23 лютого 2020

День визволення Кривого Рогу

76 років тому Кривий Ріг був визволений від нацистських загарбників. За відйовований регіон заплатили тисячами життів. Щороку 22-го лютого криворіжці прямують на символічне місце - до Монумента Перемога на проспекті Миру. Там проходять урочисті церемонії покладання квітів та запалення факелів пам'яті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обережність чи інфекція нетерпимості: крізь стрій розлючених співвітчизників пройшли, повертаючись додому, 17 криворізьких бранців китайського коронавірусу

Операція Евакуація. Топ-тема тижня - повернення українців з Китаю - з самого епіцентру епідемії - провінції Ухань. 20-го лютого борт з пасажирами, серед яких - 17-ро криворіжців, дістався рідної землі. Наша журналістка Олена Павловець була на зв'язку з заручниками китайського коронавірусу на всіх етапах їхнього непростого повернення додому.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дедлайн для лікарів: криворізькі медзаклади укладають угоди з НСЗУ і з тривогою чекають старту 2-го етапу реформи

В українських медиків нині - напружений час. Менше як за тиждень збігає термін подачі заявок від медзакладів другого рівня на укладання угод з Національною службою здоров'я України. Рішення НСЗУ прийматиме по кожному закладу третього березня. Та вже зараз у лікарів і у мешканців міста - є побоювання щодо того, наскільки безболісно пройде процес реорганізації лікрень. Чи не втратять медики роботу і зарплату. Чи отримають пацієнти необхідні послуги за обіцяні державою гроші? Олена Мухіна досліджувала тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ставка на електротранспорт: понад півсотні нових тролейбусів вийдуть на міські маршрути у 2020-му році

Новий рік криворіжці розпочали з новими тролейбусами і новими умовами пільгового проїзду в електротранспорті. Муніципальний транспорт для нашого міста - в пріоритеті. Надійний, екологічний, економний, а для десятків тисяч криворіжців - безкоштовний вид транспорту. За планами мерії, у цьому році на дороги міста вийдуть понад півсотні нових тролейбусів. Про плани комунального підприємства, що здійснює тролейбусне перевезення в місті, дізнавався Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Учитель року: з новітніми технологіями і креативом криворізькі педагоги йдуть до дітей, аби навчити шукати відповіді на життєві питання

Не лише знати, але й цікаво подати. Сучасне покоління Z – не з тих, кого зацікавити легко. Електронні підручники, інтерактивні дошки і весь всесвіт у смартфоні. Як при цьому - бути вчителем, що вміє захопити школярів своїм предметом? З молодими криворізькими педагогами, чия креативність якісно переходить в успішність учнів, поспілкувалась Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Весна на порозі. Як набути бажаної форми після зимової сплячки, радять тренери, стилісти і дієтологи

Весна все ближче. А бажання стати стрункішою - усе сильніше. Як швидко та ефективно привести себе в форму після зими? Аби скинути декілька зайвих кілограмів, кожен обирає власний спосіб: дехто прямує до спортзалу, хтось переходить на правильне харчування. А хтось - просто ретельно підбирає одяг, аби підкреслити переваги і приховати недоліки. Різні варіанти швидко привести себе у форму вивчала Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Котодень. Домашні і бродячі, та однаково незалежні кішки мають своє свято у Європі

Котодень по-європейськи традиційно відзначають вже 28 років. Свято 17-го лютого запроваджене з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті. Ідея припала до смаку громадськості. Адже Італія є домом для понад двох з половиною мільйонів бродячих кішок. Відтак ідея поширилась країнами Європи. Чому саме в лютому? Цей період місяця перебуває під знаком Водолія, який в італійській культурі символізує вільних і незалежних. А кішки - саме такі. Котячі історії - в сюжеті Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Уболіваймо! Криворізька хокеїстка Ангеліна Мейфельд сьогодні грає на Чемпіонаті світу

Хокеїстка з Кривого Рогу сьогодні виступає на Чемпіонаті світу з хокею з шайбою. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Одній із евакуйованих іноземок у Нових Санжарах знадобилася медична допомога

Одній із евакуйованих до України іноземок на обсервації в Нових Санжарах знадобилася допомога лікарів — це не пов’язано з уханьським коронавірусом: у неї сталося загострення шлункової хвороби. Нині ні в кого з евакуйованих вірус не виявили, - hromadske 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Спортсмени криворізького клубу "Ямамічі" привезли 26 нагород з обласного чемпіонату

Учора в Дніпрі відбувся чемпіонат Дніпропетровської області, який є відбірковим на чемпіонат України, - повідомляє клуб східних єдиноборств "Ямамічі".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Потяг "Кривий Ріг - Москва" - на другому місці за прибутковістю, - УЗ

Поїзд до Москви виявився найприбутковішим в 2019 році, - Українські новини.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізькі плавці успішно виступили на зимовому чемпіонаті України

З 19 по 22 лютого у Дніпрі відбувся зимовий чемпіонат України з плавання серед юніорів та молоді, – повідомляє пресслужба Федерації України з плавання.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Команда «ДЮСШ №1 Кривбас-84» програла донецькому «Шахтарю»

Команда «ДЮСШ №1 Кривбас-84» програла донецькому «Шахтарю» у першому матчі, - повідомляє сайт Спортивний Кривбас.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки