06 лютого 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 06.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 06.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Лютий полютував: у Кривому Розі Кривому Розі продовжують боротися з наслідками негоди

Лютий полютував. Циклон з району Балкан приніс до України сніг, пориви вітру, ожеледицю та морози. На Дніпропетровщині за добу погода встигла добряче нашкодити. Без електропостачання залишились близько вісімдесяти населених пунктів. Близько 40-ка автомобілів ДСНСники витягнули з зимового полону. У Кривому Розі рятувальники працювали цю ніч у штатному режимі. Тим часом для дорожників ніч була напруженою.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лагодять електромережі: бригади енергетиків відновлюють електропостачання криворізьким абонентам

Працівники Криворізьких електромереж продовжують ліквідовувати наслідки негоди. На 16-ту годину без світла ще залишалось близько сотні криворізьких абонентів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вода здорожчала: для криворіжців зросли тарифи на водопостачання і водовідведення

З п'ятого лютого для криворіжців здорожчали вода та водовідведення. Ці послуги у місті надає підприємство "Кривбасводоканал". Там пояснили: зміни у тарифах - це вимушений крок на вимогу нової постанови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від четвертого лютого. У ній ідеться про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення по всій Україні - у середньому на 15 - 20 відсотків. Тим часом на підприємстві переконані - нова вартість послуг дасть можливості гарантувати стабільне, якісне та безперебійне водопостачання і водовідведення.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Справа пораненого таксиста: розгляд перенесено

Ця справа триває півроку. Минулого літа пасажир накинувся на таксиста і завдав йому ножових поранень. Нападнику вдалося втекти, та поліція знайшла на місці події військовий квиток. За підозрою у скоєнні злочину затримали бійця нацгвардії, що проходив службу за контрактом. Йому інкримінують замах на вбивство. Сьогодні в Покровському райсуді відбулося чергове засідання у цій справі. З подробицями - Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Справа рикші: у суді готуються до дебатів

Дослідженню письмових матеріалів та процесуальних документів було присвячене сьогодні судове засідання у так званій справі криворізького рикші. За клопотанням прокурора, оголошена перерва для підготовки до судових дебатів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На мікрорайоні Сонячний вогонь пошкодив два авто

Вчора увечері горів приватний будинок у Металургійному районі. Локалізували вогонь менше ніж за півгодини - ліквідували пожежу майже опівночі. Вогонь знищив дах будівлі та домашнє майно. А сьогодні вранці на автостоянці на мікрорайоні Сонячний вогонь пошкодив одразу два авто.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тривога - навчальна: гірничорятувальники та працівники шахти імені Фрунзе провели спільні навчання

Сьогодні користувачі соцмереж занепокоїлись, чи не сталося чогось надзвичайного на шахті імені Фрунзе. Вочевидь, увагу городян привернули дії гірничорятувальників. Та всі побоювання розвіяло повідомлення пресслужби державного воєнізованого гірничорятувального загону про раптову навчальну тривогу на шахті імені Фрунзе. Такий захід організувало сьогодні керівництво рудника "Суха Балка", аби відпрацювати взаємодію персоналу шахти та підрозділів гірничорятувального загону ДСНС України. За легендою, це була пожежа на горизонті 1210 метрів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екомоніторинг: міська система моніторингу за якістю повітря вивчає дані стаціонарних та виїзних точок спостереження

З лютого міська система моніторингу за якістю атмосферного повітря перейшла на баланс окремого відділу. У системі моніторингу - п'ять стаціонарних постів спостереження. Та бачити повну екологічну картину у місті фахівцям поки не вдається. Усе - через непрозорість окремих підприємств, які ведуть власні спостереження, проте не поспішають відкривати їх. Не унормовані й деякі питання, що у компетенції Міненергетики та захисту довкілля. Деталі - в сюжеті Євгена Клусовського.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Фура курей у полі: в селі Широкому люди нарікають на сморід від сировини для місцевої фабрики

Мешканці села Широке б'ють на сполох. Мовляв, неподалік житлових будинків фура розвантажила цілу гору курячих тушок. Селяни кажуть, хоч надворі і приморозило, сморід довкола стоїть нестерпний. Тим часом у сільській раді розповіли - дві тонни птиці привезли на місцеву фабрику для переробки на кісткове борошно. За словами сільського голови, фабрика діє законно, розташована поза межами села, а до найближчих будинків - більше як двісті метрів.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
єМалятко: до нового сервісу під’єднані всі пологові будинки міста

єМалятко впевнено крокує Кривим Рогом. До цього сервісу вже під’єднано всі пологові будинки міста. Все більше батьків немовлят бажають скористатися комплексною послугою, аби вже після виписки з лікарні мати всі необхідні документи на дитину. З першого пологового будинку - наш сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Безпека в мережі: чому важливо не залишати слідів у світовій павутині

Світова мережа інтернет - це океан інформації, а ще - небезпечні води. Щодня люди залишають іншим користувачам шматочки пазлу, які вкупі утворюють картину чийогось життя. Наскільки важливе питання безпеки у мережі? Фахівці з інформаційних технологій стверджують - в інтернеті варто бути насторожі, викладаючи власні дані і реагуючи на посилання. Персональні дані користувача мережі інтернет - його цифровий слід у світовому павутинні. Як забезпечити захист особистої інформації, навіщо компаніям-гігантам знати історії пошуку користувачів, чим небезпечний безкоштовний вай-фай?

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Купа курячих трупів у селі Широке Криворізького району стурбувала місцевих мешканців. Відео

Учора перед в'їздом в село Широке, за 200 метрів від шосе Дніпро - Кривий Ріг, машина завезла й висипала на землю близько 2 тонн курячих трупів. Місцеві мешканці одразу ж стривожилися побаченим і почали обурюватися, побоюючись екологічного лиха.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Гасили пожежу на глибині 1210 м і допомагали потерпілим. Як навчались криворізькі гірничорятувальники

Сьогодні на шахті імені Фрунзе рудника «Суха Балка» провели раптову навчальну тривогу для персоналу шахти та підрозділів Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України, – повідомляє пресслужба ДВГРЗ.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки