20 лютого 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Обережність чи інфекція нетерпимості? Сьогодні на українську землю прибув літак із Уханю, серед пасажирів - 17 криворіжців

Операція Евакуація. Топ-тема дня - повернення українців з епіцентру китайської епідемії - провінції Ухань. Сьогодні борт з пасажирами, серед яких і наші земляки, дістався рідної землі. Щоправда, розділити радість з евакуйованими та їхніми родинами змогли не всі. Про коронавірус мейд ін чайна і національну інфекцію нетерпимості, - Олена Павловець.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На порозі другого етапу медреформи: лікарні мають тиждень до завершення подачі заявок в НСЗУ

Медичні заклади вторинного рівня мають тиждень до завершення подачі заявок в Національну службу здоров’я України. Тільки за цієї умови лікарні отримуватимуть державне фінансування. Як повідомили сьогодні в міському управлінні охорони здоров'я, у Кривому Розі всі заклади другої ланки і ті, які надають спеціалізовану медичну допомогу, вже пройшли етапи автономізації, ліцензування та комп'ютеризації. Про своє рішення по кожному закладу НСЗУ оголосить 3-го березня.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нова типологія закладів, безпечне освітнє середовище: керівники шкіл обговорили актуальні питання організації освітнього процесу

У процесі реформування - і освітня галузь в Україні. Сьогодні керівники середніх навчальних закладів міста зібрались у 95-й гімназії, аби обговорити найближчі завдання. Запросили на нараду і фахівців з надання правової допомоги. Разом радились, як створити безпечне освітнє середовище. Зокрема - як протидіяти булінгу в школі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'яті Героїв Небесної Сотні: сьогодні в місті згадували жертв розстрілів на Майдані 2014-го року

З 18-го по 20-те лютого в Україні вшановують пам'ять жертв найтрагічнішого етапу Революції Гідності. У ці дні 6 років тому на столичному майдані Незалежності тисячі людей були поранені, вісімнадцятеро зникли безвісти, загинуло більше ста. Їх назвали Небесною Сотнею. Події лютого 2014-го року згадували сьогодні на пам'ятному для криворіжців місці. Увечері на 95-му кварталі городяни запалили свічки у пам'ять про Героїв Небесної Сотні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До річниці визволення міста: програми у підтримку ветеранів

Більше сімдесяти об'єктів бізнесу - учасники міських соціальних програм "Зігріємо турботою ветерана", "Кіно без віку" та " Соціальне кафе Криворіжжя". Що підготували підприємці для літніх земляків до річниці визволення міста - у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія визволення міста - в пам'яті ветерана: спогади військового медика Емілії Балабас

З дня визволення міста від нацистських загарбників минуло 76 років. Серед учасників подій січня-лютого тисяча дев'ятсот сорок четвертого - і наша землячка Емілія Балабас. Нині їй 96. Військова медсестра в юному віці пройшла із польовим госпіталем через усю війну. 76 років тому - рятувала бійців, поранених під час Нікопольсько-Криворізької наступальної операції. В гостях у ветерана побував Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Заходи до Дня визволення Кривого Рогу

У суботу Кривий Ріг традиційними заходами відзначатиме річницю визволення міста. 22-го лютого о 10-ій ранку розпочнеться церемонія покладання квітів та запалення факелів пам'яті біля монументу Перемога. На проспекті Миру відбудеться урочиста хода. Організатори запрошують усіх криворіжців прийти у цей день до монументу і покласти квіти в пам'ять про загиблих героїв Другої світової та усіх жертв нацизму.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Крижинка на КРЕСі: неподалік КРЕСівського водосховища виросла льодова композиція

Гарячий пар та кілька кубометрів замерзлої води. Така зимова композиція стала окрасою автомийки на вулиці Толбухіна, неподалік КРЕСівського водосховища. Через порив труби з гарячою водою тут просто неба виріс суцільний шар криги. Він виглядає незвично, а як для нинішньої зими - ще й екзотично. Тому це місце стало дуже популярним для фотознімків. Нині, навіть при плюсовій температурі, загадкова крижана скульптура не тане. Місцеві кажуть, таку сніжно-білу композицію з паруючими пагорбами спостерігають тут щороку.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Арифметика любові: незвичайну дату чимало криворізьких пар обрали для весілля

Арифметика кохання. Сьогодні на календарі незвична дата - двадцять нуль два дві тисячі двадцять. На цьогорічний лютий після другого числа цікава комбінація цифр випала вдруге. В успіх двійок, що повторюються, повірило багато криворізьких пар. І саме на цю дату призначили весілля. З молодятами в Довгинцівсьому РАЦСі Кривого Рогу поспілкувалися сьогодні наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кидають камінням, бризкають газом і кричать:Здохніть! Криворіжці - про "гарячий" прийом на Полтавщині

Нашій журналістці Альоні Павловець стало відомо, що криворіжці та інші громадяни, евакуйовані з Китаю, вже дісталися селища Нові Санжари на Полтавщині. А тим часом місцеві мешканці бурхливо протестують проти розміщення людей.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Весняні канікули скоротять - з 26 по 29 березня. Криворізькі освітяни вирішували нагальні завдання

Сьогодні, 20 лютого, всі криворізькі навчальні середньоосвітні заклади після тривалого карантину приступили до занять.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
АрселорМіттал Кривий Ріг оголосив про закриття мартенівського цеху

 У березні 2020 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» зупиняє роботу двохванного сталеплавильного агрегату № 6. Вивід з експлуатації ДСПА-6 знаменує закриття мартенівського цеху підприємства, - офіційно повідомляють на підприємстві.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
«Музика кохання». Криворізькі колективи здобули перемоги на міжнародному фестивалі в Дніпрі

Нещодавно у Дніпрі відбувся VIII Міжнародний фестиваль-конкурс творчості та мистецтва «Музика кохання», - повідомляє міський департамент освіти та науки.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
"Усміхнись мені, я хочу бути твоїм другом". 15 березня завітайте на захід від сонячних діток!

15 березня о 12.00 у ТРЦ "Сонячна галерея", у межах Всесвітньої акції "Lots of Socks", відбудеться захід на підтримку людей із синдромом Дауна.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки