01 грудня 2019

До дня боротьби зі СНІДом: ВІЛ-статус міста

Вже три десятки років у перший день зими багато країн відзначають День боротьби зі СНІДом. За даними ООН, зараз у світі налічується понад 40 мільйонів ВІЛ-позитивних. В Україні за 10 місяців – більше 13-ти тисяч нових випадків ВІЛ-інфекції, - повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ. Якщо іще десять років тому цей статус звучав як вирок, то зараз медики стверджують - з ВІЛ можна і треба жити. Головне - вчасно виявити вірус і почати діяти. Тему продовжить Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зірки якості сімейних лікарів: Криворізькі Центри первинної медико-санітарної допомоги - у лідерах національного рейтингу якості

Вже не перший рік українські незалежні компанії проводять національний рейтинг якості підприємств, товарів і послуг. Цьогоріч експерти дослідили діяльність кількох тисяч компаній, закладів та організацій у різних галузях. У підсумку склали перелік підприємств, що продемонстрували конкурентні переваги, ефективну і вмотивовану роботу персоналу, а також заявили про себе як про надійних та перспективних партнерів. Серед кращих закладів у сфері охорони здоров'я - ряд криворізьких Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Про зірки якості сімейних лікарів - Тетяна Васильєва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пошук людей: перемога в "Громадському бюджеті" дасть додаткові можливості організації "Пошук КР"

Пішов з дому і не повернувся. Оголошення такого змісту з фотографіями потрапляють на очі ледь не щодня. Щорічно в Україні збільшується число осіб, зниклих безвісти. Допомога в пошуку людей - таку задачу має криворізький благодійний фонд "Пошук КР". Він діє у місті більше року. Члени фонду – небайдужі городяни, чимало серед них студентів та школярів. Про нелегку роботу добровільних пошуковців та методи пошуку людей, в тому числі - в небезпечних куточках міста, знає Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гроші на вітер: балкон, що так і не став радістю для замовника

Новий металопластиковий балкон – довгоочікуване оновлення для замовника-пенсіонера. Та радості воно принесло небагато. Сумнівна фірма чи необачність замовника? Що призвело до непорозуміння та переплачених майже удвічі коштів. Що обіцяли виконавці й за що насправді заплатив замовник євробалкона - дізнавався Євген Клусовський.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Речі з історією: переваги та мінуси товарів з других рук

Благодійність чи надприбутковий бізнес? Україна входить до п’ятірки країн світу за обсягами поставок секонд-хенду. Щорічно в нашу країну завозиться понад сто тисяч тонн товару з других рук. Придбаний у Європі за ціною від долара за кілограм, до українського покупця він потрапляє вже з зовсім іншим цінником. У перевагах та мінусах можливості доступу до так званих речей з історією розбиралась Вікторія Добровольська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Коштовності під ногами: шанувальники самоцвітів розповідають про своє захоплення

Коштовний Кривбас. Кривий Ріг - місто металу й руди. І не тільки. Знайти самоцвіти , як виявляється, можна просто на березі річки, на відвалах чи й посеред вулиці. Для майстрів це матеріал для творчості, для музейників - цікаві експонати. Про криворізькі самоцвіти - сюжет Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У пожежі в Кривому Розі отримали опіки 31-річний чоловік та 10-річний хлопчик

У Кривому Розі сталася пожежа в приватному секторі. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У Кривому Розі сьогодні тестують на ВІЛ

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
27-річний криворіжець Ростислав Ярошенко переховується від суду і слідства

Правоохоронці Кривого Рогу розшукують злочинця.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізька бодібілдерка Любов Попова стала віце-чемпіонкою світу

З 30 листопада по 1 грудня в Братиславі (Словаччина) відбувається чемпіонат світу з фітнесу. Криворожанка стала віце-чемпіонкою світу, – повідомляють у пресслужбі Національної федерації бодібілдингу України.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
День початку нової епохи. 1 грудня 1991 року українці проголосували за незалежність нашої держави

Сьогодні - історичний день. 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України. Бюлетень референдуму містив текст Акта проголошення незалежності України, ухваленого Верховною Радою 24 серпня 1991 року. - Радіо Свобода
 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Про останнього хана Хорезму. Криворізький письменник Григорій Гусейнов представить у Києві нову книгу

4 грудня в Київському Будинку вчених (вул Володимирська, 45а) відбудеться творчий вечір відомого криворізького письменника Григорія Гусейнова.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі реконструюють підземний перехід біля Центрального ринку

У Центрально-Міському районі на вулиці Лермонтова планують ремонтні роботи підземного переходу біля Центрального ринку.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
З першим днем зими! Ранок у Кривому Розі сонячний, без опадів. - 3 +1 градус

Сьогодні перший день зими - 1 грудня! Ранок у Кривому Розі сонячний, протягом дня ймовірна мінлива хмарність. Без опадів. - 3 +1 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА