09 лютого 2020

З першого квітня в Україні запроваджують електронні лікарняні

Електронні замість паперових. З 1 квітня лікарняні переведуть у цифрову форму. Це - рішення Мінсоцполітики спільно з МОЗ. Таке нововведення, аргументують, матиме багато переваг. Найголовніше - прозорість у процесі видачі листків непрацездатності. Такими діями планується перекрити можливість видачі липових лікарняних. Медики ж кажуть, така новація - серйозний крок до зменшення паперової тяганини. Продовження теми - в сюжеті Яни Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сервіс - один, послуг - вісім. Проєкт єМалятко запрацював в усіх пологових будинках міста

Десять сервісів - одна заява. На початку січня в Україні стартував проєкт єМалятко. Тепер батьки новонародженої дитини замість того, щоб подавати десятки документів до різних установ, мають змогу отримати всі послуги одразу - ще в пологовому будинку. Кривий Ріг - серед перших в Україні, хто запровадив спільний з Міністерством цифрової трансформації України проєкт. У нашому місті він розпочався з перинатального центру. Наразі послугу можна отримати в усіх пологових будинках та в головному офісі Центру надання адмінпослуг Віза, а також у його районних підрозділах.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі онкологи нагадують, виявлення і лікування патології на ранній стадії - запорука одужання

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує: за двадцять років кількість хворих на рак може зрости на 60 відсотків. Найбільше хвороба ширитиметься в країнах з низьким та середнім рівнем доходів. Торік лише 15 відсотків таких держав спромоглись забезпечити онкохворих повним комплексним лікуванням. Україна - не в їхньому числі. Стартові потреби медзакладів - сучасне обладнання для профілактики, діагностики та лікування онкозахворювань.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Боротьба за статус. ГО "Сонячні діти Криворіжжя" добивається спрощення в оформленні інвалідності для дітей

Щороку в Україні народжується майже 400 дітей з синдромом Дауна. Це одне із найпоширеніших генетичних порушень, спричинене наявністю додаткової хромосоми, яка і призводить до суттєвих змін у розвитку. Тому малеча з цією патологією практично з народження потребує реабілітації. Утім, батьки таких дітей, аби отримати допомогу від держави, мають ще довести право на інвалідність для своєї дитини. Гостро стала така проблема і в Кривому Розі. Деталі - в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Безпека у мережі. Як не постраждати, викладаючи в інтернет власні дані

Персональні дані та організація особистої інформації. Що знає про нас інтернет? Як не залишитись без сорочки через необачне користування додатками, програмами та сайтами? Що робити і чого не робити для збереження конфіденційності? Хто відповідальний за збереження персональних даних - користувач чи розробник? Тему безпеки в інтернеті досліджував Антон Глущенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Спорт по-сучасному. Після капітального ремонту системи фільтрації відкрився басейн ДЮСШ 10

У дитячо-юнацькій спортивній школі №10 після капітального ремонту системи фільтрації відкрився басейн. На встановлення сучасних теплових насосів з міського бюджету спрямували понад сім мільйонів гривень. Одним із перших бачив оновлення у 10-ій ДЮСШ Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мільйон дерев за добу. Криворіжці, приєднаємось до флешмобу?

20 березня в Україні відбудеться флешмоб «1 мільйон дерев за 24 години». Він пройде у межах проєкту «Озеленення України». Про це на пресконференції заявила гендиректор національного проекту «Книга рекордів України» Ганна Крисюк. – УНІАН.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Чекайте на новий маршрут! Всі п'ять тролейбусів прибули до Кривого Рогу

Друга партія тролейбусів прибула до Кривого Рогу, - повідомляє міський відділ транспорту. Постачання другої партії відбулося без зривів, згідно з підписаним договором.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Єдиний екстрений номер. В Кривому Розі обговорили створення системи 112

7 лютого в Криворізькій міській раді відбулась робоча нарада з впровадження пілотного проєкту Системи 112. На заході був присутній заступник міністра МВС Сергій Гончаров.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Молоде криворізьке подружжя всиновило двох діток-сиріт

У Кривому Розі подружня пара усиновила двох маленьких дітей, які залишилися сиротами.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Учора обрали першу трійку фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2020

Учора відбувся перший півфінал Нацвідбору на Євробачення. Стала відома перша трійка фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2020 - у фіналі співатимуть Jerry Heil, Go-A і KRUTЬ. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Командира 17-ї Криворізької бригади нагородив міністр оборони

Під час наради у Дніпропетровському обласному територіальному центрі комплектування та соцпідтримки нагородили командира 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка, - повідомляють у пресслужбі оперативного командування "Схід" ЗСУ.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Увесь день в Кривому Розі буде ясним, без опадів. -15 -1 градус

Увесь день у Кривому Розі небо буде ясним, без опадів. -15 -1 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА