16 лютого 2020

Дія в дії. Плюси нового мобільного додатку, думки криворіжців та оцінки експертів проєкту "Держава в смартфоні"

Держава в смартфоні. Відповідно до проєкту з діджіталізації країни, українцям презентували новий мобільний додаток «Дія». У перспективі цей сервіс має об'єднати всі адміністративні послуги, які держава надає громадянам, організаціям та бізнесу. Як працює додаток "Дія", якими послугами можна скористатися вже сьогодні, що з'явиться в майбутньому та чи варто хвилюватись користувачам про особисті дані? Плюси софту і побоювання громадян - думки експертів та криворіжців - у сюжеті Юлії Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Бізнес на залежності. Боротьба з явищем, яке розвивалося півстоліття - виклик для криворізької поліції

Торік у Кривому Розі зареєстровано понад тисячу злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків. Майже сімсот осіб - притягнуті до кримінальної відповідальності. На цьому тижні криворізькі правоохоронці затримали чоловіка, який виготовляв і збував наркотики. Вилучили понад чотири тисячі доз метамфітаміну вартістю майже на півмільйона гривень. Бізнес на людських долях і життях - надприбутковий, заробляють у цій сфері організовані злочинні групи. Методи - все досконаліші. Усе для того, аби той, хто спробував раз - вже не міг зійти з цієї стежки.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
5 років пробації. Перші результати мають криворізькі представники нової служби

П'ятиріччя закону України про пробацію. Вітчизняна система виконання покарань у лютому 2015-го була реформована. Відтоді на першому плані роботи служби - можливість дати другий шанс тим, хто скоїв кримінальне правопорушення. Фахівці використовують соціальні та реабілітаційні програми, що допомагають засудженим уникнути рецидиву. Перші скромні результати мають уже криворізькі представники нової служби. З ними поспілкувався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Родина для дитини. У місті побільшало прийомних сімей, а у двох малих дітей з'явився шанс вирости в любові

Не кожній дитині щастить вирости у рідній сім'ї. Та позбавлені батьківської любові, діти мають шанс жити у родині. Двом криворізьким малюкам тиждень тому всміхнулася доля - їх за руки з центру реабілітації забрали додому прийомні батьки. Окрім мами і тата, Софійка і Ярослав тепер мають двох братів, а ще - кицьку та затишний дім. Малята навіть схожі на нових батьків - людей, які відкрили серце назустріч знедоленим дітям. Вікторія Добровольська побувала в гостях у сім'ї, чужих дітей немає.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Романтичне свято. Філософія кохання та зворушливі історії щасливих пар – від тих, хто вірить у святого Валентина

Великі і малі сердечка - в цукерках, у квітах, у подарунках. На цьому тижні закохані святкували свій день. У кожного - неповторна історія доленосної зустрічі з коханою людиною. Ситуація, в якій в якій трапляється зустріч з цим почуттям - завжди буде особливою. Як ми любимо – про філософію кохання та зворушливі історії щасливих пар – у сюжеті Юлії Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Євробачення - 2020: хто у другій трійці фіналістів?

Фіналістами другого шоу національного відбору на Євробачення-2020 стали TVORCHI, KHAYAT та David Axelrod. Про це йдеться на офіційному сайті міжнародного конкурсу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
2 золота, 2 срібла та 2 бронзи! Юні криворізькі шахісти - призери міського чемпіонату

З 11 по 14 лютого в шаховому клубі ДЮСШ № 3 (пр. Поштовий, 23) відбувся чемпіонат із шахів серед дітей 2010-го року і молодше у вікових категоріях до 8-ми та до 10-ти років, – повідомляє міська федерація шахів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Уночі неподалік Кривого Рогу рятувальники витягли зі ставка тіло 64-річного рибалки

Сьогодні опівночі небайдужі мешканці села Новозалісся П'ятихатського району повідомили рятувальникам, що під час ловлі риби в місцевому ставку чоловік провалився під лід, - повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Автопілот по-криворізьки. У Кривому Розі по площі Визволення "вишиває" авто без водія

Сьогодні вранці на площі Визволення сталася дорожня пригода.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Нещасне кохання. Малолітній криворіжець намагався скоїти самогубство

Учора ввечері в Довгинцівському районі гвардійці військової частини 3011 помітили хлопця, який ховався у темряві біля гаражів та намагався вкоротити собі віку, - повідомляє пресслужба в/ч 3011.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зранку в Кривому Розі ясно, без опадів. -2 +6 градусів

У Кривому Розі ясна погода зранку та ввечері, вдень ймовірна мінлива хмарність, без опадів. -2 +6 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА