відповідальності». Програма проходить за підтримки фонду ООН в галузі народонаселення і Міністерства молоді та спорту України. Партнери - мерія і молодіжний виконком Кривого Рогу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Майстер-клас для студентів ДонНУЕТ

По кадри - до Кривого Рогу. Представники міжнародної корпорації зі Львова, яка надає бізнес-послуги у понад півсотні країнах світу, приїхали до студентів-економістів Донецького університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського. На тренінгу львівські менеджери розповіли про соціальну відповідальність та кар’єрні можливості для випускників вишу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки