21 лютого 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 21.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Евакуйовані і ті, хто їх чекає: колектив "Фешн-па" підтримав своїх учасників, що перебувають на карантині в Нових Санжарах

Уся країна слідкує за перипетіями докола евакуації і подальшої обсервації наших співвітчизників з Китаю. Прориву автобусів крізь натовп протестувальників, жбурляння каміння і прокльони. Вражаючі кадри з Нових Санжар облетіли весь світ. З боєм, але пізно ввечері група нарешті розмістилася у військовому санаторії на Полтавщині. На сьогодні погіршення самопочуття у жодного з людей на карантині - немає. Нагадаємо, волею обставин серед евакуйованих опинилися 17 криворіжців. Усі вони - артисти балету ФешнПа.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На АМКР травмувались робітники: обоє - госпіталізовані

Дві пожежі за добу. Обидві сталися в конвертерному цеху «АрселорМіттал Кривий Ріг». Про це повідомляє пресслужба ДСНС Кривого Рогу. Минулої ночі загорілися електрокабелі і трансформаторна підстанція. А вчора увечері в цьому ж цеху зайнявся тепловоз. У пожежі постраждали 39-річний машиніст та 33-річний робітник цеху. Обоє нині - в опіковому центрі 2-ї міськлікарні.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сесія стартувала: депутати радились щодо перерозподілу додаткових коштів бюджету

Сьогодні розпочалась чергова сесія міськради. Перерозподіл зекономлених коштів був темою засідання постійної комісії з питань планування бюджету та економіки. За рішенням членів комісії, додаткові кошти спрямують на соціально-культурну сферу, житлово-комунальне господарство та розвиток міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Квіти, увага і шана: визволителька Кривого Рогу Валентина Погорєлова приймала привітання від мера міста

22-ге лютого в Кривому Розі - особлива дата, яку відзначають щорічно. В цей день 76 років тому наше місто було остаточно визволене від нацистських загарбників. Нині у місті живе єдина визволителька Кривого Рогу. Сьогодні Валентина Погорєлова зустрічала гостей – подарунок від міста вручив шановній землячці мер Юрій Вілкул.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'ять про подвиг: з Тернівського району стартували урочистості з нагоди річниці визволення міста

Понад сім десятиліть тому в боях за Кривий Ріг полягли тисячі солдатів і офіцерів. Пам'ять про загиблих зберігають меморіали. Їх - десятки у кожному районі міста. Тернівчани річницю визволення Кривого Рогу почали відзначати сьогодні. З найпівнічнішого району - репортаж Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виконання екологічної програми: депутати міськради заслухали представників АМКР

Сьогодні члени постійної комісії міськради з питань екології запросили на своє засідання представників "АрселорМіттал Кривий Ріг". Сподівалися заслухати про виконання підприємством міської екологічної програми. Що почули і чого не почули? Знає Євген Клусовський.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
«АрселорМіттал Кривий Ріг» закриває мартенівський цех підприємства

Роботу двохванного сталеплавильного агрегату №6 «АрселорМіттал Кривий Ріг» зупинить у березні. Його виведення з експлуатації означає повне закриття мартенівського цеху підприємства. У компанії інформують - у рамках масштабної програми модернізації підприємство поетапно відмовляється від застарілих технологій та забезпечує оновлення виробничих потужностей з впровадженням природоохоронних проєктів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Арешт на час слідства: суд обрав запобіжний захід для затриманого у справі вбивства та розчленування тіла

Сьогодні в Центрально-Міському райсуді обирали запобіжний захід для затриманого у справі вбивства та розчленування тіла жертви. Затриманому - 78 років. Нагадаємо, моторошна історія сколихнула Кривий Ріг у вівторок. У ставку поблизу ринку "Термінал" перехожий помітив понівечене тіло літньої жінки без кінцівок і голови. Пізніше рештки тіла знайшли у сусідніх водоймах, а підозрюваного затримали вже у середу. За рішенням суду, наступні 60 діб чоловік проведе під арештом.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Суд у справі про поранення таксиста: розглянуті письмові докази

В Жовтневому суді сьогодні слухали справу про поранення таксиста. Минулого літа ножових ударів водієві таксі завдав нічний пасажир. На місці пригоди він загубив військовий квиток, за яким і знайшли ймовірного винуватця злочину.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі презентують фільм нашого земляка. Станіслав Сукненко - гість студії

Голівудські зірки – в Кривому Розі. Важливе уточнення - поки не вживу, а в кадрах документальної кінострічки. Її сценарієм і режисурою займався наш земляк Станіслав Сукненко. Своє дітище під назвою «З України до Голлівуду» на малій Батьківщині він презентуватиме 24 лютого в кінотеатрі «Олімп». А поки маємо ексклюзивну можливість поспілкуватися з кіномитцем із криворізькими коренями у нашій студії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нові патрульні: 16-ро випускників Криворізької академії патрульної поліції склали Присягу на вірність українському народові

Шістнадцять випускників Криворізької академії патрульної поліції сьогодні склали Присягу на вірність українському народові та отримали жетони. З такою важливою подією патрульних поліцейських привітали представники адміністрації вишу, міської влади, Національної поліції України, а також радники з тренінгових та правоохоронних питань США і Канади. Подробиці - у сюжеті Ігоря Кононенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Об'єднають вузи: в місті буде створений Національний університет економіки і технологій імені М. Туган-Барановського

У рамках оптимізації вищих навчальних закладів у Кривому Розі буде створено новий потужний вуз. Таке рішення прийняло Міністерство освіти та науки України. Виш створять на базі вузу-переселенця - Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Туган-Барановського. За рішенням Кабміну, до його складу увійдуть два криворізькі інститути, три коледжі і технікум. Провідними напрямками освітнього процесу будуть економіка, торгівля, філологія, металургія та комп'ютерні технології.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День екскурсовода: криворізьких гідів привітали у студхабі КДПУ

Сьогодні - Всесвітній день екскурсовода. Кривий Ріг вже набув авторитету в країні та за кордоном як туристичне місто. Має в цій сфері неповторне і самобутнє обличчя завдяки розвиненій мережі об'єктів промислового туризму. Криворізьких екскурсоводів сьогодні привітали у студентському хабі КДПУ.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Юний скрипаль: учні музичних шкіл взяли участь у традиційному міському конкурсі

«Юний скрипаль» - це конкурс для талановитих вихованців шкіл музичного виховання. Щороку діти змагаються за призові місця у грі на струнно-смичкових інструментах. Цього разу захід традиційно зібрав учасників у 1-ій музичній школі. І хоч конкурс - міський, на сцену вийшли юні музиканти і з Кривого Рогу, і з інших міст України. Цьогоріч серед найталановитіших - 21 юний скрипаль та 9 віолончелістів. Твори всесвітньо відомих композиторів у виконанні юних віртуозів слухало професійне журі конкурсу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки