28 січня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 28.01.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
У перший рейс: нові гібридні тролейбуси - на лінії

Черговий проєкт із капремонту рухомого складу завершили у Криворізькому депо №2. Сьогодні на лінію вийшли нові тролейбуси з автономним ходом, які працюватимуть на 24-му маршруті. Нагадаємо, торік він з'єднав житломасиви Східні та Змичку. Стан готовності машин до виходу у перший рейс проінспектував міський голова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Школи і окремі класи - на карантині. Гість студії - директор міського департаменту освіти і науки

З минулого тижня у Кривому Розі офіційно перевищений епідпоріг захворюваності на ГРВІ. Аби протидіяти розповсюдженню вірусної інфекції - у школах і в окремих класах призупиняють навчальний процес. Нині на вимушених канікулах - більше десятка шкіл у місті. Про ситуацію на сьогодні говоримо з гостею студії. Це директор міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Коронавірус і туризм: туроператори посприяють поверненню українських туристів з Китаю

У Китаї на сьогодні підтверджені чотири з половиною тисячі випадків ураження новим видом коронавірусу. Померло 106 людей, 60 - були виписані з лікарні після одужання. Посольство України в Китаї наполегливо рекомендує українським громадянам залишити цю країну в разі наявності такої можливості. Українці в піднебесній - як повернутися тим, хто опинився в самому центрі епідемії - дізнавалась Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Профспілки готуються до Всеукраїнської акції протесту

Криворізький міськком профспілки гірників та металургів приєднається до Всеукраїнської акції протесту. Вона відбудеться 30-го січня в різних містах України. Планують озвучити вимоги до Кабміну та Верховної Ради України щодо негайного відкликання законопроекту "Про працю". Профспілка об'єднує понад 75 тисяч працівників гірничо-металургійної галузі. Криворіжці брали участь 16-го січня у протесному віче в Києві. Там було прийняте рішення - в разі ігнорування вимог профспілок - організовувати нові акції протесту.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
З дитиною - на смітнику: служба у справах дітей перевіряє інформацію небайдужих мешканців

Неприйнятні умови для проживання і виховання неповнолітніх виявили спеціалісти служби у справах дітей. Інформацію отримали від небайдужих мешканців. Негайно - вирушили у рейд. Детальніше - Євген Клусовський.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інгулецький район став кращим за підсумками спортивного року

У районах міста підбили спортивні підсумки року. За результатами перемог у змаганнях та рівня залученості молоді до різних видів спорту визначили лідера. Який район Кривого Рогу піднявся на першу сходинку - дивіться в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Едісони XXI століття: на міському конкурсі учні демонстрували знання з фізики, математики та астрономії

Традиційний міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт з фізики, математики та астрономії «Едісони 21-го століття» пройшов у Покровському ліцеї. Журі конкурсу відзначає - школярі продемонстрували і зацікавленість, і наукову новизну в обраних темах. Детальніше – в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зустріч з потенційними абітурієнтами: в КНУ провели День відкритих дверей

У Криворізькому Національному університеті провели зустріч з потенційними абітурієнтами. Старшокласників ознайомили з факультетами та спеціальностями вишу. Які нововведення будуть у цьогорічній вступній кампанії - разом із гостями КНУ дізнавалася Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Превентивна робота: у школах Саксаганського району стартували зустрічі з поліцейськими

У Саксаганському районі за рік зафіксували сім випадків, коли діти опинились в реанімації через вживання алкоголю. Застерегти школярів від необдуманих вчинків та розповісти про наслідки - спільне завдання фахівців служби у справах дітей, поліцейських та медиків. Інформаційні зустрічі заплановані в усіх школах району. Стартували із сімдесят другої школи.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ювілейний концерт: фортепіанному відділу Криворізького музколеджу - шістдесят років

Фортепіанному відділу Криворізького музколеджу - шістдесят. Потужний осередок професіоналів давав знання на "кінчиках пальців" кільком поколінням криворіжців. Дев'яносто відсотків піаністів, що працюють у п'ятнадцяти музичних школах міста - вихідці фортепіанного відділу. Творчим презентом для поціновувачів високої музики став ювілейний концерт студентів музколеджу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тетянин вечір: в театрі Шевченка відбувся бенефіс Тетяни Плужник

Тетянин вечір. День янгола став подвійним святом для актриси театру ім. Шевченка Тетяни Плужник. Cолістка працює у театрі майже чотири десятиліття. За цей час її талант захопив сотні тисяч театралів. Бенефіс Тетяни Плужник став частиною великого мистецького проєкту Тетяни Брисіної "Доля актриси". З театру - репортаж Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Посмітюхи. У Кривому Розі молода родина з дитиною "живе" на сміттєвому майданчику

На телефон довіри міської служби у справах дітей надійшов дзвінок - небайдужі люди повідомили, що на кільці вулиці Соборності, прямісінько на території сміттєвого майданчика, мешкає родина з 3-річною дитиною. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізькі ГЗК використають осади стічних вод для рекультивації земель та пилопридушення

Міською екологічною програмою (п.3.28) передбачене використання промисловими підприємствами Кривого Рогу осадів стічних вод каналізаційних очисних споруд для рекультивації земель та заходів з пилопридушення, - інформує міське управління екології.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки