24 листопада 2019

Без крісла - штраф

Тепер - офіційно. В Україні починають штрафувати водіїв за перевезення дитини без спецзасобів. Відповідний закон вже опублікувало парламентське видання. З 20-го листопада автокрісла обов'язкові для дітей віком до 12 років та зростом менше ніж 145 сантиметрів. За перше порушення закону водіям загрожує штраф у розмірі 510 грн, надалі сума зросте до восьмисот п'ятдесяти гривень. Комунального транспорту нововведення не стосується, а от як бути із таксі - варто подумати і батькам, і водіям. Олександр Карамушка продовжить тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День пам'яті жертв голодомору

23-го листопада українці запалювали свічки пам'яті про співвітчизників, які загинули у роки Голодомору 1932-33-го. Скорботні заходи пройшли біля меморіалів. Історики переконані, Голодомор є масовим політичним злочином сталінського режиму, за який ніхто з причетних не був засуджений за життя. Мільйони знищених голодом, і ще мільйони - ненароджених. Тих, хто пережив це лихоліття, тоді змусили мовчати. Проте у наші дні їхні свідчення звучать все гучніше і виразніше. Тетяна Васильєва збирала історії Голодомору.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Увечері у Кривому Розі по вул. Дніпропетровське шосе зайнялася квартира

Недільний вечір у Кривому Розі позначився пожежею.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Біткойн - на світло! Що дасть Україні легалізація криптовалюти?

Новостворене Міністерство цифрової трансформації України анонсувало легалізацію криптовалюти. Відповідний законопроект кілька днів тому внесли на розгляд Верховної Ради. Тією чи іншою мірою цифрові валюти легалізовані у США, Японії, Великій Британії, Канаді, Швейцарії та інших країнах. Про економічне поле для біткоїнів в Україні та ефекти від легалізації цифрової валюти дізнавався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія бійця

У вересні на Харківщині криворізькі пошуковці брали участь у всеукраїнській пошуковій експедиції "Барвінківський котел 2019". За тиждень знайшли останки майже півтори сотні військовослужбовців радянської армії. Серед встановлених імен червоноармійців - Стефан Предатков. Щемна історія сімейної зустрічі з далеким минулим - у сюжеті Вікторії Сімкіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ювілей худграфу факультету мистецтв

Звідки беруться художники у Кривому Розі? Та, звісно ж, з худграфу. Це найперший і єдиний навчальний осередок митців на всій Дніпропетровщині. Художньо-графічне відділення факультету мистецтв Криворізького педагогічного відзначило сорок років свого творчого й барвистого життя. Як складають сесії художники, яка творча атмосфера панує на худграфі та чим займаються у майстернях студенти - бачила Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В очікуванні Чорної п'ятниці

Чорна п’ятниця по-криворізьки. Цьогоріч всесвітній день масових розпродажів припадає на 29 листопада. Довгі черги та спражні бійки за товар вже давно стали візитівкою цього дня. Та у нас, на відміну від американців, це поки свіжа традиція. Даремний ажіотаж чи велика вигода? Онлайн покупки, магазини в торговельних центрах чи базари - що обирають криворіжці у день великих знижок, та як втриматися від шаленої спокуси – знає Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Поблизу Кривого Рогу в гаражі згоріла Daewoo

Сьогодні о 9:55 запалав гараж на подвір'ї приватного будинку по вулиці Вовченка в селі Миролюбівка Широківського району, - повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі відбувся Кубок з рукопашного бою. Фоторепортаж

Учора у Кривому Розі відбувся відкритий Кубок з рукопашного бою серед хлопців та дівчат, - повідомляє Криворізька федерація рукопашного бою.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У США збудують центр для компостування людських тіл

У США збудують унікальний центр.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізький кікбоксер переміг технічним нокаутом у турнірі Glory 72 в США

Учора в Чикаго (США) відбувся турнір з кікбоксінгу Glory 72. На рингу зустрілися криворіжець Сергій Адамчук та мексиканець Абрахам Відалес. Наш земляк переміг технічним нокаутом у 3 раунді.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Гуляла в балці. Поблизу Кривого Рогу жінка знайшла застарілий снаряд 152 мм

23 листопада об 11:30 під час прогулянки у балці неподалік села Карпівка Широківського району жінка знайшла застарілий артилерійський снаряд калібру 152 мм, - повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Ранкові хмари в Кривому Розі зникнуть в другій половині дня, без опадів. -7 - 0 градусів

Уранці небо в Кривому Розі перебуває у полоні хмар, але у другій половині дня вони повністю зникнуть. Без опадів. -7 - 0 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА