17 січня 2020

"ЦЕЙ ДЕНЬ" (17.01.20) КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Підготовка до обрядів Водохрещення: застереження медиків і рятувальників

Цієї суботи християни святкують Водохреще - на честь хрещення Ісуса Христа у водах ріки Йордан. За традицією, в цей день освячують воду у церквах, а також - річки, ставки й озера. Особливий обряд цього свята - омовіння у відкритій водоймі. Як підготуватися до занурення та дотриматись традиції без шкоди здоров'ю - дізнавалася Олена Павловець.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Фінал міських змагань з волейболу

За кожен забитий м’яч - ще більше спортивних пристрастей.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Секція скелелазіння: у Центрі туризму «Меридіан» будують скеледром

Паралельно з гірським скелелазінням у Кривому Розі активно розвивається і спортивне. Нині скеледром будують у Центрі туризму «Меридіан». Вже є основа: два стенди для підйому, однак це тільки перша частина проєкту. Про його подальшу реалізацію - Олександр Карамушка

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Одразу чотири: криворізький митець Василь Пілка презентував нові роботи

Мистецтво на богемському кришталі. Сьогодні відомий криворізький митець Василь Пілка презентував одразу чотири свої нові роботи. Творчість різьбяра по склу високо цінують за кордоном. Багато робіт автор виготовляє на замовлення інших країн. Та традиційно - спершу представляє їх землякам. Цього разу нові творіння майстер привіз до ай-ті хабу в приміщенні Криворізького економічного інституту.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Переможці обласних олімпіад: на черзі - Всеукраїнський

Мовні чемпіони. На початку січня пронеслася хвиля олімпіад. Випробуванням для криворізьких учнів став обласний етап змагань. Місто подарувало навчальному олімпу області три чемпіони з мов. Про солов'їну і не тільки у нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Срібло юнацької олімпіади - у криворіжця

Срібло юнацьких Олімпійських ігор - у Кривому Розі. Наш земляк Денис Пасько став віце-чемпіоном з хокею на змаганнях, що проходили у Лозані, Швейцарія. Формат гри - три на три гравці. Спортивні колективи - змішані, тож у кожного - індивідуальний колір. Команда Дениса - "червона", пройшла груповий етап. У півфіналі перемогла "коричневих". Проте у грі за золото поступилася спортивному колективу "зелених". Варто відзначити, що в команді-переможниці теж грав наш співвітчизник - Володимир Трошкін із Броварів.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Поліція - про імовірні причини вбивства таксиста

Поліцейські встановили обставини нещодавнього вбивства водія таксі. Нагадаємо, злочин скоїли 15-го січня в селищі Авангард. Як ми вже повідомляли, підозрюваного затримали. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. (К) За інформацією Криворізького відділу поліції, між водієм таксі та його 48-річним пасажиром виникла сварка. Клієнт заявив, що не має коштів оплатити проїзд. На вимогу розрахуватися зреагував ножем - завдав водієві ударів у шию, груди та живіт, а після цього залишив місце злочину. 76-річний потерпілий від отриманих травм помер в автомобілі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Лінгва-2020": учасників конкурсу знавців іноземних мов зібрала 71 школа

"Лінгва-2020". Усі шанувальники словесності міста з 9-го по 11-ий клас з'їхалися сьогодні до 71-ої школи на перший етап Всеукраїнського конкурсу для дітей, членів МАН України. Працювали три секції, де діти демонстрували свої знання з іноземних мов. Яка з них у лідерах та хто став переможцем - далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історична дата: 85 років криворізькому трамваю

85 - криворізькому трамваю . Сьогодні вже мало хто пам'ятає назву "Трамелектро" - а саме з такої вивіски у місті починався розвиток транспорту на рельсах. Першими трудягами на лінії були всього два вагони. Нині ж протяжність трамвайних маршрутів по місту - понад 130 кілометрів. Щодоби на лініях курсують більше сотні машин. На 18-ти маршрутах щоденно перевозиться 110 тисяч пасажирів. Історія транспортного іменинника - далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Бокове зіткнення: ДТП на 173 кварталі

Бокове зіткнення. Сьогодні по обіді біля зупинки «173-й квартал» у Покровському районі дві іномарки - "Шевроле" та "БМВ" нам’яли один одному боки. Попутно знесли дорожні знаки. ДТП обійшлася без постраждалих. Деталі з’ясовували у поліції.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Карачунам недостає води: рівень у водосховищі - нижчий за норму

Знову нижче норми. У Карачунівському водосховищі більш ніж на метр недостає води. Екологи не вперше б'ють на сполох, при невідповідності рівня води будь-яким нормам, із водосховища вже скидають воду для промивки річки Інгулець. Деталі - у сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ІТ-технології у Кривому Розі: перший міський IT-хаб планує рік

Українська ІТ-індУстрія в останні роки нарощує оберти. Країна стала лідером в Європі за обсягом експорту IT-послуг. В галузі задіяні вже майже 200 тисяч українських розробників. Більше ніж у двадцяти містах України вже з’явились ІТ-кластери, які займаються розвитком галузі у місті, об'єднують провідні компанії та партнерів для розробки програмних продуктів та експортного аутсорсингу. Наприкінці минулого року такий кластер з’явився і у Кривому Розі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пiдсумки спортивного року
КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Благодійники - дітям: у Саксаганському районі влаштували дитяче

Зимові свята добігають кінця, утім для дітей святкування - продовжуються. В Саксаганському районі напередодні Водохреща привітали малечу, яка опинилась в складних життєвих обставинах. Свято з веселими конкурсами та солодкими подарунками бачила Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки