08 грудня 2019

Краща практика в Україні: проєкт "Кривий Ріг туристичний: нереальна реальність" здобув перемогу всеукраїнського конкурсу

24 кращі практики місцевого самоврядування цьогоріч були представлені на Всеукраїнському конкурсі. Серед таких - проєкти, спрямовані на збільшення доходів місцевих бюджетів, залучення молоді до участі в програмах економічного розвитку міст. Криворізька мерія презентувала досягнення в розвитку промислового туризму. З цим проєктом Кривий Ріг став переможцем конкурсу. Зі столичного Клубу Кабміну - репортаж Івана Проводова.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Діджиталізований Кривий Ріг: перша цифрова конференція зібрала авторів розробок, що спрощують життя у великому місті

Електронні сервіси на службі у криворіжців. Перша цифрова конференція відбулась на цьому тижні у Кривому Розі. Свої діджитал розробки представляли криворізькі виші, органи місцевого самоврядування та комунальники. Про впровадження сучасних цифрових сервісів в життя криворіжців - в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кріслом колісним через місто: які бар'єри слід подолати на шляху до безбар'єрного доступу до життя людей з інвалідністю

Осіб з інвалідністю на колісних візках прирівняли до пішоходів та велосипедистів. Таке уточнення до Закону "Про дорожній рух" прийняла Верховна Рада на цьому тижні. Документ узаконив права осіб з інвалідністю, які пересуваються на колісних візках. Досі ці люди не були визнані учасниками дорожнього руху, відтак фактично були позбавлені права на безпеку на дорозі. Та це - не єдина проблема, пов'язана з пересуванням візочників. Часто для них доступ до найважливіших об'єктів - за бар'єром. Юлія Вєтряк провела день у товаристві людини на візку.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Є кіно на Інгульці: кінозал із сучасним технічним наповненням відкрився на житломасиві Інгулецького комбінату

Передноворічні подарунки розпочались. На півдні міста – у житловому масиві Інгулецького комбінату – відтепер є свій кінотеатр із сучасним екраном, високоякісним зображенням та довершеною акустикою. Тож інгульчанам стане зручніше планувати свої кіновікенди. На обладнання кіноконцертного залу організатори витратили близько п'яти мільйонів гривень. Серед перших глядачів дебютного кінопоказу була наша Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тіло без душі: штучний інтелект – допомога людству чи домоклів меч?

Протягом десятиліть штучний інтелект був улюбленою темою фантастичних романів, згодом- захоплюючих фільмів. А сьогодні це вже невід'ємна складова нашого повсякденного життя. Хоча машинний розум нині впроваджується тільки вузькопрофільно, більшість людей щодня взаємодіють із ним, навіть не усвідомлюючи цього. Штучний інтелект останнім часом привертає дедалі більшу увагу, і, якщо вірити Біллу Гейтсу, з-поміж усіх сучасних інновацій саме ця має найбільший потенціал змінити людське життя.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Звичайне диво: фестиваль-аукціон всьоме об'єднав небайдужих у справі допомоги вихованцям соціальних закладів

Звичайне диво для дітей щороку творять небайдужі городяни. Понад 30 тисяч гривень цьогоріч зібрали на благодійному аукціоні для вихованців соціальних дитячих закладів. Які були лоти та куди підуть гроші від аукціону, знає Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Захаращені виходи, металеві грати: ДСНС Дніпропетровщини перевіряє пожежну безпеку. Відео

Після страшної трагедії в Одесі, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і органам місцевої влади провести перевірку стану протипожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Юні криворізькі дзюдоїсти привезли 2 золота та 3 срібла з відкритого турніру

Збірна Кривого Рогу взяла участь у відкритій першості КЗ ДЮСШД ДОР із дзюдо серед юнаків та дівчат 2009-2010 років народження у Новомосковську, - повідомляє пресслужба Федерації дзюдо Кривого Рогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Безпечне місто: у Кривому Розі встановлять 700 відеокамер на дорогах, в'їздах, місцях скупчення людей

Мер Юрій Вілкул підписав Меморандум про співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Вийшла унікальна книга українських колядок та щедрівок з музичним додатком. Відео

До Новорічних та Різдвяних свят, вийшло друком унікальне видання видавництва "Абабагаламага" "Нова радість стала" - книжка улюблених українцями колядок та щедрівок.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Юні криворізькі каратистки вибороли срібло та бронзу Кубку Європи в Білорусі

Учора в Мінську (Білорусь) відбувся Кубок Європи з кіокушинкай карате серед юніорів, - повідомляє пресслужба криворізького клубу східних єдиноборств "Ямамічі".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
8 грудня оголошено днем жалоби в Україні через трагічну пожежу в Одеському коледжі

Як ми вже писали, 4 грудня вранці в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа, яка забрала життя людей. Наразі нараховують 10 загиблих і 10 зниклих безвісти. Тіла загиблих продовжують діставати зі згарища.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зранку та ввечері в Кривому Розі похмуро, без опадів. -1 +5 градусів

Погода у Кривому Розі буде похмурою, удень хмари ненадовго зійдуть з неба, але ввечері вони його знову затягнуть, без опадів. -1 +5 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА